Originally posted by dan500se
View Post
Sincer ajunsesem sa cred dupa un an de zile chiar eu insumi ca am probleme mintale de vreme ce fusesem la nspe mii de mecanici toti isi dadeau cu parerea si nimeni nu stia ce sa faca masinii.
Si ai sa razi era tot o masina cu tractiune spate insa ford (doamne cat am iubit masinuta aia si cum putea fi de ingrijita) bine pana la urma am rezolvat problema dar nu m-ai suportam masina cati nervi imi tocase drept urmare, am vandut-o, dar am dat-o cu inima indoita si urmatorul dupa mine a infasurat-o pe un stalp si gata...RIP

Totusi din experienta acumultata cu respectiva iti pot spune astfel:
Asa cum s-a mai spus trebuie sa o iei absolut totul dar intrutotul sistematic fiecare element al masinii, altfel nu cred sa ai nici o sansa sa rezolvi problema doar poate accidental schimband foarte multe piese, la nimereala si fara motiv.
Astfel ca poti scoate din start sa spunem o nealiniere a motorului cu restul transmisiei, de ce spun asta fostul 126 era dizelizat...binenteles de niste maciucari si avea saraca motorul asezat ca naiba pe ea de ii tremura si maduva in ea la relanti si stand pe loc in schimb in rulaj nu avea nici ce-a mai mica vibratie fulaj bataie sau eu mai stiu ce.
Drept urmare la respectivul ford dupa nenumarate diagnosticari 2 grupuri schimbate axuri cardanice cred ca vreo 3 sau 4 daca nu ma insel, tot asa suspensie fata complet dar absolut tot schimbata nu reuseam sa dau de cap durerii mele cu vibratiile si tot asa de la 70-80 in sus incepea si trepida cu cat o calcai mai tare cu atat mai rau facea.
Dupa ce am schimbat cuplajul elastic problema devenise si mai severa de la 130-140 trepida atat de rau incat nu mai vedeai ceasurile in bord si totul era un tremurici inauntru.
Astfel ca intr-o buna zi cu un amic ne-am bagat sub masina cu o creta in mana in cautare de fulaje si balbaieli ale elementelor in miscare si sunt in miscare si atunci cand masina ruleaza pe drum.
Am inceput de al puntea spate sa dam semne bine raspunsul cel putin la mine a survenit foarte rapid pentru ca si axul cardanic si una din planetare erau undoite dar cu creta le-am vazut imediat.
De ce iti spun asta pentru ca fix tot pe partea dreapta dupa ce am schimbat rspectivele piese, si fuzeta sau nu stiu cum sa-i spun axul rotii si pe acela l-am gasit indoit pe fata nu pe spate.
Mai departe raul se dusese si in cutie si probabil tot in urma unui astfel de soc extrem de puternic mai avea la sfarsit o foarte usoara bataie, care provenea din din unul din axurile din cutie din spusele unui mecanic.
Oricum dupa atata timp de chinuiala nu mai credeam in nici una din spusele vreunui mecanic si mai ales ca devenise insignifianta fata de ce dureri avusesem cu ea.
Ce ar mai fi de mentionat ca la respectiva masina am schimbat si jantele si cauciucurile, la vremea respectiva in bucuresti nu gaseai sa indrepti jantele la mm cum fac astia acum, astfel ca am mers pe varianta dura.
Sper sa iti fi fost de folos cu sfaturile mele.
Si scuze de foileton, dar la urma urmei poate iti e de folos.
Comment