Nu stiu ce sa zic Dragos,cred ca depinde si de constructia cutiei.Eu am umblat pe o cutie de 5 viteze la o masina japoneza acum multi ani,la care priza iesea si intra la actionarea levierului de pe cutie. La o cutie normala axul prizei este prins intre doi rulmenti fixati intre capacele cutiei,deci fara miscare longitudinala.....
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Problema cutie de viteze proaspat montata - sare din treapta 5
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Stiu ca nu se misca longitudinal... In acelasi spirit, treaba cu trenurile fix si mobil este strict ceva de interior al cutiei, si nu au nimic de-a face cu priza directa. Si tot asa, intr-o cutie pot fi mai mult de doua axe/arbori.
Dragos
Comment
-
Va multumesc mult pentru informatii, stimati colegi!Imi sunt de mare ajutor si voi tine cont de ele!
Cutia n-o voi desface singur cu siguranta, pentru ca n-am habar ce e prin ea si nici nu vreau sa fac alta prostie...
@adicucu In ultima vreme incep sa cred ca despre asta e vorba! Ma gandesc sa iau piesele de care am nevoie din cutia veche, pentru ca aia desi facea ca toate loazele, statea in treapte fara nici-o problema!
O sa revin si va spun cu certitudine de unde a provenit problema! Zilele astea sper sa ajung la Bucuresti si sa vad ce pot rezolva!
Comment
-
Asa cum am spus, m-am pus pe cautat piese in EPC si am gasit fiecare cod de care am nevoie!
La prima vedere, toate OEM, arata cam asa:
A1242620415 - Pinion treapta 5 (1032RON)
A1262620334 - Inel sincronizare treapta 5 (210RON)
A1262620435 - Corp sincron treapta 5 (291RON)
A1262620523 - Mufa de cuplare treapta 5 (787RON)
A0119814510 - Rulment cu ace (2.0x11.3) (23RON)
A1242601430 - Furca treapta 5 (516RON)
+ 2 garnituri de la capacul cutiei
A2022610280 - 12RON
A2022610180 - 12RON
Total: 2883RON... Atata costa cu piese originale, saritul din treapta 5!
Bineinteles, n-o sa dau atatia bani pentru nimic in lume...daca as fi reconditionat total cutia, de la 0, poate as fi dat banii astia...Dar pentru o singura treapta de viteza, in nici-un caz!
Sa vedem ce alternative gasesc! Cred ca singura viabila ramane transplantul de la cutia veche la asta! (sau transplant de la prima cutie cu care a venit masina, ca o am si p-aia)
Comment
-
Din lista ta lipseste al doilea pinion pentru treapta a cincea. Un singur pinion nu va transmite nici o miscare niciunde, trebuie minim doua.
Pe de alta parte, pinioanele din cealalta cutie nu e obligatoriu a se potrivi in actuala cutie, in special daca virgula codul primar al cutiilor difera.
Si exista strunguri, freze de danturat si masini de rectificat danturi in mai multe locatii din Romania, precum si meseriasii aferenti si materialele necesare. Cauta-i cu pinioanele vechi in mana si cere-le o oferta de pret. Sau mai bine doua, una oficiala si una "neoficiala"...
Dragos
Comment
-
Am notat!Stiu ca e posibil ca unele piese sa nu se potriveasca! Diferenta dintre ele este la anul fabricatiei (una din '89, una din '94 si cea originala din '95). Toate cutiile pe care le am sunt 717.413! Sunt absolut convins ca nu pot lua unele piese din cea din '89, pentru ca am vazut in EPC ca au fost schimbate cu alte componente din diverse motive, si la fel de sigur sunt ca pot lua orice piesa din cea din '95 ca sa bag in asta din '94, care-i acum montata pe masina!
Mi-ai dat o idee excelenta cu strungul! Multumesc!
Sa vedem ce-i de facut, ca momentan nu stiu nimic pana nu o desfac!
Comment
Comment