Va salut domnilor,
W210 E200 1995 benzina cca 170000km
Problema: Temperatura apei se ridica foarte lent, la drumuri prin Buc trebuie 15- 20 km sa ajunga la cca 75 grade.
Am observat:
1. Face caldura foarte bine.
2. furtunul superior e cald incepand cu cca 60 grade pe ceas, deci termostatul deschide suficient de repede - cred.
Am verificat:
1. termostat scos - era inchis. Fiert si s-a deschis maxim la fierbere. Deci aparent bun. (speram ca-l gasesc putin blocat deschis..)
2. viscocuplajul de la ventilator merge usor, a fost curatat si uns cu wd 40 (pe nedemontate). Nu agata, poate fi oprit cu mana la relanti si se invarte usor si in celalalt sens.
Am modificat:
1. carton in fata pe cca 70% din suprafata.
Presupuneri:
1. termostatul deschide prea devreme. Se poate??
2. Radiator prea mare?? MAsina vine din Olanda (nu Africa).
3. ansamblu sonda - ceas in afara parametrilor (in vara nu sare de 85 grade, o data 90 in oras)
Ajutor va rog, nu stiu ce sa mai verific. Nu cred ca e normal.
Orice raspuns avizat e binevenit si dorit. Multumesc pentru timpul acordat.
Stefan
W210 E200 1995 benzina cca 170000km
Problema: Temperatura apei se ridica foarte lent, la drumuri prin Buc trebuie 15- 20 km sa ajunga la cca 75 grade.
Am observat:
1. Face caldura foarte bine.
2. furtunul superior e cald incepand cu cca 60 grade pe ceas, deci termostatul deschide suficient de repede - cred.
Am verificat:
1. termostat scos - era inchis. Fiert si s-a deschis maxim la fierbere. Deci aparent bun. (speram ca-l gasesc putin blocat deschis..)
2. viscocuplajul de la ventilator merge usor, a fost curatat si uns cu wd 40 (pe nedemontate). Nu agata, poate fi oprit cu mana la relanti si se invarte usor si in celalalt sens.
Am modificat:
1. carton in fata pe cca 70% din suprafata.
Presupuneri:
1. termostatul deschide prea devreme. Se poate??
2. Radiator prea mare?? MAsina vine din Olanda (nu Africa).
3. ansamblu sonda - ceas in afara parametrilor (in vara nu sare de 85 grade, o data 90 in oras)
Ajutor va rog, nu stiu ce sa mai verific. Nu cred ca e normal.
Orice raspuns avizat e binevenit si dorit. Multumesc pentru timpul acordat.
Stefan
Comment