Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Etrier spate stg blocat???

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Etrier spate stg blocat???

Salut!

Azi am observant ca la viteza mica (pana in 30kmh) aud un huruit de la etrierul stg spate, ca si freca fier pe fier, doar ca nu continuu, se aude ca si cum ar fi discul ovalizat...Asta nu se intampla cand franez, ci la liber. Cand franez finutz se aude huruit continuu. Am desfacut roata jos si m-am uitat...Intradevar, placuta e varza, si sta foarte aprope de disc. E posibil sa fie blocat etrierul? Se comporta asa etrierul pentru ca placuta este foarte uzata?

Mentionez ca frana pare ca prinde bine cu toate ca e varza placuta respective. Are cineva idee, trebuie schimbat etrierul, sau garniturile de la etrier, sau doar placutele si isi revine la loc etrierul?? Cum se verifica ??

Multumesc si scuze daca m-am repetat...

Este cert ca-ti trebuiesc placute. Etrierul este prins de fuzeta cu doua suruburi situate in spatele etrierului, se desfac suruburile respective, se scoate etrierul cu atentie sa poti retine pozitia lui si locasele prin care intra. Se indeparteaza pacutele uzate, se inpinge pistonasul etrierului, prin sistemul parghie, pana intra definitiv in etrier. In timpul inpingerii pistonasului, ai grija sa nu rupi sau gaurii garnitura de cauciuc aflata acolo. Pistonasul se inpinge cu o oarecare greutate. Se pun placutele noi in locul celor vechi, se ficseaza etrierul pe fuzeta, se strang suruburile. Daca in momentul inpingerii pistonasului se vede umed, este lichid de frana. In cazul asta ai probleme cu etrierul si inplicit franele. daca nu te pricepi, poti apela la cineva care a mai schimbat placute de frana la batrana Dacie. Principiul de schimbare este cat se poate de asemanator. Spor la treaba.
    Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
    Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
    Onorez comenzi si in Bucuresti
    Tel. 0736375626 Marian

Comment

Multumesc pentru raspuns.. Ma gandeam eu ca asta o fii fost problema...Totusi m-am uitat la celelalte roti si sunt uzate dar doar pe spate stg este uzat mai tare. Am verificat placutele de pe spate si sunt firme diferite iar pe roata cu probleme este fara senzor de uzura. Ma gandesc ca fostul proprietar o fii avut probleme cu etrierul sau discul si o fii schimbat doar placutele de pe roata stg spate, de unde si diferenta de uzura. Asa o sa fac...deja sunt programat pentru schimb de placute si lichid de frana.. Multumesc inca odata pentru raspuns.

Comment

Indicat este, sa le schimbi pe ambele parti.
        Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
        Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
        Onorez comenzi si in Bucuresti
        Tel. 0736375626 Marian

Comment

Eu nu as miza pe cineva care a schimbat etrieri , placute ,etc doar la batrana dacie...Diferenta esentiala este SBC-ul...atentie mare sa nu uiti sa-l dezactivezi mai intai...sau ma rog sa nu deschizi usa..etc....vezi ca sunt discutii destul de complete pe aceasta tema....Eu nu m-as apuca singur sau asistat de un mecanic care nu a mai facut operatia respectiva.NU cred ca e un "scor" asa de mare la acest schimb chiar si l;a reprezentanta...dar crede ca merita.Intereseaza-te bine inainte ....

Comment

Poi, problema s-a rezolvat deja. Pistonasul era deschis la maxim pentru ca placutele erau terminate. S-a blocat pentru ca era deschis la maxim din cauza diferentei de presiune din sistem (din cate am inteles...).Schimbul de placute a fost facut complet, adica pe toata masina, nu doar roata afectata, si acuma e bine....S-a facut si schimbul de lichid de frana, cu aerisirea etrierelor manual si din tester. Multumesc pentru raspunsuri.

Comment

Update!

Se pare ca problema a reaparut la nici 3 luni de la schimbarea placutelor de frana si deblocarea etrierului stg spate. Se pare ca dinnou acest etrier face zgomote la franare usoara, si mie frica maine poimaine o sa trebuiasca schimb dinnou placutele... Exista vreo modalitate prin care sa il deblochez pentru o perioada mai mare de timp? Se poate desface etrierul? Din ce cauza se blocheaza si doar 1 din 4? Se poate sa fie din cauza repartizorului?

Mentionez ca cele 4 etriere sunt originale din fabrica si de aia mie greu sa il schimb cu nushce etriere de 2 bani... Masina nu a stat pe loc mai mult de o saptamana in 3 ani de cand e la mine...Ce pot sa fac?

Stima,
              Last edited by SirDeadline; 10-31-2013, 21:15 PM.

Comment

Bună seara !

Un etrier nu se schimbă cu totul numai în cazul în care suferă de ceva incurabil/iremediabil.

In cazul tău, se demontează ambii etrieri spate, se scot pistoanele din ei, se curăță, se măsoară și apoi se comandă seturile de reparație corespunzătoare dimensiunii pistoanelor. Apoi se remontează corect pistoanele înapoi în etrieri, se montează etrierii în poziția de lucru, se face aerisirea și gata.

Acolo unde vorbim de etrieri cu pistonul/pistoanele pe o singură parte, se cheamă că ai de-a face cu sistemul floating la care, pe lânga setul de reparatie necesar, va trebui să intermediezi starea ghidajelor/bolțurilor pe care culisează etrierii. Daca starea e buna, se curăță, eventual se gresează (nu întotdeauna e cazul, și nu se greseaza cu orice...) și se montează la loc, aerisire, etc...

Dragoș

Comment

Multumesc pentru sfaturi! Mai ramane doar sa gasesc setul de reparatie si sa vorbesc cu mecanicul de operatiune... Deoarece sunt etrierii OEM, mie greu sa renunt la ei, mai ales daca nu e nevoie... Multumesc!

Comment

Buna, pentru mine : piese nou, or merco or alte ! si pt. etrieri si pt.disc. setul de reparatie + maina opera si nu ai garantie ca tine mult ! calculeazã !
                    Invata nu de dragul cunoasterii, ci ca sa te aperi de dispretul in care lumea ii tine pe ingnoranti. Charlie Chaplin. "Il faut apprendre, non pas pour l`amour de la connaissance, mais pour se défendre contre le mépris dans lequel le monde tient les ignorants." Charlie Chaplin.

Comment

Sa-mi bag...o trebuit sa citesc de 3 ori ce ai vrut sa scrii acolo ca sa inteleg... Oricum ai calcula, nu e asa deloc...de ce? simplu:

-set reparatie etrier spate -21 RON buc X 2 =42 RON
                      - lucrarea mecanicului 50 RON pereche
                      - lichid frana 18 RON

Etrier spate SH- 150-200 RON fara transport- care poate tine 1 an, poate 1 luna... Unul nou nici nu vreau sa ma gandesc cat costa....

Reparatia etrierului ii asigura o functionare buna pentru cel putin 1 an. Si niciodata nu poti sa compari calitatea pieselor pe producatori cu cele originale.... Ca ex. bucsile eu le am OEM de 12 ani jumate si inca sunt destul de ok... Cat crezi ca tin cele de la Lemforder? 3 ani?? Poate...

Comment

Buna seara !

Am etrieri reparati acum sapte ani care isi fac inca treaba asa cum trebuie. Si cum reparatia mi-o fac eu, treaba cu manopera pica.

Piesele non-OEM pot tine mai mult decat cele OEM, daca iei ce trebuie. Si daca chiar nu stii ce sa iei aftermarket, poti lua in continuare OEM, daca Lemforder sau altii tin trei ani...

Set reparatie OEM pentru etrier exista, si daca stii codul OEM, poti cere dealerului Mercedes exact acea piesa, nu te obliga nimeni sa iei de la altii. De exemplu, ATE are set reparatie pentru etrier de W124. Crezi ca nu are si pentru alte modele ?

Set reparatie etrier Benz W124 fata.JPG

Dragos

Comment

Poi am gasit set reparatie si asa o sa procedez... incercam sa ii explic omului ca e mai convenabil si ca pret si ca si calitate sa repar etrierii decat sa ii schimb cu altii pe producatori sau SH...

Lemforder e o firma respectabila, dar tot nu se compara cu OEM...e undeva pe la 75-80% calitativ fata de OEM si cea mai buna dintre firmele non-OEM... astept si alte pareri in privinta asta, pentru ca eu personal m-am convins... dai un ban in plus dar nu trebuie sa mergi annual la mechanic... pe termen lung e mai ieftin sa cumperi ceva mai scump si calitate mai buna... Parerea mea!

Comment

Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF