Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

problema pornire w212 - cheile merg, volanul se misca liber, motorul nu porneste

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • problema pornire w212 - cheile merg, volanul se misca liber, motorul nu porneste

    Bunã ziua ,

    Îmi place aceasta masina , dar ... nu mai vrea sa porneasca !

    Acum problema :
    Las masina acasa închisã , m-am întors dupã 2-3 ore si dai sa porneasca, si NIMIC !
    - cheiele se misca pana la capat spre dreapta si pe bord nu apare nimic modificat, ea aratand doar km de la ultimul reset si km masinii, si vin înapoi un pic , chiar asa cum ar trebui sã facã .
    - volanul se misca dreapta și stânga pânã la capãt chiar dacã nu am cheie in contact.
    - lumini, baterie , radio , geamuri , inchidere centralizata toate fara probleme de lucru
    - cheie în contact cu nici o baterie în cheie se invarte tot drumul , dar nu a vrut sa ma lase sa o mai scot pentru ca uitasem ca am miscat cutia in neutral, tras in parking si am scos-o.
    Este problema de imobilizator, 3 persoane mi-au confirmat (incluzand si testerul MB).

    Acum pentru cei care au bani si timp si o a2a masina ca sa se mai deplaseze daca au nevoie:

    Avocat, instanta, solicitare de expertiza JUDICIARA nu extra judiciara(cea extra nu este valabila in instanta) si in baza unei expertize sa se constate care este motivul defectiunii, piesa in cauza (imobilizatorul) fiind situata si pusa de asa natura incat nu poate fi modificata, ai deschis-o deschisa ramane, dar e drum lung si anevoios, si daca ei nu vor sa iti dea piesa ca sa o vezi de ce e stricata singurul demers este sa faci asta.

    In perioada de 2 ani cat exista garantia piesei(imobilizator), ce facem daca se va bloca in mers ? Ce facem daca se intampla asta dupa ce expira garantia ?
    Schimbam piesa la 2 ani ? Cine raspunde de un accident daca eu ca sofer nu am cum sa aflu de defect ? NU da nimic in bord sa zica prostule mai ai sa bagi 1 data cheia in contact si dupa nu mai merge X piesa (imi da semne ca se va strica), trebuie sa ma duci la service MB! mai ales ca e vorba de o piesa (ma repet) care NU cere de mancare, nu imi cere mie nimic si nu este verificata NICIODATA de service, testerul zice doar "checked".
    Am avut tester pe ea in urma cu 2 luni si nu a dat nimic, aveam eu impresia ca motorul nu merge ok, si am zis ca e ceva.
    Nu! nu au avut de unde sa imi dea MB o hartie in care sa zica: "Piesa in cauza nu va bloca volanul in mers."

    Solutia pentru bugetul meu si timpul meu a fost ~3000ron MBservice autorizat.
    Last edited by mihai.kojovici; 01-16-2014, 16:04 PM.

  • #2
    Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui , dar in mare, spui ca masina nu a vrut sa porneasca.
    Si de vina a fost contactul ?!

    E cunoscuta problema si la w204 ,se poate inlocui doar la dealer.Cheile se pot comanda doar la fabrica , prin dealer.

    Poate detaliezi si despre masina : w212 , ce an ? , km ?

    Pai ai garantie la piesa , din cate stiu la primele modele de w204 au avut genul asta de defecte , urmatoarele serii nu au mai avut probleme.
    Nu cred ca se opreste in mers , este ceva in legatura cu dispozitivul antifurt , in cel mai rau caz nu porneste.

    Comment


    • #3
      detalii

      De vina este imobilizatorul care este pe coloana de directie in spatele volanului, w212 E 200 CDI an fab 2010 , 180 000 km.

      Nu este contactul, nici cheile, ci imobilizatorul - "ELV".
      MB service a detaliat defectul spunand ca sunt 2 senzori in cutia acelui ELV si ca acei senzori nu mai functioneaza deci nu prea sti daca ei se pot defecta dupa ce ai pornit masina si ai mers cu ea ceva apoi iei o groapa si hop a iesit piedica de la elv in coloana de directie.
      Nu am primit decat un raspuns verbal de la MB service ca nu se poate intampla.
      Last edited by mihai.kojovici; 01-17-2014, 09:00 AM.

      Comment


      • #4
        Pai la 180.000 km , ce vrei ,sa mearga ca la 0 km , are km destui , si imobilizatorul ala are o durata de viata bine stabilita .Toti fabricantii fac masini consumabile , nu au interesul sa tina ca pe vremuri.

        Poate faci si tu un topic de prezentare a masinii , ca pe forum nu mai vad alte w212.

        Comment


        • #5
          Salut! Am si eu problema cu pornirea la un w212 din 2010! A ramas blocata in parking si nu stiu cum sa fac sa o trec pe neutru pt a o urca pe platforma! La voi ce a trebuit schimbat? Cam care au fost costurile si cum le-ati dus la service!? Va multumesc anticipat!

          Comment


          • #6
            Daca e cu schimbator la volan , ai nevoie de platforma cu macara .
            Daca e cu schimbator la consola , stiu ca desfaci la maneta si ai o siguranta mecanica sa o debloci din p.
            Ce problema are masina ?

            Comment


            • #7
              volanul este blocat! Cand introduc cheia nu se mai aude click-ul acela care debloca volanul si aprindea bordul si bonus, nu o mai pot scoate din parking! Este modelul cu schimbator pe consola! S-a mai intamplat odata, acum vreo 7 luni dar nu am dat importanta, am crezut ca este de la cheie pt ca a pornit cu cheia de rezerva! Acum nu mai vrea ! In schimb, am descoperit ca ambele chei functioneaza! Vreo solutie!? Ma puteti indruma catre cineva!?

              Comment


              • #8
                Dimineata , dupa un drum lung , cobor sa pornesc masina , nu pornea , se debloca volanul , se punea , se aprindeau luminile , dar nimic , doar click click ! Am luat-o cu platforma , am schimbat baterie noua , aceleasi simtome !!! O las la service , nu aveau tester original , o las pt verificari , baga un tester de care aveau , eroare pe imobilizator, o sterge , porneste pe loc si totul ok ! Platesc plec. Dupa cateva porniri pe unde am mai umat , supriza iar nu porneste , incerc iar si o ia apoi , si tot asa face , o sa incerc si cu a 2a cheie cand am ocazia poate e din cheie , dar daca nu , se anuleaza imobilizatorul sau care este cea mai ieftina varianta ca totul sa fie ok sa nu mai faca ? Multumesc !
                W212 Manual 2009

                Comment


                • #9
                  Cel mai recomandat este sa inlocuiesti piesa defecta, solutiile ieftine sunt niste improvizatii .

                  Comment


                  • #10
                    Salutare colegi!!!!
                    Problema asemanatoare am si eu chiar acum
                    Am plecat cu masina w212 E250 manual am parcat la supermarket cand sa revin acasa numai porneste
                    Se aude sunetul acela cand pun cheia ,baterie are ...Sa fie imobilizatorul acela despre care vorbiti?

                    Comment


                    • #11
                      Sau electromotor .
                      Platforma - service & diagnoza Xentry

                      Comment


                      • #12
                        Salut!

                        Electromotor sau imobilizator volan!
                        Să știi să lupți când vrei să ai.
                        Să nu regreți când pierzi sau dai

                        Comment

                        Working...
                        X
                        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF