Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Filtru de motorina aftermarket sau original Mercedes sprinter

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by free_ride View Post
    Am inteles de ce cand am luat filtrul de motorina de la Mercedes aveau si Mann.
    Intrebarea este daca exista vreo diferenta intre cel facut de mann pt mercedes(cel care are sigla pe el) si cel pe care scrie mann?
    Poate alea cu sigla sunt pentru reviziile din garantie sau pt.pretentiosi.
    Cele Mann pentru cei care vor doar sa schimbe filtrul .

Comment

Originally posted by cruiser View Post
      Poate alea cu sigla sunt pentru reviziile din garantie sau pt.pretentiosi.
      Cele Mann pentru cei care vor doar sa schimbe filtrul .
      multumesc pt sfat de acum stiu ce sa aleg.

Comment

Diferenta nu e in pret si denumire ci in calitatea si densitatea hartiei din interior!
        Toate literele lipsa le-am mâncat de foame. Toate greselile le-am facut cu rea intentie!

Comment

Acum ce sa zic,de filtre ma lamurisi dar cat priveste placutele de frana,si aici ma refer strict la cele de Sprinter,tind sa cred ca cele originale sunt facute cu..alta smantana...
          Exemplificare: utilajul propriu,la achizitie ,am facut o inspectie si am descoperit placute spate noi,cele pe fata,la o inspectie vizuala se vedeau a fi pe la jumatate.Bun am zis,am vazut ca au si senzori,deci stau linistit cateva curse....Am facut aproximativ 24000 de km,cu marfa plus platforma cu masina pe ea si deocamdata...toate bune si frumoase...sper sa nu o deochi .La cea veche,placute noi Ate, cam 30000 de km si...gata.La firma unde am muncit cele originale duceau 75-80000 de km iar cele "turcesti" cum le spuneam pe vremea aia ca nu stiam de aftermarket si producator , duceau 25-30000 de km !!!Unde si cum sunt facute,nu stiu dar e vizibil ca sunt mult mai rezistente ca altele...Nu are Mercedes fabrica de placute,clar, dar sunt facute mai...nemteste...parerea mea, si repet ma refer doar la cele de Sprinter si nu la turisme.Stima.
          Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
          Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
          Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
          SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
          https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

Comment

Sigur nu e diferenta numai de pret, este si de calitate!
            Toate literele lipsa le-am mâncat de foame. Toate greselile le-am facut cu rea intentie!

Comment

Originally posted by Cristi Nazarov View Post
              Acum ce sa zic,de filtre ma lamurisi dar cat priveste placutele de frana,si aici ma refer strict la cele de Sprinter,tind sa cred ca cele originale sunt facute cu..alta smantana...
              Exemplificare: utilajul propriu,la achizitie ,am facut o inspectie si am descoperit placute spate noi,cele pe fata,la o inspectie vizuala se vedeau a fi pe la jumatate.Bun am zis,am vazut ca au si senzori,deci stau linistit cateva curse....Am facut aproximativ 24000 de km,cu marfa plus platforma cu masina pe ea si deocamdata...toate bune si frumoase...sper sa nu o deochi .La cea veche,placute noi Ate, cam 30000 de km si...gata.La firma unde am muncit cele originale duceau 75-80000 de km iar cele "turcesti" cum le spuneam pe vremea aia ca nu stiam de aftermarket si producator , duceau 25-30000 de km !!!Unde si cum sunt facute,nu stiu dar e vizibil ca sunt mult mai rezistente ca altele...Nu are Mercedes fabrica de placute,clar, dar sunt facute mai...nemteste...parerea mea, si repet ma refer doar la cele de Sprinter si nu la turisme.Stima.
              Hai sati vand un pont : vrei km multi iei placute tari ( abe criminale , lpr , remsa tari ) da cu astea nu te astepta sa franezi cu 5 tone in 20 de metri , vrei frani sa cazi jos de pe scun iei placute moi ( alea care ingresc rotile cum zice lumea ) textar , ate , bosch si oro mai fi si altele

Comment

Durata de km a placutelor de frana are legatura si cu uzura discurilor. Ate te tin mai putin dar nu uzeaza discurile. Oricum eu pun la Sprinter Textar sau Ferodo si mai rar si TRW

Comment

Ferodo folosesc si eu (discuri si placute)!

Comment

Originally posted by free_ride View Post
                    Mann este mai bun decit Mahle?Mahle este facut in Austria
                    Da, eu unul am constatat ca filtrele Mann sunt mai bune/mai bine facute decat cele Mahle (cel putin in cazul cartuselor filtrante de ulei motor pentru W202). Constatarea am facut-o avand pastrat un cartus filtrant Mann ca si mostra pentru comparatie. Am cumparat unul Mahle, le-am pus unul langa altul, m-am crucit, le-am facut poze si l-am dus inapoi pe cel Mahle si am comandat un Bosch.
                    Dupa cum se vede si din pozele comparative cu filtrul Mann, filtrul Mahle vine fara garnitura pentru busonul baii, are hartia mai subtire iar acel material alb de imbinare cu hartia la capetele filtrului este foarte subtire intre pliuri si pe margini are aspectul si consistenta paslei eliberand scame la cea mai mica atingere. Eu nu l-am folosit de teama sa nu se dezintegreze.
                    Attached Files
                    Last edited by MS-79-CMM; 05-14-2014, 22:26 PM.

Comment

Dupa ce am luat Bosch l-am comparat din nou cu Mann si dupa cum se vede este diferenta mare fata de Mahle anterior.
                      Attached Files

Comment

Eu folosesc KNECHT pe care mai scrie si MAHLE din Cernauti,dar asa calitate ca la ala original n-am vazut.
                        Attached Files

Comment

Daca tot vorbim de filtre si placute originale sau nu sa zic si eu: cand am luat masina am verificat placutele fata si era putin peste jumatate, sa zic un 60-70%,bineinteles originale cum de altfel au fost toate consumabilele pe masina.Ieri cand am schimbat amortizoarele am dat jos si placutele care mai aveau 1mm sa ajunga la senzor.Exact la timp,daca era sa mai pun frana de doua ori se aprindea becul in bord!De la verificare si pana ieri am parcurs exact 61 788 km !!!Asta in regim de 1500-1800 kg pe masina si 1500-2200 kg pe platforma . Ce placute cumparam????Bineinteles originale, costa 385 de lei in 5 zile sau 420 lei pe stoc la reprezentanta!!!Stima.
                          Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                          SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com

Comment

Corect, 60.000km m-au tinut si pe mine la 210 (MB made by Jurid).
                            https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Colegii, 50-60mii km, tin si la mine ATE, si nu le menajez absolut deloc. Cum a facut Cristi calculul km...ajunge aproape de 90-100km cu placutele originala, ceea ce o diferenta mai mult decat considerabila.

Filtrele merg toate MAN, si inca ceva, ca mai discutam cu alti soferi...tot se zgarcesc la motorina. Eu alimentez mereu sortimentul mai scump...euro5, cu aditivi, cum dracu ii mai spune, Petrom sau Omv.
                              Cred ca depinde si de cat de mult tii la utilajul de sub tine, sau daca stai sa te gandesti iei ceva de calitate, esti in siguranta si pe termen lung faci si economie.

Comment

Acum fara nici o lauda,pe utilajul de la munca,schimbam placute originale la reprezentanta la 78-80000 de km !!!Am "prostul" obicei sa fac agende separate pentru fiecare masina si sa scriu si de cate ori o spal si cati bani costa ( nebun o sa spuna unii sau maniac,altii ) asa ca stiu exact cat tineau !!!
                                Cat priveste motorina,avem privilegiu sa "mancam" din patria lui Omv (Austria) sau alte tari civilizate, asa ca din Romanica vedem doar la gustarea de dimineata,ca si de acasa plecam cu motorina din R.Moldova,la 4,5 lei litru + ulei 2 T....Stima.

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF