Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Problema sonda lambda 1,8 Kompressor W211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema sonda lambda 1,8 Kompressor W211

    Salutari la toata lumea!
    De 3 luni de zile ma confrunt cu o chestie dubioasa la un W211, 1,8 kompressor 2007. Totul a inceput cu 2 erori : P0171 (system too lean) SI P0130 (O2 Sensor Circuit Malfunction ). Evident ca am cumparat sonda Lambda dinainte de catalizator. Totul ok vreo 300km, fara erori, pana cand au auaparut din nou. Initial cm cumparat o sonda Bosch(exact ca cea OK care e facuta tot de Bosch) Totusi , m-am gandit ca poate nu e ok si am cumparat si OE. Cea bosch a costat 800, cea OE 1600 de lei, insa piesele sunt identice in afara de sigla MB pe cea OE.. Am montat-o pe ce OE, Iar AM mers fara erori vreo 300km, pana au aparut din nou.
    Am schimbat apoi toate furtunasele de vacuum, debitmetrul, am verificat presiunea de benzina... Totul e ok.
    Am curatat si mufele de ulei , am schimbat magnetii celebrii care arunca ulei pe cablaj...nu mai am alte idei, decat daca nu cumva e cablajul de vina.
    Rugamintea mea ar fi daca ma poate ajuta cineva care detine un w211 Kompressor sa ii trimit sonda Bosch, sa o monteze pe masina ca sa stiu macar daca ea e de vina. Platesc eu tot ce e nevoie si ii las si sonda cadou, cum ziceam are doar 300km parcursi. Sunt putin blocat. La Mercedes mi-au zis ca si ei imi schimba sonda la aceste erori. Sau e cineva care are un Star sa ne uitam mai in detaliu?
    Sau o recomandare de un service bun, reprezentanta sau orice alta locatie unde exista cineva care stie ceva carte si poate interpreta niste parametrii de functionare ai motorului...
    Multumesc anticipat!
    Last edited by edyy; 02-01-2021, 06:23 AM.

  • #2
    Ai verificat furtunasele de vacuum? Problenma comuna.
    se afla sub compresor, din pacate.

    Comment


    • #3
      Sal! Da. Le-am inlocuit pe toate desi erau ok, adica si pe cel de sus si pe cel de sub turbo cu supapa aceea de sens pe el. Ca tot am desfacut pe acolo am schimbat si garniturile de la la galeria de admisie si cea de la clapeta de acceleratie si origurile de la injectoare...

      Comment


      • #4
        Test vacuum mai elaborat. Poate reusesti sa blochezi debitmetru cu ceva manusa si dai o cheie scurta. Vezi de tine vacuumul.
        macar sa il tai de pe lista.
        Apoi sa iei la rand injectoarele, pompa sa ii masori cu manometru presiunea la relanti si in sarcina.
        Masina da in nas sau merge bine?

        Comment


        • #5
          Am masurat presiunea. Are 50 de psi doar cu contactul pus (am lasat asa 10 minute si nu a scazut deloc, deci nu curge vreun injector sau ceva neetans), iar in sarcina pe toata plaja de turatii in jur de 55 psi +/-1 psi. Din ce am citit, sunt ok valorile. Masina merge perfect.
          Am cam facut tot ce am citit pe net si eu si cam cat m-am priceput. Poate gasesc pe cineva la reprezentanta care sa se priceapa mai bine...
          Am mai citit ca ar putea fi si din bobine. Sunt originale si masina are 188.000 km. Cred ca urmatorul pas ar fi sa schimb si astea.
          Ideal ar fi sa gasesc pe cineva dispus sa monteze sonda pe masina lui. Asta m-ar ajuta enorm.
          Multumesc pt interes!
          Last edited by edyy; 02-01-2021, 14:57 PM.

          Comment


          • #6
            Imi dau si eu cu parerea....inainte de a mai cheltui bani si schimba tot felul de piese pe masina din teorie si dupa ureche.....Incearca sa gasesti pe cineva cu un Star/Xentry dar care sa stie bine ce are de facut cu el !!Astfel, scutesti mult timp si bani plus ca o sa ajungi sa schimbi multe si ea sa nu mearga...
            In functie de zona de unde esti te putem indruma spre cineva care te poate ajuta...Stima.
            Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
            Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
            Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
            SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
            https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

            Comment


            • #7
              Lambda cat masoara exact si pe obd ce afr iti da echivalent? Si adaptarile cum sunt?
              ar trebui sa ai amestec sarac la relanti si sa scada in ture, cand turezi pe loc.
              bobine n as crede. Ar da misfire, ar da in nas, ti ar bloca cilindru cu pricina.
              Vezi de scapari de vacuum.

              Comment


              • #8
                Deci, cu motor pornit de la rece, indiferent daca o las la ralanti sau in mers, primele minute e totul ok, adica am a/f r in jur de 14,7 si voltajul pe sonda in jur de 1,49 volti cu fluctuatii insesizabile. Dupa vreo 15 min de ralanti sau 15 km parcursi o iau razna valorile de la sonda, adica a/f r in jur de 29 si voltajul aprox 3.2 volti. Intai apare "system too lean" si apoi eroarea cu circuitul de la sonda (P0130) la diferenta de cateva secunde. Nu scade in ture, merge rotund, se accelereaza pana la blana instant, nu da in nas, fuge de rupe.
                Ce e foarte ciudat e ca atat cu sonda Bosch cat si cu ce OE care e acum pe masina, am mers aprox 300 km din momentul montajului fara nici o eroare. Mai citeam ca e posibil sa fie garnitura de chiulasa dusa si sa ajunga nu stiu ce silicon in catalizator si sa strice sondele... Antigel nu consuma, e curat, spuma nu face la ulei...
                Inca un detaliu pe care nu l-am considerat important si de care vroiam sa va intreb. Exact in perioada asta in care am schimbat 3 sonde, am avut un por in furtunul prin care circula antigel catre caloriferul din bord si a mai curs antigel pe mufa de la sonda. L-am depistat greu, ca nu stiam de unde vine scurgerea si a durat ceva timp. Insa l-am inlocuit, iar mufele sunt acum toate curate. E posibil sa strice sonda doar din cauza faptului ca a avut la un moment dat antigel prin contacte?
                Stiu si eu ca asta cu bobinele e deja spre SF, dar tot citesc toate forumurile posibile de vreo 3 luni si zicea cineva ca a avut problema asta pt ca pe Star a ajuns sa citeasca missfire, iar pe obd chinezarie bluetooth cum am si eu, avea exact erorile mele... Ma rog nu prea cred nici eu ca e din bobine.
                Eu sunt din Targoviste, daca stiti pe cineva prin zona cu Star, sau Bucuresti, ar fi ok.

                Comment


                • #9
                  Ca istorie, intr-un an de cand o am am cheltuit in jur de 5000 de euro pe revizii cu OE, frane noi, jante, anvelope(pana si prezoane i-am pus noi), semnalizari oglinzi stopuri noi cu led de Avangarde, ntg 2.5 si lista e lunga lunga Mecanic, i-am schimbat absolut tot ce se putea si toate lichidele inclusiv cel de la compresor.
                  Am avut prin 2016 un c180 kompressor w203, nu am avut nici un fel de problema cu ea si dupa un Volvo S40 si BMW E60 am revenit la MB.
                  Nu as vrea sa ajung sa o vand pentru o chestie minora, dar incep sa nu mai am rabdare.
                  Cam asa arata "rabla"
                  Attached Files

                  Comment


                  • #10
                    Teoria spune ca daca masina papa antigel, antigelul dispare.
                    iar pr sonda veche ar trebui sa ai depuneri vizibile.
                    citeste tensiunea pe mufa calculatorului pt sonda. Vezi daca ai o diferenta intre pornire si dupa ce apare eroarea.

                    Arata bine masina. Ii dai tu de cap. In Bucuresti gasesti sigur, cauta la sectia publicitate parca era ceva anunt.

                    Comment


                    • #11
                      Daca imi spui si cum sa fac asta ar fi perfect Adica scot mufa din calculator si masor voltajul intre pini(oricum nu stiu care sunt) cu motorul rece si dupa ce merg cu ea si apare eroarea, o opresc si citesc rapid aceeasi tensiune cu aparat de masura? Si care ar fi concluzia in cazul in care ar fi diferita tensiunea? Scuze ca te stresez cu intrebari, dar e evident ca intelegi mai bine decat mine cum functioneaza treaba. Multumesc!

                      Comment


                      • #12
                        Scoti mufa de la sonda si masori inspre calculator.

                        ​​​​​​tu ai wideband, la narrow cum am eu imi vine o tensiune de 0.45v catre sonda, masurabila doar cu voltmetetru, are impedanta mare la sursa cum pui o rezistenta si de 10k scade tensiunea.

                        Acu la wide nu stiu ce masori dar macar vezi daca sunt diferente intre cald si rece.
                        Evident nu masura firele de incalzire.
                        Acolo daca vrei leaga un bec, dar in mod sigur n ai sa vezi nimic interesant, pun pariu ca se aprinde.

                        Folosesti mufa de la prima sonda, cea cu care a venit masina, o tai jos.

                        Comment


                        • #13
                          Ai dreptate, am gasit pe un forum, ca intre pinul 2 si 6 trebuie sa fie 62 Ohm (+/- 5). Daca nu am valoarea asta inseamna ca e o problema de cablaj din cauza uleiului care probabil mai e prin el. Incepe sa se faca lumina

                          Comment


                          • #14
                            Ma tot uitam la valorile de la ultimul test si Intake manifold absolute pressure in arata 47 kPa. Nu e foarte putin?

                            Comment


                            • #15
                              Am mai verificat inca o data vacumul si pare ok. Dupa ce am sters erorile si am mers pana s-a incalzit bine am erorile P2029 si P0171.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF