Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

G300 turbodiesel sau G270 CDI?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Eu sunt pentru 3000 TD. Nu stiu sa spun exact de ce. Am mai multa incredere parca in motoarele astea decat in CDI. Probabil ca sunt subiectiv.
  Legat de putere, eu am condus un ML 230 benzina si se misca frate. Probabil ca unii colegi cand vorbesc de putere la masina vorbesc de la 150 de cai in sus si sa nu cumva sa aiba peste 2 tone.
  E220 cdi W210, 2001

  E320 W210, 1997
  C180 W202, 1994
  W123 200D, 1978 cu inima de W124


  Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

  Comment


  • #17
   Originally posted by adidc View Post
   Eu sunt pentru 3000 TD. Nu stiu sa spun exact de ce. Am mai multa incredere parca in motoarele astea decat in CDI. Probabil ca sunt subiectiv.
   Legat de putere, eu am condus un ML 230 benzina si se misca frate. Probabil ca unii colegi cand vorbesc de putere la masina vorbesc de la 150 de cai in sus si sa nu cumva sa aiba peste 2 tone.

   Off-Topic : Adidc ce sa se miste la ML 230 cu 150 cai ? E submotorizat rau de tot...

   Comment


   • #18
    Eu am 270 CDI pe CLK w209 fab. 2005 ,177 c.p. si rupe pamantul ptr ca injectorul de CDI improsca de 3 ori motorina inaintea detonatiei iar cand ai nevoie de putere si il calci zboara pe cand 3000 TD are injector clasic deci se misca mai lent ,atat ca mie mi se pare mai robust ca motor si imi inspira mai multa incredere !
    In concluzie 270 CDI nu este un motor puturos ba din contra in comparatie cu 300TD este chiar vioi atat ca mie nu mi se pare atat de fiabil ca 300 TD si ptr G classe nu cred ca se cere viteza !
    Mercedes ... si alte masini ! "b" de la masini !
    Inmatriculari BULGARIA autoturisme max 163 cp in 7 ore ,LEGAL !
    ˙uɐɔ ı ǝsnɐɔǝq

    Comment


    • #19
     3000 TD /603.960 = milionul de km demonstrat (vezi mobile.de alea ieftine cam ce km.au la bord) vs 270CDI care cu mult noroc ajung 300-400.000km (cu indulgenta si o gramada de injectoare piezoelectrice, debitmetre schimbate si turbo crapate vezi forumurile de mercedes) cred ca termenul de "comparatie" nu-i la locul lui pe topicul acesta cred ca mai potrivit ar fi ceva de genul "Care-i cel mai bun motor diesel fabricat de mercedes si care-i cel mai prost si chinezesc motor fabricat de mercedes".

     Comment


     • #20
      Ie baietii mei aicea mah....

      Comment


      • #21
       Ma bag si eu in seama, nu stiu prea multe despre motoare, dar vad pe fierul meu cu motor de 2 litri si 1400KG, ca iar trebui ceva mai mare, ar merge super cu 2,8 benzinar in 6 cilindri...
       -sunt de parere ca mai bine si mai sanatos scoti cai si cuplu din ciliindree mare decat din turbo-suflante supraalimetate,
       Deci unei masini caruia ii trebuie forta i-ar sta mai bine cu un motor de ciliindree mare, parere strict personala

       Toate cele bune,
       W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
       http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

       Comment


       • #22
        Tin sa zic si de ce daca mi-as lua G cam din astea 2 motorizari as alege:
        1. G-ul va fi clar a doua masina, si daca imi iau nu am de gand sa il vand multa vreme (deci parca nu m-as lega la cap cu un impozit la motor peste 3000 cmc, mai ales ca ma bate gandu sa iau si un w220 S500)
        2. Acum de ce nu imi plac celelalte motorizari disponibile:
        Vorbesc de cele peste 2001, ca sub 2001 singurul G care intra in discutie e G300TD.
        G320 benzina - consum identic cu G500, impozit oricum mare ca trece de 3000, dar putere mai putina. Pret de la 30.000 euro
        G320 CDI - mai scump decat G270 + ca sare motoru de 3000 deci impozit mai mare si putere doar cu 30 de cai mai mult. Pret de la 35.000 euro
        G320 CDI asta nou cu motoru de sub 3000 cmc - prea scump (peste 50.000 euro)
        G400 CDI - cel mai jalnic motor facut vreodata de Mercedes dupa parerea mea (ca fiabilitate). Cat de jalnic e la fiabiliatate se vede si la pret: de la 17.000 euro
        G500 - apropiat de pret cu G55AMG, deci parca e pacat sa nu iau AMG-ul daca ma bag la asa motor mare. Pret de la 25.000 euro
        G55AMG - de la 30.000 euro.
        ... si cam astea sunt motorizarile la G class.

        G270 CDI incepe de pe la 27.000 euro varianta in 5 usi.
        iar G300TD cele peste 1998 ca an de fabricatie incep de la 17.000 euro - deci cam asta ar fi cea mai buna varianta zic eu si ca impozit si ca fabilitate dar si ca pret.
        La G270 in schimb ma atrag optiunile, ca are faclift, are si el comenzi la scaune pe usi, navi , cotiera mare etc...

        Comment


        • #23
         Originally posted by vladruse View Post
         Off-Topic : Adidc ce sa se miste la ML 230 cu 150 cai ? E submotorizat rau de tot...
         Trebuie sa iei in calcul ca eu iubesc o cobra cu motor 200 D. Probabil ca realitatea mea (ca sofer) e mai "inceata" decat a altora.
         ML-ul ala chiar mergea binisor.
         E220 cdi W210, 2001

         E320 W210, 1997
         C180 W202, 1994
         W123 200D, 1978 cu inima de W124


         Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

         Comment


         • #24
          La G, fiind o masina de teren, conteaza mult si fiabilitatea motorului. Nu ai vrea sa ramai noaptea printr-un fund de vale cu bordul luminat ca un pom de craciun! Ca nu ajunge nici o platforma pana la tine.
          Pe forumurile de specialitate 300TD (177CP) este mai bine cotat decat 2.7Cdi. Mai puternic, mai simplu si mai robust. Oricum, masina este foarte grea si va fi mai degraba lenta pe sosea cu oricare din cele 2 motoare.
          320cdi este alta mancare de peste, asta chiar accelereaza!
          Cat despre optiuni, "keep it simple"! Mai ales daca vrei sa-l tii multa vreme. S-a facut o serie prin 2000, G270 Worker, cu caroserie si interior de 460 (scaune de plus, bord vechi din anii '80, etc).

          Comment


          • #25
           Cata bataie de cap si cu Geurile astia.merge toate da-le dreaq...

           Comment


           • #26
            SALUT ,

            prea multa electronica la G270 CDI............asta cred ca spune multe

            o zi buna
            Piese auto online

            Comment


            • #27
             Dacă nu vrei să faci off road cu el, pentru mers predominant pe asfalt, aș alege G270. Nu e foarte greu de întreținut și compensează cu opțiunile și interiorul mai modern.

             Pentru senzații off road, aș alege fară să stau pe gânduri G300.
             ...

             Comment


             • #28
              Garantat G300TD de 177cai.....mai ales ca momentan ala e si visul meu.....infara daca gasesc un G500 si pe Gpl :P Motorul 270Cdi e pretentios si se stie ca e sensibil la injectoare, care si costa de mai bine iei G280 benzinar ca iesi mai ieftin la intretinere.
              Prin vara gasisem chiar la 12000E neg pe mobile.de un G300TD in cauza impecabil, pacat ca bani nici pe jumate pt acesta, plus ca nah mai costa adusul, nici nu ajunsesem sa ma gandesc la inmatriculari si lucruri sfinte d-astea; iar in maxim 2 sapt masina in cauza s-a dat.
              Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

              Comment


              • #29
               Referitor la interior G-ul mai vechi pare mai incapator si confortabil, are 2 cotiere, consola de mijloc mai mare , comenzi mai mari, butoane amplasate mai clar pt folosirea intuitiva fara distragerea atentiei

               Totusi as alege G270CDI, motor mai performant , puternic . Este foarte fiabil si acesta, depinde pe ce maini a fost masina.

               Oricum G-ul model vechi e aproape imposibil sa il gasesti cu km putini..., povesti cu masina de bunicuta vaduva cu G-class nu prea am auzit.

               In general masinile dupa anii 2000 sunt mai putin muncite, lumea gandeste altfel
               Cine si-a cumparat G-class nou modelul mai nou nu cred ca si-a batut joc de el.

               G270CDI sta foarte bine la consum.

               G300TD consuma in medie 15%
               G270CDI consuma in medie 12%
               Suntem cei mai buni : in aer , pe apa si pe pamant !!

               Comment


               • #30
                Am ambele motoare,dar pe masini diferite,OM606 - cel de 177 de cai pe w210 E class si OM613 - 163 de cai pe W163 ML class.Deci va pot oferi o parere strict referitoare la motorizari.Ambele motoare sunt exceptionale.OM606- 3L- 177 de cai..se tureaza mai mult,sunet mult mai placut,trepidatie mai putina,cuplu un pic mai putin,consum mai mare cu cel putin 10%...OM613 - 2.7L - 163 de cai,turatie mai mica,sunet nu foarte placut..dar cuplu mai bun si consum mai mic..Sunt motoare suficient de puternice cat sa miste G ul...cu ML 270 cdi am bautut Q7 3.0TDI de la 50 la aproape 140km.h...iar OM606..e racheta la turatii mari.Parerea mea e ca nu se pune problema de submotorizare..depinde ce doriti dumneavoastra...G300 TD e mai rar....mai exotic as putea spune...iar G270 cdi e mai practic.Stima!

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF