Va salut ! Am un Mercedes Sprinter 308cdi maxi, remapat la 105cp (de la 80), motor de 2.2, an 2002, 215.000 km la bord. Urmatoarea mea problema , ieri mi s-a dus turbina, axul dinauntrul turbinei este rupt, o paleta era rupta , si una indoita pe structura turbinei , si elicea de la evacuare (de langa wastegate) se invarte in gol (desi elicea de la admisie este blocata si rupta acolo). Ca operatie, cred o voi trimite ori la Bucuresti pentru reconditionare, sau aici la Bacau daca gasesc pe cineva care face asa ceva. Intercoolerul era plin de ulei, am scos circa 1L de ulei din el si il voi spala cu spuma activa de masina, sau voi curata cu decarburol (solutie pt spalat carburatoarele) care curata foarte bine inauntru. La toba am observat ca are doar o intermediara, in rest saxofon si teava finala si vroiam sa o spal si pe-aia ca mi-a aruncat ulei si pe-acolo; catalizatorul este in cea intermediara sau nu are asa ceva?
Ultima mea intrebare : pot rula fara turbina daca ulterior furtunul de la admisie il bag direct in filtrul de aer? Bineinteles cu infundarea tevii de lubrifiere cu ulei a turbinei pt a nu pierde uleiul si a furtunului de vacuum pentru wastegate (ca sa nu prinda mizerie ca am vazut ca e electronica). Puterea va fi slaba (macar un 60 de cai daca scot e ceva ca sa o pot duce acasa)si va scoate numai fum negru banuiesc eu ... Astept un raspuns . Va multumesc . Stima !
Ultima mea intrebare : pot rula fara turbina daca ulterior furtunul de la admisie il bag direct in filtrul de aer? Bineinteles cu infundarea tevii de lubrifiere cu ulei a turbinei pt a nu pierde uleiul si a furtunului de vacuum pentru wastegate (ca sa nu prinda mizerie ca am vazut ca e electronica). Puterea va fi slaba (macar un 60 de cai daca scot e ceva ca sa o pot duce acasa)si va scoate numai fum negru banuiesc eu ... Astept un raspuns . Va multumesc . Stima !
Comment