Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Schimbul de ulei la diferential

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by DMIHNEA View Post
    Pot sa-ti spun ca la MB,service se completeaza doar.Eu ii dau drumul la cel vechi si pun nou pina curge pe sus...
    Buna! Poti te rog frumos sa fi mai explicit pt ca pentru noi e important...cum adica pui pana ce curge pe sus?

Comment

Pot sa-ti spun ca la MB,service se completeaza doar.Eu ii dau drumul la cel vechi si pun nou pina curge pe sus...
      Imi cer scuze colegu te refereai la grup nu la cutie.....Ms mult!!! App de cutie cat schimbi, jumate sau si din conv si inst?
      Last edited by faralimite; 03-24-2012, 16:31 PM.

Comment

La cutie vezi pe topicul lui automaticul,eu fac si spalarea cutiei...

Comment

La cutie vezi pe topicul lui automaticul,eu fac si spalarea cutiei...
          Automaticul spune ca el schimba jumate dar poate ne dai o idee cum sa schimbam mai mult de 5L sau cum sa spalam cutia.....te rog frumos!

Comment

Salutare!

La W211-220cdi dupa 2006 cutia de viteve automata nu are buson la convertizor, capacitatea de ulei este de 8 Lit, acesti 8 litrii nu se pot schimba decat cu instalatiia speciala pentru schimbat uleiul din CV de care dispune service-ul reprezentanta Mercedes de pe Bdul Expozitiei (dar sa nu fiti siguri ca o sa beneficiati de ea chiar daca platiti cca 2300lei schimbul de ulei CV, atata timp cat nu aveti acces in service sau nu puteti viziona operatiunea...sa nu credeti nimic)
            Schimbul de ulei, de preferat, se face numai cu aparatul respectiv. Daca nu, se schimba 50% din acesta prin a demonta baia de ulei de la CV (inlocuiti filtrul si garnitura..recomand OM, spalati baia de ulei cu spray pt frane 1tub) La schimbarea a 50% din ulei, chiar cu ulei MB OM puteti avea ceva probleme cu CV in cca 200-400 km, asta pana uleiul vechi se omogenizeaza cu cel nou, va spun din experienta, doua opriri ale motorului la oprirea pe loc a masinii si unui prieten schibari haotice ale treptelor de viteze, acum functioneaza ca si inainte...perfect.
            Sa va explic de ce am ajuns sa-m schimb singur 50% uleiul din CV. Am fost la "reprezentant" Mercedes de pe centura Buc. - Chitila, sunt aceiasi cu cei din Pipera (ambele service sunt foarte slabe) si l-am intrebat pe inginerul de la receptia de dervice: in ce consta un schimb de ulei la CV automata? Acesta a raspuns ca trebuiesc 8 Lit ulei, filtru si garnitura. L-am intrebat daca service-ul dispune de instalatie speciala pt schimbat uleiul la CV. SURPRIZA, imi raspunde sincer...NU!!! Deci incercau sa schimbe uleiul asa cum l-am schimbat si eu dar platind 8 lit la pret de reprezentanta+manopera.
            I-am amintit respectivului ca CV nu are buson la convertizor si tehnic nu are cum sa schimbe atat ulei. Incerca sa ma abureasca...ca prin balbotare...ca se poate, dar parea cam incurcat in explicatii.
            Concluzie generala despre reprezentantele auto: Nu au mecanici...sunt doar demontatori-montatori care incearca se te fure, nu sa-si faca treaba cu un profesionist.

Asa se schimba uleiul in CV http://www.youtube.com/watch?v=YDcJqiCIeZY

Salutare!
            Last edited by m_myhay; 03-26-2012, 03:35 AM.

Comment

Sa stii ca ai dreptate......Si eu am vrut sa il schimb la reprezentanta dar cel putin mecanicul a fost sincer cu mine si mi-a spus ca ei nu schimba numa 50% din cantitate.....Si atunci am zis in sinea mea de ce sa le platesc 450 de euro daca tot uleiul si filtru de la ei il cumpar cu 120 euro.... mai bine dau 200 si cumpar 10 L il dau uleiul vechi jos curat baia schimb filtru pun ulei nou inapoi dau o tura pe motorway il dau dau iar jos si completez cat mai trebuie cred ca iese 4L si ceva.....dar macar ma costa 200 nu 450,,,,,,,,
              Last edited by cutaresku; 03-26-2012, 19:40 PM.

Comment

Originally posted by faralimite View Post
                Sa sti ca ai dreptate......Si eu am vrut sa il schimb la reprezentanta dar ce'l putin mecanicul a fost sincer cu mine si mia spus ca ei nu schimba numa 50% din cantitate.....Si atunci am zis in sinea mea de ce sa le platesc 450 de euro daca tot uleiul si filtru de la ei il cumpar cu 120 euro.... mai bine dau 200 si cumpar 10 L il dau uleiul vechi jos curat baia schimb filtru pun ulei nou inapoi dau o tura pe motorway il dau dau iar jos si completez cat mai trebuiecred ca iese 4L si ceva.....dar macar ma costa 200 nu 450,,,,,,,,
                Nu stiu la ce reprezentanta te referi dar nu cred ca este vorba de mb pt ca -n italia germania atunci cand se schimba uleiul in cutiile automate ori se shimba cu sau fara spalarea acesteia difenta este de aprox 60-70 euro deci un schimb de ulei fara spalare costa de la 270 de euro.
                mercedes e classe 220cdi w211

Comment

Originally posted by gianny View Post
                  Nu stiu la ce reprezentanta te referi dar nu cred ca este vorba de mb pt ca -n italia germania atunci cand se schimba uleiul in cutiile automate ori se shimba cu sau fara spalarea acesteia difenta este de aprox 60-70 euro deci un schimb de ulei fara spalare costa de la 270 de euro.
                  Dragul meu gianny cred ca nu ai citit mai cu atentie........1).La reprezentantele mb nu iti face nimeni spalarea la cutie la w211 iti schimba uleiul care curge din cutie 50% si atat si pretul pentru aceasta operatie este de 200 euro In Rom ce'l putin asa mia spus si 450 de euro in Irlanda...Decat sa dau 450 il schimb eu personal cu 200 pt ca nu este greu de schimba asa cum spunea domnul Automaticul
                  Last edited by faralimite; 03-26-2012, 20:45 PM.

Comment

gianny, cred ca nu-ti dai seama ce inseamna reprezentanta MB in Romanica!
                    Eu am avut masina in garantie pana in ferbruarie 2012 (a fost garantie extinsa MB Gremania) si nu am facut decat o singura revizie la reprezentanta MB. Nu din lipsa banilor ci din lipsa increderii!
                    Ai impresia ca reprezentantele vor sa ascunda ceva atunci cand introduc masina in hala-service si te intrebi ca prostul, pe banii tai, daca iti schimba tot uleiul si toate filtrele? Teoretic este un abuz din partea reprezentantelor care ar trebui obligate sa monteze sisteme de supravehgere in interiorul halei pt ca proprietarii sa urmareasca operatiunile pentru care platesc. Am inteles...nu am ce sa caut in hala-service datorita normelor de protectie a muncii, risc de accidente etc. Dar vreu sa-mi vad masina si ce se lucreaza la ea.
                    In service MB am stat 6 ore sa imi inlocuiasca, pe baza garantie, un senzor de parcare. A durat putin aprobarea delor din Germania pt a se inlocui senzorul pe baza garantie si...apoi circ, stai ca este abrobat, stai ca este la vopst, stai ca se usuca, stai ca-l montam. M-am certat cu managerul de service, cu receptionerul si cu un tip de la relatii cu clientii al MB Romania. Si-au batut joc de mine, stand 6 ore acolo, nespunandu-mi de la incepun ce inseamna ca timp aceasta operatiune, aparent f simpla.Puteau constata defectiunea, eu puteam pleca, cereau aprobare de inlocuire, vopseau piesa si ma reprogramau in urma unei discutii telefonice, foarte simplu si profesional.
                    Te intreb eu: Ce sa cauti la reprezentanta MB in RO ? Poate umilinta pe banii tai!

faralimite, cred ca uleiul la CV este ATF 132 (eu asta am bagat: MB ATF132) daca erai din Buc. poate iti faceam eu rost de cei 4 lit. Cel mai bine este sa verifici clasa de ulei inainte de a cumpare vreo tampenie. Poti verifica esta chiar la reprezentanta si ii spui receptionerului ca vrei sa vezi si tu cu ce ulei se face schimbul...ca nu ai mai vazut ulei de CV BM NU cumpara filtrul de ulei de la CV decat original (84lei), la fel si garnitura(55lei).
                    La diferential: 85W90 GL 5, specificetie MB 235.0, capacitate 1,6L Asa este la mine.

Salutare!

Comment

m_myhay Multumesc ffffffffff mult pentru sfat.... Tot timpul pun numai piese originale pana si uleiul pt motor il cumpar tot de la ei si le schimb eu, adevarul ca ce ma depaseste ma duc la mb.....Stiu ca am cumparat filtru,9 litri de ulei pt cutie si o sticla de lichid de frana 180 de euro...Ms! O seara buna!

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF