Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ad-blue system malfunction

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ad-blue system malfunction

  Posed un GLK 250 BT full options. Recent am avut o eroare la numai 23000 km cu limitare de functionare in 800 de kilometric cu mesajul CHECK ADBLUE SYSTEM si martorul motor aprins. La AUTOKLASS s-a hotarat ca ar fi unul din senzori defect. Toate bune. Dupa 30 de km de la schimbare, din nou mesajul CHECK ADBLUE SYSTEM a aparut. De data aceasta doar martorul de la motor a ramas aprins, iar la listarea de erori din display counterul arata "0".
  La AutoKlass s-a hotarat schimbarea celui de-al doilea sensor. Dupa 300 km este OK. Cross fingers!!!!
  Din ce am studiat pe NET, mai ales pe la americani, se pare ca sunt probleme mari cu sistemul ADBLUE, de la senzori noxe, sensor nivel lichid, pana la ansamblul pompa-injector. In SUA este o lege care obliga producatorul sa asigure garantie la sistemul de noxe pe durata de viata aautoturismului. La noi nu exista asa ceva, nu de alta dar un sensor costa cam 2000 Ron. Noroc ca am masina in garantie inca 2 ani de acum incolo, dar daca e sa o pastrez, ma gandesc serios sa caut sa umblu la soft si sa scot sistemul cu pricina.
  Una peste alta, postati va rog problemele dvs. referitoare la ADBLUE si cum au fost rezolvate.
  Last edited by MIRCEA-MIHAI; 05-05-2016, 22:23 PM. Reason: grammars!!!!!

 • #2
  Bine ai venit!

  In EU ai varianta prelungirii garantiei la preturi destul de bune.

  Sistemul adblue este intr-o continua dezvoltare, cel putin deocamdata. De cate ori ai ocazia poti verifica daca a aparut vre-o varianta noua de software.

  Deasemenea calitatea si mai ales cantitatea lichidului adblue trebuie cumva monitorizata. Este stiut ca acest lichid se ' branzeste' la temperaruri joase, astfel daca incalzitoarele - 3 la numar - nu sunt in regula sa daca nivelul este pre mic, apar probleme.

  La reprezentanta adblue costa la fel sau chiar mai putin decat la benzinarii.

  De obicei, la fiecare revizie se adauga adblue.

  Deasemenea sistemul adblue este influentat de orice defect sau tuning al motorului.

  In timp, daca nu se inventeaza altceva, acest sistem va devenii obisnuinta, la fel ca filtrul DPF si asa cum am evoluat si nu mai fumam in spatii publice, o sa ajungem chiar sa nu mai scuipam si sa ne bucuram ca nu poluam.
  Last edited by cl600; 05-06-2016, 08:24 AM.
  http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


  www.mbretrofit.ro

  Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

  Comment


  • #3
   Buna seara, cam de doua saptamani sunt ,,fericitul" posesor al unui GLK 250 BlueTec 4matic, full option, din octombrie 2013, dupa o frumoasa experienta cu un Mercedes C220 din anul 1996, 428000 Km rulati fara reparatii la motor, putine probleme pe partea electrica la bord;
   GLK-ul l-am cumparat din Germania, sunt in curs de a-l inmatricula in Franta insa dupa 2000km rulati am intampinat aceeasi probema cu mesajul de 800km verificare AdBlue.
   La prima statie de benzina am oprit si am cumparat AdBlue dar nu a incaput decat o cantitate de 2,5 l. Dupa cativa km rulati mesajul cu 800 km s-a sters dar martorul pentru motor a ramas aprins.
   Dupa 400 km rulati tot aprins este ceea ce m-a facut sa rog un prieten amator in ale mecanicii si care are un tester cumparat de pe net sa faca o diagnoza.
   In urma testului au aparut urmatoarele erori:
   Eroare PO32
   Eroare B2A1
   Eroare U1F
   Testerul este SELF Diag one
   Ma poate ajuta cineva va rog frumos cu niste raspunsuri?
   Multumesc anticipat!

   Comment


   • #4
    Eu zic sa iei in serios avertizarea din bord și să mergi de urgenta într-o reprezentanta, găsești chiar în postul asta destule motive.
    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


    www.mbretrofit.ro

    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

    Comment


    • #5
     Multumesc frumos pentru raspuns cl600.
     Ma voi duce saptamana viitoare la reprezentanta Mercedes pentru aceasta problema.
     Last edited by Florin_WES; 11-27-2017, 19:22 PM.

     Comment


     • #6
      Am facut controlul tehnic la reprezentanta Mercedes in Paris in vederea inmatricularii, le-am spus de martor motor aprins dupa alimentare cu AdBlue.
      Dupa 1 ora am recuperat masina cu martorul motor stins, control tehnic facut; a trebuit sa platesc doar contravaloarea controlului tehnic iar despre AdBlue mi-au zis ca totul e in regula....nimic altceva.
      Acum sper sa nu se mai aprinda martorul motor dupa alti cativa km cum s-a intamplat si altor posesori Mercedes de pe forum.

      Comment


      • #7
       Reset adblue error

       Buna camarazi
       Am schimbat rezervorul de Adblue care a suferit o fisura undeva la partea laterala, oricum pe garantie. A ramas martor motor aprins, am inteles ca ar necesita o resetare. Numai ca un telefon dat unui prieten a rezolvat problema, prin 40 starturi/stopuri consecutive la motor. De curiozitate, am dus-o si la un tester, rezultat, fara erori... Drumuri fara gropi!

       Comment


       • #8
        Buna, imi cer scuze ca revin atat de tarziu, dar trebuie sa spun ca problema a revenit dupa 800km rulati.
        Au schimbat la inceput doi senzori de noxe pentru care am platit 1380€ si apoi injectorul de adblue si vana de dozare adblue pentru care am mai platit 580€.
        De atunci am facut vreo 95000km fara nici o problema la sistemul adblue.

        Comment

        Working...
        X
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF