Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Masina inmatriculata inainte de 2007!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Masina inmatriculata inainte de 2007!

Salutare!Tocmai m-am hotarat sa-mi cumpar un W210 2.2cdi si am sunat persoana respectiva si mi-a spus ca e inmatriculata inainte de 2007 masina.
    Deci automat pentru a o trece pe numele meu ar trebui sa platesc taxa de timbru(o aberatie).
    Vroiam sa va intreb poate stiti o solutie ceva sa o cumpar....as fi dispus sa raman si cu numerele acelei persoane doar sa fac un contract ceva legal sa nu vina sa spuna ca e furata sau ceva de genul.Un sfat sau ajutor va rog!

Poate sa ramana pe numele vanzatorului cu conditia ca acesta sa fie deacord si sa ii dai bani anual de impozit.

Comment

Nu prea e de acord nici un vanzator sa ramana pe numele lui. Motive-toate amenzile o sa vina pe numele si adresa lui,in caz ca faci un accident si fugi de la fata locului iar pe el il ea la raspundere, daca nu platesti impozitul atunci el este bun de plata. De cate ori se intampla ceva el trebuie sa faca dovada ca a vandut masina.

Comment

Ar fi foarte fraier vanzatorul sa tina masina pe numele lui. Unele motive - mai sus explicate.
        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Cred ca se poate un act notarial precum ca tu esti utilizatorul si ca tu te cocupi de toata intretinerea, plata dariror si daunelor.
          Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
          Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
          Onorez comenzi si in Bucuresti
          Tel. 0736375626 Marian

Comment

Act de comodat se chiama, eu am facut anul trecut cu tata dar tot el plateste impozitul. Am fost nevoit s-o vand lui ca locuesc in italia si nu pot circula cu masina proprie daca am mai mult de un an rezidenta in italia. Trebuia s-o inscriu in it.Actul costa in jur de 2600000 si este valabil de la 6luni la 3 ani costul fiind acelasi.Cat despre amenzi,intretinere si restul nu va pot spune nimic.

Comment

At o sa stea cu ea mult si bine...taxa e 4500 euro.nu face masina cat e taxa!

Comment

Doar prin contract de comodat se poate...Tocmai m-am lovit si eu de treaba asta, care e o tampenie imensa... Am renuntat sa imi vand masina, cel putin deocamdata, pana ce o sa cada si tampenia asta de regula...Pe tampitii astia de la guvern nu ii intereseaza ca pe masina mea s-a platit impozit de 6000 de euro cand s-a adus in Romania... Deci sa imi dea ei 6000 de euro, si apoi eu o sa le platesc inapoi 3200 de euro cat e taxa... Cu contract de comodat nu mi-o convenit nici mie, din motivele enumerate mai sus... Pacat...ma straduiesc de catva timp sa o vand, si acu cand vine cumparatorul, nu o pot da din cauza unor idioti...Cred ca o sa ajung ca sa dezmembrez....Parerea mea ca nu merita ca sa te complici...cauta altceva, la care e platita taxa, cel putin deocamdata, sau da statul in judecata, castigi garantat! Bafta!

Comment

Cum am procedat eu

Buna seara,auto pe care am cumparat-o un w211,aceias problema am avut cu aberatia de taxa,am introdus-o la mine la impozit si a ramas pe numele lui,omul a fost de acord,a acceptat inclusiv sa schimbe nr dorite de mine,a fost la mijloc un contact de vanzare-cumparare,legal,copii ci,asa am procedat

Comment

La chestia asta ma gandeam si eu sa o trec pe impozit la mine si un contract de vanzare cumparare.Acum ramane sa vorbesc cu el sa vad ce pretentii are.
                    Sunt multi care si inainte circulau cu numerele altora....ideea e sa fii mai precaut in trafic sa nu patesti evenimente

Comment

Dar daca se face un act de donatie de bunuri mobile? Intreb si eu. Nu le am cu legile astea. Mai degraba cu legile de circulatie.
                      Legea circulatiei spune clar ca: in termen de 30 zile trebuie inmatriculata pe numele actualului proprietar. Daca sunteti oprit in trafic, spuneti ca este masina unui prieten sau ruda, dar daca va cauta in baza de date, ati puso, baza de date este corelata cu RAR-ul si fiscul. Deci in consecinta va ia talonul, permisul si o amenda ca nu ati perfectionat actele in timpul respectiv (30 zile)
                      Tel. 0736375626 Marian

Comment

Cu fiscul nu cred ca e corelata.

Comment

Originally posted by nora-marian View Post
                          Dar daca se face un act de donatie de bunuri mobile? Intreb si eu. Nu le am cu legile astea. Mai degraba cu legile de circulatie.
                          Legea circulatiei spune clar ca: in termen de 30 zile trebuie inmatriculata pe numele actualului proprietar. Daca sunteti oprit in trafic, spuneti ca este masina unui prieten sau ruda, dar daca va cauta in baza de date, ati puso, baza de date este corelata cu RAR-ul si fiscul. Deci in consecinta va ia talonul, permisul si o amenda ca nu ati perfectionat actele in timpul respectiv (30 zile)
                          Numai Administratia Financiara prevede termenul de 30 de zile, politia nu. Politia poate retine talonul numai daca e specificat pe el la rubrica Instrainat catre, la data de. Daca nu, nu. De amenda, nici poveste.

https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
                          Va rugam sa le schimbati din User Settings.

Comment

Dar daca ai depasit 30 de zile si te duci la politie sa o inmatriculezi pe nu mele tau, de ce primesti amenda ca nu ai inmatriculat masina la timp? Si in cazul ca te gaseste cu actele masinii in neregula nu-ti ia si permisul de conducere? Cum spuneam, o ai inscrisa la fisc pe numele tau dar in talon este alt nume, oare daca te gaseste nu se mai ridica si permisul?
                            Tel. 0736375626 Marian

Comment

Bun si daca vrei sa iesi din tara si te opreste politia undeva cum faci dovada la un politist austriac sau francez etc.ca nu ai furat masina,ii fluturi in nas niste hartoage in limba romana si ii explici situatia banala din Romania?

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF