Intentionez sa imi caut prin Germania un E de prin 2004-2005, cu mai multe optiuni, km mai putini, undeva in jur de maxim 25.000 euro. Din ce am vazut pe mobile.de masini se gasesc foarte multe. As prefera varianta limuzina, si nu cea T-model.
La motorizare as merge asa:
-benzina: 200K sau 230K, motoare de 1800, respectiv 2500 cmc
-diesel: 220 CDI, sau in caz exceptional 270CDI
Acum sa imi expun motivele mele:
-benzina a ajuns la fel sau chiar mai ieftina decat motorina
-motoarele pe benzina sunt mai fiabile si mai putin costisitoare ca intretinere
-un motor de maxim 2500 cmc da un impozit de aprox 400 RON/an, fata de 2700 cmc care ajunge la putin peste 800 RON/an
-motoarele pe benzina sunt mai putin zgomotoase fata de diesel-uri si dau mai putine vibratii la relanti
Daca pana aici am gresit cu ceva, atat in cifre cat si in conceptii rog pe cei priceputi sa ma corecteze. Apoi , evident, vin cu rugamintea de a va exprima fiecare pareri pro si contra. Precizez ca fac aprox 20.000-25.000 km/an. Nu sunt genul de sofer sportiv care sa scoata "untul" din motor, dar in acelasi timp nici sa ma cobor sa imping masina la o depasire... Un demaraj de aprox 9 secunde pentru 100 km/h mi se pare rezonabil. Nu cunosc demarajele pentru motoarele de mai sus, de aceea daca le stie cineva...
Si, in final, mai rog pe cei cu experienta sa imi recomande ceva dotari de bun simt si necesare pentru un E, insa argumentate.
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
La motorizare as merge asa:
-benzina: 200K sau 230K, motoare de 1800, respectiv 2500 cmc
-diesel: 220 CDI, sau in caz exceptional 270CDI
Acum sa imi expun motivele mele:
-benzina a ajuns la fel sau chiar mai ieftina decat motorina
-motoarele pe benzina sunt mai fiabile si mai putin costisitoare ca intretinere
-un motor de maxim 2500 cmc da un impozit de aprox 400 RON/an, fata de 2700 cmc care ajunge la putin peste 800 RON/an
-motoarele pe benzina sunt mai putin zgomotoase fata de diesel-uri si dau mai putine vibratii la relanti
Daca pana aici am gresit cu ceva, atat in cifre cat si in conceptii rog pe cei priceputi sa ma corecteze. Apoi , evident, vin cu rugamintea de a va exprima fiecare pareri pro si contra. Precizez ca fac aprox 20.000-25.000 km/an. Nu sunt genul de sofer sportiv care sa scoata "untul" din motor, dar in acelasi timp nici sa ma cobor sa imping masina la o depasire... Un demaraj de aprox 9 secunde pentru 100 km/h mi se pare rezonabil. Nu cunosc demarajele pentru motoarele de mai sus, de aceea daca le stie cineva...
Si, in final, mai rog pe cei cu experienta sa imi recomande ceva dotari de bun simt si necesare pentru un E, insa argumentate.
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
Comment