Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Pompa apa w212 om651

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pompa apa w212 om651

    Salut. La un w212 e220 pompa de apa se schimbă la 50-70 K KM , sau doar cand da semne ? Masina are 200k Km si mă gândeam să îi schimb și cureaua de accesorii.

  • #2
    Salutare.Din cate stiu eu, pompa de apa intra la capitolul "consumabile" doar la motoarele cu distributie pe curea .Acestea trebuiesc obligatoriu schimbate odata cu inlocuirea lui.Asa ca, nu e cazul tau...Asta daca nu prezinta simptome, sa curga, sa creasca temperatura apei in motor fara alta justificare sau sa prezinte zgomote, gen suierat metalic in timpul mersului.
    In schimb cureaua de accesorii si rolele aferente, intra la capitolul "verificare periodica vizuala" la un anumit numar de km, de obicei peste 200 000 de km.Preventiv, poti face o verificare simpla.Se da jos cureaua si se verifica vizual sa nu prezinte crapaturi sau imbatranire a materialului iar rolele se verifica la mana sa nu prezinte joc sau o impiedicare la invartire, datorita unui inceput de gripaj al rulmentului.Bun, toate astea se pot face si in urma aparitiei unor "semne" gen scartait la pornire sau in mers, zgomot metalic ascutit, provenit de la role sau un mers serpuit al curelei, datorat unui joc mare al intinzatorului.Toate astea le poti face singur, daca ai minime cunostinte de macanica sau poti alege sa mergi la cineva pregatit in acest domeniu. Evita totusi recomandarea mecanicilor , "sa le schimbam pe toate, indiferent daca trebuie, ca asa e bine boss" deoarece de multe ori aceste recomandari vin din lipsa de clienti.. Stima.
    Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
    Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
    Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
    SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

    Comment


    • #3
      Kit-ul de accesorii la fiecare 5 ani .El
      cuprinde cureaua , intinzator si role.
      Pompa de apa , cand apar urme pe ea sau la zgomot anormal.

      Comment


      • #4
        Originally posted by b97dmt View Post
        Kit-ul de accesorii la fiecare 5 ani .El
        cuprinde cureaua , intinzator si role.
        Pompa de apa , cand apar urme pe ea sau la zgomot anormal.
        La pompa de apa se schimba rola ? Sau vine dintr-o bucata toată pompa.?

        Comment


        • #5
          In general la pompe de apa nu ai cum sa schimbi rola pt ca ea e pe acelasi ax cu palele care imping lichidul.
          Ca sa servisezi o pompa de apa practic ajungi sa o schimib complet: pale, rulmenti, presetupe, cu alte cuvinte, e mai simplu si mai sigur sa pui alta noua.

          La role la verificare ar mai fi o chestie, daca rola se invarte singura de nebuna, asta nu e un lucru bun, inseamna ca vaselina din rulmenti s-a dus, iar rulmentii se vor uza cam repede..
          Ar trebui pus ceva in loc.
          Plus rolele de plastic mai si crapa dupa o vreme.

          Comment


          • #6
            Pe bune, 5 ani?????Zici tu ca da asta undeva in manualul de intretinere????? Am schimbat pompa de apa in general la 450000-500000 km si 6-7 ani, iar curea si accesorii la alta masina la 700000 km si 8 ani !!!Din cate stiu eu si sper sa nu gresesc la ambele componente se cere verificare in manualul de intretinere, nu schimbare !!!!
            Bun , nu vorbesc acum de ce trebuie obligatoriu schimbat si ce e bine !!Dar, raman la parerea ca atata timp cat vizual nu prezinta motive, nu e necesar de schimbat !In plus, pe partea de accesorii nici o piesa daca e sa cada "peste noapte", desi e greu de crezut, nu provoaca alte pagube suplimentare, asa ca nu prezinta nici un risc ! Eu cel putin asa imi tin masinile.. Spor la cumparaturi....
            A , cat priveste rola care se invarte singura din lipsa vaselinei zic eu ca nu e asa....O rola fara vaselina scoate un zgomot metalic la invartire, tocmai din acest motiv !!!Daca se invarte,dar fara zgomot atunci...ar trebui sa fie ok !!!Daca prezinta joc in ea, e altceva.....
            Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
            Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
            Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
            SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
            https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

            Comment


            • #7
              Pompa de apa se inlocuieste integral . Mai sunt variante aftermarket dar nu vin complete.

              Pompa nu se schimba la un interval specific , dar din putina mea experienta este un consumabil care se inlocuieste foarte des , alaturi de tampoanele de motor.

              Referitor la cei 5 ani ....este doar pt kit-ul accesorii : intinzator , role si curea. Vorbim
              aici de intretinere preventiva , sa nu ai dureri de cap .Sigur ca ele pot duce mai mult , dar iarna incep sa “sune “ ciudat , mai o rola , mai cureaua. Si dupa aia stai si cauti sursa ....

              Vorbim de o masina domestica , cu rulaj obisnuit nu cum are colegul Cristi rulaje industriale .Aici e o intreaga poveste : cum ruleaza masina urban/extraurban , drumuri scurte /lungi .
              Last edited by b97dmt; 09-04-2020, 09:48 AM.

              Comment


              • #8
                Rulaj industrial??? Nu colegu'....masina de teste de la Mercedes !! In 6 luni eu aflu ce nici nu au visat inginerii in fabrica...
                Pompa de apa e destul de ieftina asa ca nu cred ca mai gandeste cineva sa o reconditioneze....
                De multe ori am preferat un kit de accesorii originale, cu un mic scartz iarna dar care au tinut mult mai mult decat unul aftermarket !!Am schimbat role Ina, varianta ce vine pe origine, la 50-60000 , fata de cateva sute de mii cat tin cele originale !!
                O alta schema de luat in calcul experimentata personal si asta avand in vedere ca demontarea rolelor de accesorii nu necesita o mare interventie, ar fi gresarea lor !!Se demonteaza rola, se foloseste o surubelnita de ceasornicar, se scoate semeringul si se greseaza !!Suna a treaba de pensionar zgarcit dar e o treaba, treaba !! Fac asta de 1,2 ani inclusiv cu rulmentii de cardan si aceste piese au inceput sa tina mai mult decat prevede legea !! Am vazut treaba asta la un mecanic care "executa" rulmentii de cardan si role de noi !!Vreti sa stiti ca aveau exact 0,0001 grame de vaselina in ei??? Cat sa tina??
                Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                Comment


                • #9
                  Asa se unge corect, cu putin, din diverse motive.
                  un rulment de viteza nu se umple niciodata pana la refuz.
                  dar e o teorie intreaga. Practic oricum nu sta nimeni sa testeze, unde e usor de lucrat merita improspatata vaselina, bineinteles cu vaselina dedicata aplicatiei.
                  ca de pui vaselina de lagare si pivoti in rulmentul de role mai mult strici decat ajuti.
                  plus rulmentii mai scumpi vin cu vaseline al dracului de lipicioase si de bune. Greu de inlocuit cu ceva de aceeasi calitate.

                  uleiul din vaselina se pierde incet si sigur. E normal sa ceara gresare. Doar ca nu cred ca renteaza ca si operatie de intretinere. Cum il convingi pe client sa dea niste sute pt o gresare de role, ce garantie poti da ca mai tine o rola dupa ce ai invartit o 100k?
                  cred ca asta e motivul principal.
                  ce face omul in garaju sau...e treaba lui si e numita lucru manual. ( a se luat de gluma, nu tintesc spre careva)
                  ​​​​

                  Comment


                  • #10
                    In cazul meu masina are 200k km rulajul .... e mixt sa zic ... cam din 15k km 7k sunt in regim de autostrada. Masina nu scoate nici un sunet suspect pana acum, voiam sa schimb preventiv.... puteti sa imi dati un link cu o vaselina cu care se pot gresa rolele ? In 6 ani de cand am.masina innafara de ulei .. si filtre nu am avut treaba la motor. De ceva timp a inceput sa se auda un zgomot pe fata dreapta .. si am ajuns la concluzia ca sunt telescoapele , asa ca o sa le schimb cu 2 sachs.

                    Comment


                    • #11
                      Eu zic sa lasi accesoriile in pace si sa folosesti banii ptr telescoape.Preventiv sa le schimbi atunci cand ai joc sau zgomote la ele.Te mai tin alea mult si bine fata de alea noi care le pui !!
                      Se foloseste vaselina de rulmenti,oricare nu e ceva special !Dar doar de rulmenti sa fie!! Stima.
                      Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                      Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                      Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                      SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                      https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                      Comment


                      • #12
                        NLGI2 e.g. Shell Gadus S2 V100 2
                        sigur mai sunt si altele.

                        Comment


                        • #13
                          Eu am folosit la rulment cardan si role vaselina verde dupa cod oe, conceputa pentru rulmenti fata.
                          inca nu am schimbat rolele originale, masina are 170tkm si 13 ani vechime.
                          Preventiv, odata cu lantul, voi schimba si pompa, rolele, antigelul, insa probabil la 200tkm si 15 ani. Pentru moment nu fac zgomot, si vizual arata ok.

                          Comment


                          • #14
                            @Cristi Nazarov Cat de ieftina este pompa de apa pentru un OM651 Euro 6 de pe W212 facelift ? ca la Tiriac de pe Expozitiei mi-au cerut 1500 RON pe pompa noua, 1200 RON reconditionata si 1000 RON reconditionata cu pompa mea la schimb.

                            Pompe aftermarket nu gasesc nici una la care sa imi garanteze ca nu este anulat stutul de servo. Apropo, stie cineva ce se modifica in pompa atunci cand este aplicata depresiune pe acel stut?

                            Comment


                            • #15
                              Salut...Nu stiu cat costa pentru motorul tau, dar eu pe OEM 642896, V6, 3000 cmc am pus tot timpul pompa noua Skf, 250-300 lei iar cea Oem era undeva 7-800 lei.Recunosc, nu am schimbat niciodata pompa la reprezentanta!Daca ajungi la ei, nu te sfatuiesc sa alegi piese reconditionate !!Ca exemplu, am schimbat eu, in Germania, la reprezentanta , alternator la pretul de 1400 euro aproximativ si ulterior am descoperit ca era piesa reconditionata in Polonia, la Valeo !! ( era scris pe eticheta de pe el) Piesa a tinut aproximativ un an si jumatate si maxim 200000 de km fata de una de origine care pica de obicei dupa 400 000 de km.Stima.
                              Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                              Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                              Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                              SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                              https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF