If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out). See less
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less
Mi-am luat un 300 SE
Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
Ciao!
Stau şi mă întreb ce pot avea maşinile unora dintre voi (GPL-işti) că dau rateuri. Nu mi s-a întâmplat niciodată.
1)Ce numeşti tu membrana de la admisie?
2) Dacă ai dubii legate de avansul vacuumatic scoate capacul de la delcou, scoate din galeria de admisie furtunaşul care duce vacuumul la membrană şi trage aer cu gura din el.
Dacă mecanismul pe care sunt fixate bobinele delcoului se mişcă, poţi monta totul la loc pentru că acolo totul este ok. Dacă nu este ok şi membrana este spartă vei observa că nu poţi produce vacuum prin sucţiune (simţi că-ţi vine aer în gură prin capilar) Verifică şi starea capilarului!
3) Am aprindere electronică!
1)Ce numesc eu membrana de la admisie, este cauciucul de sub capacul capului de injectie, care vine peste admisia in galerie.E prinsa cu o rama de aluminiu care urmareste conturul capacului si e prinsa cu (n) suruburi de 6. (cam incurcata formulare dar iti dai tu seama)
2)Avansul vacumatic nu e in aprinderea electronica?Daca nu, atunci ce face vacumul din aprindere?
Avansul vacuumatic funcţionează cu vacuumul existent în galeria de admisie. Acesta este produs de motor, prin mişcarea pistoanelor între PMI şi PMS, n-are nimic comun cu funcţia îndeplinită de aprinderea electronică, aceea de a asigura tensiune înaltă la fişa centrală. Delcoul distribuie aceasă tensiune prin sistemul de fişe, la bujiile maşinii. Avansul vacuumatic ajustează momentul in care este livrată scânteia la bujii, în funcţie de turaţie şi sarcină.
La maşina mea, sub capul distribuitor al injecţiei este carcasa debitmetrului de aer, care are într-adevăr o mulţime de şuruburi pe contur, dar n-are nici o membrană. Totul arată aşa:
Draga Nelu, iti admir stilul didactic,dar nu de principii de functionare ale diverselor componente ale motorului duc lipsa.Eu ti-am spus ca pe aprinderea elctronica am un vacum,normal ca orice vacum vine din admisie,ca de-aia e vacum si normal ca la miscarea pistonului in jos (deci intre PMS si PMI, nu invers cum ai scris tu)face vacum dar nu asta e problema.Intrebarea era, ce face vacumul ala de pe aprindere, daca nu regleaza avansul?Probabil ca 280-ul are alta configuratie pentru ca din delcoul meu nu iese nici un vacum.
Pozele puse de tine nu se maresc, asa ca nu imi dau seama daca si capul tau de injectie (sau distribuitor - cum am vazut ca-i spui tu) are in partea inferioara o membrana de cauciuc, ca al meu.Deci ansamblul ala (din poza), se "rupe" in doua, longitudinal: in partea superioara, ramane capul injector, cu admisia,cantarul,etc., iar cea inferioara este membrana de care vorbesc,care la mine e fisurata,probabil din cauza rateurilor,si "manjita" cu silicon rosu.La tine pare a fi tot din aluminiu.
Hai sa clarificam nitzel situatzia. La 126 model vechi, delcoul are rol de ruptor-distribuitor, deci avansul aprinderii il modifici din delco, avansul vacuumatic lucreaza cu un vacuum de deasupra clapetei de admisie. Aprinderea electronica este simpla, elementara.
La modelul nou, adica motoarele 260, 300, 420, 500 si 560, an dupa 86, se schimba calimera. Au cititor de avans pe volanta, delcoul este doar distribuitor de scinteie, aprinderea electronica se complica, avansul vacuumatic este pe aprindere, nu mai vine la delco. De aia si costa o galagie de bani aprinderea...
Doi. La 280, capul de injectzie nu are membrana de cauciuc. Mai pe scurt, are quru metalic. Modelul nou are cauciuc, ca sa aiba ce sa se strice...
Văd că ţii foarte mult la acurateţe, ceea ce -fundamental-nu este rău! Cum la un motor -cu 4 pistoane, să zicem- nu toate pistoanele urcă şi pe urmă toate coboară, ci două câte două, ia te rog în considerare că m-am referit la cele care urcă (şi nu produc vacuum) în timp ce celelalte coboară şi produc vacuum. Pot să sper la puţină clemenţă din parte-ţi?
Referitor la maşina ta, postul doctorului (să-l ţină Dumnezeu sănătos!) limpezeşte lucrurile şi pentru tine şi pentru mine.
Nu a fost in intentia mea nimic malitios,daca asa a iesit imi cer scuze.Am citit posturile tale legate de 126 si mi s-au parut competente,chiar asteptam raspunsul tau, fiindca ma interesa,avand in vedere experienta ta cu masina asta.
În condiţiile în care nu vei reuşi să scapi de rateuri, fenomen căruia eu nu-i găsesc explicaţii care să mă convingă în primul rând pe mine, tu vei avea multe probleme cu toate piesele din cauciuc aflate pe traseul de aspiraţie. Uită-te cu atenţie, deşi ştiu că-i greu de observat zona aia de sub galeria de admisie unde sunt incredibil de multe furtune subţiri, în imediata vecinătate a blocului motor care se "coc" devenind aproape casante. Suspectez o lipsă de etanşeitate pe undeva, un alt traseu de aer care alterează calitatea amestecului sărăcindu-l temporar şi făcându-l neinflamabil.
N-ar fi mai simplu să încerci să adaptezi un debitmetru de 280 care are corpul din aluminiu? Din ce am înţeles de la doctor, ce ai tu acolo nu prea "seamănă" cu ce am eu.
Numai pe GPL apar rateurile?
Mai e o chestie care ar putea avea aceleaşi consecinţe (rateurile). Doctorul spune că tacheţii hidraulici de pe maşina ta sunt "terminaţi". Întârzierea deschiderii supapelor de admisie, afectează umplerea cilindrilor. O parte din amestecul carburant rămâne în poarta supapelor!
Singura explicatzie pe care o gasesc este ca, nesesizind nii o mishcare la vacuumul de pe aprindere, motorul merge cu avans mic, ceea ce genereaza rateuri la admisie si ezitari cind e pe benzina. La tot ce am avut pina acum pe gaz, am mers cu avansul la aprindere marit. Pe benzina, la repriza se auzea post-aprindere, dar pe gaz mergea meserie. Si nu am avut niciodata un rateu. La motorul negru, nefunctzionarea avansului vacuumatic de pe aprindere nu poate fi corectat din delco. Deci...
Nope. Delcoul la motorul negru vine fix in capul axei cu came. Capacul e lat ca placinta tziganeasca. N-am poze la indemina, da se gasesc pe net, banuiesc.
Nope. Motorul negru 260-300 n-are nici o legatura cu ce a fost 280-ul. Nu seamana de neam, nici sa le pici cu ceara. Din motoarele vechi, aduce cel mai bine cu 230-ul cu injectzie de pe Cobra. De fapt, 300 este motorul de 2000 de pe Mercedes 190, de exemplu, cu inca doua pistoane in plus.
Stiu pe cineva care a cumparat un motor clasic 280 cu 100 de euro. Poate e mai rentabil sa schimbi motorul cu totul. Sau sa mergi numai pe gaz pana moare de tot si sa-l schimbi dupa aia.
Ca idee de ansamblu, nu se merita sa bibilesti un motor uzat pentru ca costa foarte mult si oricum nu-l faci ca nou.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment