Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Diverse intrebari despre w124, sfat la achizitie, motorizari

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Diverse intrebari despre w124, sfat la achizitie, motorizari

    Salut Lume. Intentionez sa procur un w124 '94-'95 de la nemti. In ce priveste motorizarea inca nu m-am hotarat, din mai multe motive:
    -Taxe exagerat de mari pentru motoare peste 2000 cm3... In consecinta, daca as opta pentru un 2.5 (113PS) , 3.0 (136PS) diesel din considerente de fiabilitate si consum relativ ok, ar creste taxele cu 720RON respectiv 900RON doar impozitul... ceea ce mi se par cam multi bani dati la stat pentru nimic. Iar un 2.0 diesel, din cate am citit pe acest forum, nu iti aduce satifactia caracteristica unui mercedes.
    -consumul de benzina la un 2.0, avand in vedere si pretul benzinei este mai mare decat cel al motorinei, mi se pare mare intr-un oras gen Bucuresti si deasemenea avand in vedere faptul ca inca sunt student...
    -instalatie gpl nu am avut niciodata dar ma tenteaza anume din motive economice, deoarece as avea si putere suficineta (136 caluti pe un 2.0 benzina ) si consum relativ ok. In schimb nu imi convine faza cu reglajele/intretinerea periodica pe langa intretinerea normala a masinii (in ce priveste investitia initiala... sa zicem ca se amortizeaza in cativa ani).

    Pe data de 21 februarie plec la nemti si inca stau la dubii cu alesul motorizarii.
    Ce ma sfatuiti?
    Orice parere e binevenita.

  • #2
    Ia-ti un diesel si inmatriculeaza-l pe bulgari.

    Comment


    • #3
      Trebuie sa te gandesti cat crezi ca vei circula cu masina si in ce conditii.Daca vrei o masina cu care sa mergi zilnic la servici si faculta,ai de facut multi km in fiecare zi si nu esti pasionat de senzatii alegi 200D iar daca crezi ca vei circula mai mult in week-end si mai mergi de 2 ori in concediu etc poti alege linistit si benzinarul(care inca are performante fata de multe masini noi...)
      Mercedes-Benz E220C 124 automatic '94
      Mercedes-Benz 230C 123 automatic '78
      Mercedes-Benz SL320 129 automatic '96
      Mercedes-Benz E200C 124 automatic '95

      Comment


      • #4
        Originally posted by petru_xxl View Post
        Ia-ti un diesel si inmatriculeaza-l pe bulgari.
        Multumesc pentru promtitudine.
        In caz ca fac dupa cum zici tu, ce implica aceasta imatriculare la bulgar? Tre sa ies odata la 3 luni din tara? Revizia se face in fiecare an? Am vazut ca se poate inmatricula pe firma.. sau chiar direct pe numele tau .. pretu desigur se dubleaza ptr varianta a 2-a .. cam 1000E. A incercat cineva ultima varianta?

        Comment


        • #5
          Are vreo relevanta impozitul anual in Romania la o masina pe care inca nu ai inscris-o in circulatie in RO?

          Comment


          • #6
            Si slabe sperante sa o inscrie .

            Eu i-am explicat pe messenger .

            Taxa minima , adica 1996 cm3 si euro2 , este aprox 2400 euro .

            Si aia iese sigur doar la benzinara , ca la Diesel mi-e ca iese euro 1 . (si acolo sa te tii cand o sa vezi taxa)


            Solutia : Bulgaristan

            Eu as merge pe E 250 Diesel sau E 200 benzina. (si doar cu restyling 1993 - 1995)

            Bafta
            Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

            Comment


            • #7
              Salut

              Sunt in situatia ta, caut de ceva vreme, am stat nopti in sir pe net de am ajuns sa cunosc masinile din poze precum colegul w124researcher...
              In primul rand trebuie sa iti stabilesti un buget clar pentru masina si pentru intretinerea ei, asta daca vrei sa o folosesti ok, in caz ca vrei sa-ti bati joc de ea este alta discutie.

              Daca iei masina de la nemti tb sa adaugi taxa de inmatriculare care in RO a devenit efectiv descurajanta total. Varianta cu bulgarii este mai ieftina dar sunt si unele dezavantaje, eu unul nu ma simt confortabil cu aceasta varianta, de aceea am decis sa caut una inmatriculata in RO; sunt variante pentru toate bugetele si pe la noi, tb sa cauti mult mai atent si mult (eu caut de aprox 6 luni).

              Legat de motorizare ambele variante (benzina si motorina) au av. si dez, discutam de capacitati <= 2600cm3 pana unde impozitul e rezonabil (la 3000cm3 este 2200lei/an):
              1. Daca nu vrei dureri de cap iei diesel aspirat (2.0d, 2.5d sau 2.5d preferabil motorul OM605.911 DE 113cp/20v). Motoarele diesel aspirate sunt foarte lente dar rock-solid! Compromisul ce mai bun ar fi cel 2.5d 20v.
              2. Daca vrei si senzatii dar si posibile dureri de cap iei diesel 250td (126cp, OM602.692). Tb sa iti pui ceva bani deoparte pt injectoare, diuze, turbina etc tinand cont ca masina va avea minim 15ani (asta daca iei una face-lift 1993-1995)
              3. Daca vrei un sunet mai lin si senzatii, mai ales la 5000-5500rpm iti recomand 260E (6 in line 12v 166cp), E220 (4 in line 14v 150cp). Motorul de pe 260E are injectia KE-Jetronic, un model mai vechi, destul de fiabil daca motorul a fost intretinut. Reglajele nu se fac de catre oricine, pb apar si de la gazele de carter. Sunt colegi experimentati pe forum care stiu f bine care este tb cu aceasta injectie (vezi Orvo, mircea_cst, nstoe, NeluPatrascu, mer_SE280). Personal am mers cu un 260E din 1991, automat si mi-a placut, sincer. Cutia schimba bine, iar la kick-down cand se ducea in 5500rpm simteai cum musca din asfalt. Despre E220 nu pot sa spun multe lucruri, nu am mers dar tin sa inclin spre tot spre 260E chiar daca este o generatie mai veche. E200 poate fi bun la impozit si daca nu ai mari pretentii, se descurca totusi cu cei 136cp dar iti va consuma mai mult ca un E220 pt ca vei trage mai mult de el.
              La ambele modele tb sa te astepti la consumuri maricele, mai ales daca mergi sportiv (de la 14-15% in sus in oras si probabil 11-12% in afara).

              Concluzia esta ca nu exista motorul ideal. Vei primi atatea opinii cati suntem pe aici, fiecare cu afinitatile si cu experientele sale. Ar fi bine sa poti merge macar cu un diesel si cu un benzinar ca sa poti compara. Apoi te pui cu picioarele intr-un lighean cu apa rece, pui pe o foaie optiunile pe care le ai si tragi linie

              Oricum ar fi, te sfatuiesc sa mai ai niste bani extra pt diverse lucruri de remediat la masina, un minin de 500eur ar fi bine.

              Bafta!

              Comment


              • #8
                Poate omul vrea sa dea statul in judecata sa nu plateasca taxa. Scapi cu maxim 200E. Totusi tu stand in bucuresti cantareste de 2 ori daca merita sa te complici sa o bagi pe Romania unde impozitele sunt de toata batjocura si mereu vei fi o tinta pentru ca trebuie sa suporte cineva cat fura ei si printre acestia suntem si noi pasionatii de masini...

                Nu trebuie sa mergi la 3 luni in BG, nu trebuie nici macar la ITP anual. Bulgaria asemeni oricarei tari balcanice este o tara corupta si acolo se rezolva toate aceste probleme cu un pret rezonabil. Intereseaza-te pe la prieteni legat de firme care fac astfel de inmatriculari sau daca nu gasesti pe nimeni urmeaza calea google.

                Legat strict de motorizare. Dieselurile de pe 124 sunt fiabile si consuma putin. Recomand sincer un 250d. Ar fi ideal unul in 20v sau TD, dar cam greu de gasit. Daca bagi pe bulgari 300-le este cu atat mai bun. In niciun caz acestea nu vor consuma mai mult decat un 200 benzina in oras. Eu am un 250d ca masina de zi cu zi si se descurca foarte bine. La fel de multumit sunt si pe extern.

                Motoarele pe benzina nu stiu cum se comporta ca nu am condus. Deci nu pot sa-ti dau vreun sfat legat de astea.

                Comment


                • #9
                  Salutari tuturor! Am o nedumerire, de ce majoritatea ,,dau cu pietre'' in motorul de 2000 diesel? Eu am w124 200 D si sunt multumit de masina si motor si iata si argumentele mele: viteza legala, in Romania, este sub ce poate acest motor, drumurile sunt, in majoritate, proaste si nesigure ptr. viteze mari, carburantii sunt scumpi si uneori de proasta calitate, taxele sunt nesimtit de mari, mecanica acestui model e relativ simpla, piesele relativ ieftine, a fost fabricata in Germania, nu in vreo tara gen Romania si este recunoscuta fiabilitatea modelului. Ptr. un Mercedes este o solutie de compromis acceptabila. Ce nevoie am de putere mare cand nu am unde sa o folosesc si putere mare inseamna si consumuri mai mari, de ce sa platesc taxe in plus, cand pot ajunge din punctul A, in punctul B, si cu un 200D, nu numai cu un 600 ( poate doar cu ceva intarziere, dar aspectul asta nu ma intereseaza). Cam astea ar fi argumentele mele si scuze daca supar pe cineva, dar eu asa vad lucrurile. Si mie mi-ar place un motor V8 dar nu in Romania!

                  Comment


                  • #10
                    Eu am un 2300 benzina din 92 cu 132 de caluti.Adevaru ca mi se pare umpic cam puturoasa pentru motorul ei.O am din 99 si vreau sa iti spun ca nu prea am bagat bani in ea deloc doar anul asta cand i-am calat motorul(am spart baia de ulei si am mers fara ulei)si i-am luat alt motor.Consumul este in jur de undeva la 11-12%prin oras daca nu te mananca talpa,iar afara consuma decent in jur de 8%.Dar sa stii ca mi se pare o masina exceptionala cu o stabilitate pe sosea fabuloasa.Eu am intrat intr-o curba de 90 de grade cu 90 si nici nu s-a clintit de pe sosea.La benzina e un avantaj pentru ca nu ar trebuii sa schimbi injectoare,diuze etc

                    Comment


                    • #11
                      Multumesc pentru pareri domnilor .
                      Avand in vedere faptul ca si eu, ca si domnul mihai_antony, nu ma simt comfortabil cu nr de bulgaria ( ce implica cam multe batai de cap, plimbari, in plus faptu ca masina nu e proprietatea ta in acte ), am de gand sa incerc sa o inmatriculez in romania prin metoda specificata de domnul crstn_savu.
                      In ce priveste motoarele pe benzina mai mari de 2000cm3, care le-a specificat dl mihai_antony, nu cred ca ma tine buzunarul... pe langa consumul ridicat mai vin si taxele excesive specifice motoareleor peste 2000cm3.
                      Sper ca nu l-am suparat cu acest thread pe dl. w124researcher, cu care sunt de acord in ce priveste motorizarea diesel, care de la bun inceput a fost pe primul loc ca optiune (ma refer la 2.5d simpu aspirat). In ce priveste inmatricularea in romania... cred ca a omis faza cu judecata cu statul roman. Desigur in caz ca nu reusesc sa ies pe "cal balan" din aceasta lupta cu statu... voi fi probabil nevoit sa dau mana cu cei de peste Dunare.
                      Observ ca nimeni n-a atins tema cu gpl... deci clar este una care nu prea ar trebui sa o iau incalcul...
                      In ce priveste motorizarea de 2.0d, chiar mi se pare o solutie f buna pe timp de criza, mai ales daca tin sa inmatriculez masina in ro. Am omis-o probabil fiindca tot citesc de cateva zile acest forum si am vazut multi care zic ca e cam slabuta la depasiri. Tin sa specific ca pana de curad am fost posesorul unui Seat Cordoba '97, 1.4 benzina 60CP. Tin sa cred ca 60CP(VAG) pe o masina de 1000kg, ofera aproximativ acelasi demaraj ca un motor de 2.0d, 75CP(MB) de 1450kg. In acest caz, cred ca ar fi o a doua optiune pe lista mea. Daca ma insel, va rog sa ma corectati ( in ce priveste CP).
                      La ce kilometraj maxim imi recomadnati sa ma orientez? daca e relevant desigur. Din cate stiu, ca consumabile destul de costisitoare care se schimba la kilometraj mare sunt: Lantul de distributie ( cica 300.000km din auzite), pompa de apa... Din tot ce am gasit pe motoarele de cautare (mobile,autoscout) majoritate au de la 240.000 in sus... ceea ce ma face sa cred ca ar fi mai bine sa iau una cu peste 300.000 ... deoarece nemtii schimba cam totu' ca la carte... nush... corectati-ma daca ma insel. In plus vreau sa cumpar strict de la privat... cu nume de neamtz .

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by rosu22 View Post
                        Eu am un 2300 benzina din 92 cu 132 de caluti.Adevaru ca mi se pare umpic cam puturoasa pentru motorul ei.O am din 99 si vreau sa iti spun ca nu prea am bagat bani in ea deloc doar anul asta cand i-am calat motorul(am spart baia de ulei si am mers fara ulei)si i-am luat alt motor.Consumul este in jur de undeva la 11-12%prin oras daca nu te mananca talpa,iar afara consuma decent in jur de 8%.Dar sa stii ca mi se pare o masina exceptionala cu o stabilitate pe sosea fabuloasa.Eu am intrat intr-o curba de 90 de grade cu 90 si nici nu s-a clintit de pe sosea.La benzina e un avantaj pentru ca nu ar trebuii sa schimbi injectoare,diuze etc
                        Eu sunt de origine din R.Moldova unde am un prieten care are un 200 CE din 92. Omu mi-a recomandat sa cumpar generatia 93-95 pe benzina deoarece citez " la astea mai vechi trebuie schimbate injectoarele la un interval anume " (probabil din cauza benzinei proaste de la noi) pe cand la cele din 93-95 " doar tinute intro solutie care curata nush ce " O fi adevarat?

                        Comment


                        • #13
                          Intr-adevar daca nu parasesti bucurestiul decat din Paste in Craciun iti trebuie o masina cu motor cat mai mic. Nu sunt de acord cu tine ElCid cand spui ca viteza medie pe drumurile din Romania este sub ce poate acest motor pentru ca este o diferenta cand mergi cu masina lejer cu 100-110 km/h la 2500 de ture sau cand mergi cu ea fortata (probabil peste 3000 de turatii).

                          In momentul in care ai in fata un Tir care este nevoit ca la toata curbuta sa reduca la 50 la ora sau tot felul de incepatori (a se citi soferi de duminica) nu prea iti mai vine sa stai in curu lui pana cand la orizont nu mai vezi nicio masina sa poti depasi in liniste. Un motor mai mare, mai puternic iti permite efectuarea acestui gen de depasiri cu o lejeritate mai mare.

                          Ar trebuie de asemenea sa auzi cum merge un motor in 5-6 cilindri si cum face motorul in 4 cilindri (cel de 2000). Este deosebit de silentios si bine echilibrat cel in 5-6 cilindri... sincer multora nu le vine sa creada ca un motor atat de mare este atat de silentios. La viteze peste 60-70 km auzi doar vantul cum bate in parbriz. Si cand sta la relanti este o incantare sunetul produs de un motor cu mai multi cilindri pe cand unul in 4 suna ca un tractorash.

                          Comparatia facuta de tine te va induce in eroare. Pune in Seatul acela macar 5-6 oameni sa vezi ce senzatii tari ROmanesti vei avea cu Mercedesul de 2000. Mercedesul este totusi cu aproape 50% mai greu si este un motor diesel de generatie veche cu injectie clasica, nimic electronic. Am incercat si eu sa compar un 2.5 cu un 1.4 benzina de la Chevrolet (putere identica, greutate mai mica Chevrolet si cuplu de asemenea mai mic la benzina) si am ramas surprins ca totusi benzinarul avea un demaraj mult mai bun.

                          CONCLUZIE: Daca nu mergi in afara orasului prea mult mergi pe 2000D, daca parcurgi majoritatea drumurilor extern ia un 2500 macar, iar ca si sfat la studierea masinilor sa urmaresti presiunea uleiului la cald. La relanti daca sunt sub 1.5 este clar ca sunt niste semne de uzura in zona cuzinetilor... nu e capat de tara, dar prevesteste unele probleme. Verifica gazele de carter cu motorul la 80 de grade, verifica sa nu scoata fum albastru, verifica sa nu fie ulei in vasul de expansiune, asculta bine motorul sa nu fie batai la injectoare.
                          Last edited by crstn_savu; 02-14-2011, 21:41 PM.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by crstn_savu View Post
                            ... iar ca si sfat la studierea masinilor sa urmaresti presiunea uleiului la cald. La relanti daca sunt sub 1.5 este clar ca sunt niste semne de uzura in zona cuzinetilor... nu e capat de tara, dar prevesteste unele probleme. Verifica gazele de carter cu motorul la 80 de grade, verifica sa nu scoata fum albastru, verifica sa nu fie ulei in vasul de expansiune, asculta bine motorul sa nu fie batai la injectoare.
                            Multumesc ptr timpul acrodat dl Savu.
                            In ce priveste bataile la injectoare nu prea sunt lamurit. Am mai auzit motoare diesel pe w124, toate parca au un "tzacanit" specific. Cum imi dau seama ca e injectorul si nu pur si simplu lucrul normal al unui diesel la relanti? Persista si atunci cand il turez? Este mai violent,deranjant? Tata are un Sprineter 312 TD... pe care l-am tot auzit... dar nu cred ca se compara cu cele de pe limuzine...
                            In plus treaba cu uleiul in vasul de expansiune. Uleiul sta cumva la suprafata antigelului? sau e in componenta acestuia?
                            Gaze de carter? Adica deschid capacu pe unde torn ulei si vad daca ies gaze? sau daca are mici explozii? (am vazut ceva de genu pe youtube)

                            Comment


                            • #15
                              Intr-adevar bataile de la injectoare sunt destul de greu de identificat. Ele sunt mai pronuntate cu motorul rece. Asculta aceasta filmare: http://www.youtube.com/watch?v=S_hl2...eature=related .Este acea bataie care se aude neregulat... nu stiu cum sa o descriu ca este un sunet mai aparte, a nu se confunda totusi cu troncanitul specific motoarelor diesel. Eu acela consider ca este bataia de injector pentru ca la cald, dupa ce se parcurge o distanta mai mare cu masina acea bataie dispare.

                              Gazele la carter se verifica intr-adevar pe la busonul de ulei.
                              Uleiul si apa au densitati diferite. Se vede atat pe vasul de expansiune din exterior cat si cand dai jos capacul ca ai ulei in el pentru ca nu se amesteca.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF