Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Semne de "boala" W123

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Semne de "boala" W123

    Titlul thread-ului suna cam amentintator. Nu am gasit altul.

    Dupa cum stiti recent am achizitionat un w123 300TDT.
    Problema e: cum pot sa-mi dau seama daca e cazul sa o doctoresc din timp?
    Exista ceva simptome standard?
    Exista ceva proceduri de verificare cat de cat de incredere?


    De exemplu vreau sa merg la un drum mai lung (de cateva sute de km) si as vrea sa plec linistit de acas ca nu ma lasa in drum.

    Altfel pusa intrebare...spune ea din timp ca o doare ceva? sau cand crapa crapa si gata?

  • #2
    Cam crapa. Eu nu prea ma incumet cu tarabe d-astea la drum lung ca poa' sa crape oricand.
    Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
    http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
    http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

    Comment


    • #3
      Stai linistit. Am facut drumuri lungi de m-am plictisit. Niciodata nu m-a lasat in drum. Singurele probleme pe care le-am avut au fost cu filtrele de motorina neschimbate la timp. O data a fost cel intermediar (grosier) care m-a lasat o singura data. L-am eliminat din schema shi mi-am continuat drumul nestingherit pana la Bucuresti , unde am schimbat ambele filtre. Shi o data a fost ieri cand l-a lasat pe Dok pe langa Al Padrino. S-a schimbat shi shi-a continuat omul drumul. Aaaa... Shi a mai croncanit planetara dreapta de cateva ori (era burduful vraishte). Dar cum nu aveam ce sa-i fac, am mers mai departe shi zgomotul a disparut dupa cateva sute de metri. Am mers cu planetara aia inca vreo 5000 de km. Shi am schimbat-o ca am vrut, nu pentru ca trebuia. Legat de alte mashini, Dok a facut vreo 700 de km fata rulment pe stanga spate. Statea roata inclinata... facea mashina ca totzi dracii... Dar nu l-a lasat in drum. Atashez poze pentru a sustine ceea ce spun. Privitzi cu atentzie roata stanga spate!!!


      Comment


      • #4
        Aia cu lantul trebuie pusa.. aia e de-a dreptul magistrala... ca sa nu mai amintesc de pompa de apa.

        Comment


        • #5
          Ok interesant punct de vedere. O stiu si pe aia cu lantzu am vazut-o intr-un filmuletz.

          Stiu ca sunt masini rezistente...dar nu o reafirmare in sensul asta am avut in cap cand am creat thread-ul.[sper sa nu se supere nimeni pt observatie]

          Ce as vrea aici e sa stabilim (sau chiar sa dam cu copy-paste din alte parti) un "protocol" de control al masinii la drumuri lungi. Pe puncte, frumos.

          Eu partea de mecanica o stiu destul de bine din teorie, dar practica ma cam omoara. Adica am mai facut cate una alta, dar ma bazam ca daca pica in drum eram aproape de casa si puteam da un telefon la cineva sa ma ajute.


          Ideea a rasarit di faptul ca prin mai am ocazia sa merg prin Suceava (700 km). Si nu ma tenteaza ideea sa crape tarabanaua undeva unde nu cunosc pe nimeni. Ideea e ca tre sa iau o decizie, daca merg sau nu. Decizia urmeaza sa fie bazata pe increderea pe care o sa o am in momentul respectiv in masina. Mai fac pana atunci drumuri scurte, sa vad cum se comporta.

          Dar un asemenea "protocol" de control (checklist if iu uant) cred ca ar fi benefic nu numai pentru mine ci pentru majoritatea care mai aduc un pic de culoare pe soselele (din ce in ce mai plasticate) ale tzarii.
          Doar o parere.

          Comment


          • #6
            Mie mi s-a rupt furtunul care alimenteaza etrierul cu lichid si am ramas pe la chibrit fara frane, noroc ca nu am omorat lumea. Alt noroc e ca am furat de la unu' de la altu' niste chestii, am tras pe dreapta, am gasit un ambalaj de pliculet nescafe, am desfacut conducta cu patentu' care ducea la pompa de frana, am "omorat" roata cu probleme, am luat lichid, pedala etc si am ajuns acasa. Furtunul a crapat de vechime, era copt, am luat altu' cu 30 de lei. Nu m-as risca sa plec la drum lung, mai ales cu familia, sa stric cheful tuturor ca eu sunt un tampit si-mi plac masinile de 30 si ceva de ani. In Grecia al mers cu Land Roverul care era nou p-atunci .... Pt. deplasari pe langa casa masina e ideala.
            Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
            http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
            http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

            Comment


            • #7
              Dragii mei, nu am timp acuma, dar cu prima ocazie va scriu io o polologhie d-aia kilometrica, asha cum place la voi, ca sa intzelegetzi cum de fac io zeci de mii de kilometri cu cite o mortaciune d-asta fara sa crape. Cu Preoteasa nu vorbesc, am mers io un kilometru pe jos intr-un picior dupa filtre, luatziash hazelnatu in carbax... Sa nu mai reamintesc ca de un an jumate n-a umblat la frine neam, nici sa le verifice... nu mai zic nimic ca-mi iau ban...

              Dupa ce termin cu pushcariile, poate va expun si cite ceva din experientza mea (celor care nu shtiu, cei care shtiu vor ride din nou...). Dar, atentzie, sint din ciclul "daunt trai zis et haum"...

              Comment


              • #8
                man daca masina circula zi de zi si merge nu ai probleme cu ea ,.da i drumla la sosea ka n are nici pe dreaqu,..la drum se ashterne mult mai bine....asa ca go ahead,...

                Comment


                • #9
                  sincer , nici eu n`am avut probleme cu masina la drum lung
                  mai rau era cand statea o perioada ( 2`3 zile)
                  incepea sa bata ceva , incepea sa scartie dar isi dadea drumu dupa un timp
                  daca motoru e dus , cum era al meu , porneste din ce in ce mai greu , fum negru din belsug si iti da ulei afara
                  eu am mai avut probleme si cu planetarele
                  sfatul meu , incearca sa ii faci un mini service inainte sa pleci , ca sa fi sigur ca nu te lasa
                  Mandru posesor de URS !

                  Dezmembrez Mercedes W123 (cobra)

                  Comment


                  • #10
                    Hai s-o luam metodic. Fiecare a avut unele belele cu toroapa, dar toate erau previzibile. Asha sintem noi, mergem pina se rupe....deh...

                    Prima chestie care se face la o mashina e sa te asiguri ca se opreshte. Adica rotzile jos, verificat furtune de frina, scurgeri de lichid pe la etrieri si placutze (eventual noi...).Schimbat lichid in instalatzia de frinare si ambreiaj, de preferintza un dot4 bun, ca la astea daca pui lichid bun ani de zile nu umbli la nimic. Cu ocazia asta bagi si o ranga si vezi articulatziile cum se prezinta. Cobra sta pe strada cu jocuri, atita timp cit nu sint prea mari. Si jocurile mari le vede orice nepriceput.
                    Alta chestie. Motorishca spalata si toate pierderile remediate. Chit ca are mia de ani, n-are voie sa curga din ea.
                    Filtraraia si consumabile schimbate la timp. Motorul, daca are belele cu regimul termic, primeshte o curatzare de radiator sau termostat, functzie de natura problemei. Cert e ca apa trebuie sa stea batz la 80, in orice situatzie. Care n-ai presiune buna la ulei, bagi un aditiv. Motorul care se unge si se raceshte bine n-are voie sa crape in drum. Anexele verificate, electromotor, alternator, scurgeri pe la servodirectzie, ca sa nu te trezeshti ca nu porneshte sau ca nu incarca bacteria...
                    Pe dedesubt e bine sa se mai verifice orice piesa imbinata (gen tijele de la cutie si altele. Cu mina...
                    Ultima chestie e echilibrarea rotzilor si unghiurile directziei. Mashina trebuie sa mearga dreapta pe strada si sa nu itzi bitziie volanul in mina. Altfel nu pleci cu ea. Unghiurile se fac si daca ai jocuri. Doar ca ala de le face trebuie sa fie priceput.

                    Becuri si faruri nu mai pun, alea sint optzionale. Ce e mai sus este minimum minimorum ca sa pleci cu taraba la drum fara sa ai scame. Sper ca n-am omis nimic.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by doktor4carz View Post
                      Hai s-o luam metodic. Fiecare a avut unele belele cu toroapa, dar toate erau previzibile. Asha sintem noi, mergem pina se rupe....deh...

                      Prima chestie care se face la o mashina e sa te asiguri ca se opreshte. Adica rotzile jos, v.......

                      Becuri si faruri nu mai pun, alea sint optzionale. Ce e mai sus este minimum minimorum ca sa pleci cu taraba la drum fara sa ai scame. Sper ca n-am omis nimic.
                      Ba !!!...parca mai trebuie si un pachet de tigari....nu-i asa..???
                      steen

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by steen View Post
                        Ba !!!...parca mai trebuie si un pachet de tigari....nu-i asa..???
                        steen
                        Doua, ca eu fumez cam mult...

                        Comment


                        • #13
                          Eu am bagat vreo 15000 de km in amea de cind am luat-o si nu i-am facut nimic. Fac Bucuresti Oradea and back, o data pe luna. Tot ce fac este ca verific toate lichidele inainte de un drum lung. Completez unde e nevoie. Si sincer, bat tara asta in lung si-n lat de ani de zile, nu neaparat cu masina mea, si n-am vazut vreo Cobra pe dreapta, cu soferul pe sub ea sau pe sub capota. Daca ai si o trusa de scule la tine, in virtutea legilor lui Murphy, n-are ce sa se-ntimple. CInd o uiti acasa, cu siguranta se va-ntimpla ceva.
                          Asa ca incurajez drumurile lungi cu aceste masini. Unul dintre motivele principale pemtru care am luat-o: siguranta, ceea ce cintereste destul de mult la drumurile lungi. Sa nu mai vorbim de stabilitate.
                          Traiasca Cobra. (cacofonie permisa)

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by doktor4carz View Post
                            Cert e ca apa trebuie sa stea batz la 80, in orice situatzie.

                            la amandoua cobrele la mine apa sta la 90....si am auzit pareri ca cica "asa trebe"...bine pareri de jucatori de table jos la banca blocului.

                            nu trece de 90....da 80 sigur nu-i. sa ma pun pe spalat circuitu de racire?

                            Comment


                            • #15
                              Acuma ca sta de la semnul de 80 nitzel mai sus, spre 90 de grade, n-o fi foc, numai sa nu fie acul jucaush, d-ala de sta in orash la 90 si spre suta, iar afara la viteza cushera la 80 sau pacolo. Daca regimul de temperatura e constant in orice situatzie, e ok. Daca nu, curatzire scrie pe repere...
                              Last edited by doktor4carz; 05-20-2008, 21:11 PM.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF