Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Kickdown pe cutie manuala?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kickdown pe cutie manuala?

  Are cineva cunostinte despre kickdown la cutie manuala?
  La cea automata am idee principiul de functionare,dar pe cea manuala presupun ca are treaba cu injectorul de pornire la rece?

 • #2
  Nu ai idee... Nu exista asa ceva ca "kickdown la cutie manuala". Iar injectorul de pornire la rece ghici ce face ? Se cheama "injector de pornire la rece"...

  Kickdown = cutia automata retrogradeaza cate trepte e nevoie pentru a duce motorul la maximul de turatie utila, necesara pentru un demaraj cat mai puternic. La plecarea de pe loc cu kickdown, motorul isi va folosi toata banda de turatie de la bun inceput, pana cand omul ridica piciorul de pe pedala cat sa dezactiveze switch-ul de kickdown.

  Switch-ul poate fi electric sau electronic, poate fi la pedala sau pe timoneria/cablul de acceleratie.


  Cu o cutie manuala se poate schimba la ce turatie vrei, in functie de situatie sau in functie de cati bani vrei sa arunci pe combustibil...


  Dragos

  Comment


  • #3
   dragos; daca citeai bine titlul topicului observai un semn de intrebare! Nu am idee ce cauta switch-ul si cu restul de instalatie + un releu pe care scrie sa vada tot chioru' de la o posta kickdown,pe o masina cu cutie manuala.
   Si am facut corelarea cu injectorul de pornire la rece,deoarece deschiderea lui banuiesc ca se face electric din moment ce are bobinuta aia pe el.
   Am intrebat in ideea in care a mai vazut cineva treaba asta,nu ca sa mi se explice ce face un kickdown la o cutie automata sau ce inseamna termenul

   Comment


   • #4
    Originally posted by Sylexzutz View Post
    [USER="2395"]ce cauta switch-ul si cu restul de instalatie + un releu pe care scrie sa vada tot chioru' de la o posta kickdown, pe o masina cu cutie manuala.
    Trebuia să mai specific de la început! Întrebarea ta din primul post era pusă la modul general, gen ”Există kickdown la mașini cu cutie manuală”. Răspuns: NU, nu există!
    După ce, în al 2-lea post vii și ne spui că ai switch-ul și acareturile conexe pe mașină, mă conduce la concluzia că ai avut cutie automată, înlocuită ulterior cu una manuală. Repet, concluzia asta o trag din datele sumare furnizate de tine. Dacă ai dezvolta un pic (de când ai mașina?, așa ai luat-o?, etc, etc), am putea și noi să răspundem pe subiect, adică concret la ce ai tu pe mașină.
    Cel mai bine ar fi să pui VIN-ul, de acolo reiese ”in no time”, cu ce cutie a părăsit ”maternitatea”.

    Lord W126 500SE -> 2.5D
    Lady W123 230C -> 240D
    W124 -> 200D
    W208 CLK200 -> 2.0

    W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
    Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
    Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

    Comment


    • #5
     Masina e din '85 eu o am de 3 ani dar nu am rulat niciodata cu ea.cand a ajuns la mine avea cutie manuala in 4 trepte.ca si si dotari existau geamuri electrice fata,trapa electrica,incalzire in scaune,antena cu ridicare electrica.
     Vin:WDB2010241F122613

     Comment


     • #6
      Ident. number (FIN) WDB2010241F122613
      VIN WDB2010241F122613
      Baumuster 201024
      Sales name 190 E
      Order number 0 5 220 03751 (Destination: Branch Hannover)
      Delivery date 1985-06
      PAINT1 737 No code designation available
      Interior color 072 No code designation available
      Engine 102962 12 022755
      Gearbox 722400 02 236417
      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

      Comment


      • #7
       Si eu am acel switch sub pedala de acceleratie... de fapt e doar carcasa... Pe vremuri, cand am luat masina chiar am pus aceasta intrebare... Dar e doar un reazem pentru "capat de cursa" pentru cutiile manuale (masina asa a fost din fabrica, ma bucuram eu de era automata)...

       In rest, total de acord cu Levi! Iar Laur a dat raspunsul la "enigma"...
       Attached Files
       W123 280E Blue Green Metallic

       W126 280SE Champagne Metallic
       W126 280SE Black Blue Metallic
       W126 500SE Lapis Blue Metallic
       W126 500SE Midnight Dark Blue

       W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
       W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

       Comment


       • #8
        M-am uitat si eu dupa VIN si spune ca masina a iesit din fabrica cu manuala in 5 trepte.La mine carcasa nu e goala ci e switch cu instalatie care se duce in releu pe care scrie kickdown si asa asa departe.Mai detin inca 3 exemplare la care am gasit doar un limitator de plastic.Voiam sa deslusesc enigma sa imi dau seama daca pot pune "mațaraia" ca si optiune pe una din ele pentru ca masina in cauza este doar o caroserie bagata in lucru de vreo 2 ani si ramasa la stadiul de proiect....din lipsa de timp...etc...

        Comment


        • #9
         Cutie automata a avut din fabrica (722.400) si careva a convertit-o la manuala
         Nu iti foloseste la nimic switch-ul si instalatia pe cutie manuala. Doar daca pui cutie automata
         Verifica sa vezi ca ar trebuii sa aibe instalatie electrica/ furtun de vacuum pana la cutie, cablu de acceleratie intre admisie si cutie.

         Sau.... daca vrei sa claxoneze cand bagi pedala in podea. Vorbesc serios nu glumesc.
         Attached Files

         Comment


         • #10
          Originally posted by Sylexzutz View Post
          M-am uitat si eu dupa VIN si spune ca masina a iesit din fabrica cu manuala in 5 trepte.
          Numai la tine a dat așa? Că la restul colegilor a dat automată... Oricum, e fără dubiu că a avut automată, deoarece dacă codul cutiei începe cu ”722”, atunci, și citez: ”Mercedes-Benz uses the number "722" to identify an automatic transmission.” Mă bucur că am intuit bine în postul #4.

          Acum că ceața s-a risipit, vă doresc tuturor WE minunat!

          Lord W126 500SE -> 2.5D
          Lady W123 230C -> 240D
          W124 -> 200D
          W208 CLK200 -> 2.0

          W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
          Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
          Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF