Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cauciucuri iarna W211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cauciucuri iarna W211

    Salut!
    Vreau sa cumpar niste cauciucuri de iarna pentru al meu W211, si nu stiu ce dimensiuni pot merge pe jantele care le am. Sunt indentice cu cele din poza de mai jos, pe 16.



    Am cautat atat pe forum cat si pe google si nu am gasit nimic concret legat de dimensiuni. Daca am postat gresit imi cer scuze, si rog sa fie mutat postul unde trebuie.

    De asemenea, care din urmatoarele considerati ca sunt cele mai bune : Dunlop Wintersport 3D, Dunlop WinterSport M3, Continental Wintercontact, Pirelli Snowsport, Pirelli Sottozero, Goodyear Ultragrip sau Michelin Primacy Alpin? E prima iarna cu tractiune spate si chiar vreau sa folosesc masina.

    Multumesc!

  • #2
    In Romania nu sunt de parere sa cumperi cauciucuri de iarna. Nu ai probleme deosebite cu cele all-season. Merg si pe noroi, consuma mai putin combustibil si fac un zgomot mai mic.
    Nu sunt diferente de condus la masini cu tractiune fata-spate daca nu fortezi acceleratia.
    Ca marca, gandeste-te la cati bani ai. Daca o guma te tine 50.000km, merita sa vezi si cat te costa.
    Lanturile - pentru polei- sunt extrem de ieftine si cu mult mai eficiente. Trebuie doar sa ai un compresor in masina. Eu am unul profesinal legat direct la acumulator si putin imi pasa de starea drumului.
    Nu am cauciucuri de "fite" dar am mers cu gripele de la Debica fara probleme si pe noroi si pe zapada si pe gheata. Cu jantele originale aliaj care nici dupa 4 ani (ierni) nu au zgarieturi desi am avut doar 5 zile de blocaj in parcare.
    Evident, asa cum am invatat sa pun lanturile.
    Atentie. Nu se pot pune dihaniile alea asa cum le cumperi. Trebuie adaptate pentru siguranta masinii si a persoanelor din masina.
    Gasiti explicatii pe alte postari dedicate de pe forum.
    Last edited by epurare_coco; 10-17-2012, 16:59 PM.

    Comment


    • #3
      anvelopa recomandata este 225/55 R16

      Comment


      • #4
        @epurare_coco: In primul rand, multumesc pentru raspuns! In continuare voi incerca sa raspund punctual la ce ati scris. Eu am avut cauciucuri de iarna pana acum pe toate masinile si deci vreau si acum, consumul crescut si zgomotul nu reprezinta un impediment cat timp pot circula in siguranta.
        Lanturi, da... trebuie sa cumpar mai ales daca ma gandesc la un drum la munte pe parcursul iernii.
        Legat de compresor nu am inteles ce utilitate are.
        Nu caut cauciuri bune pentru "fite" ci vreau ceva din marcile consacrate strict pentru siguranta.

        Originally posted by tica View Post
        anvelopa recomandata este 225/55 R16
        Multumesc! Mai exista alte dimensiuni care pot merge sau e singura varianta?



        Astept si alte raspunsuri!

        Comment


        • #5
          Originally posted by tica View Post
          anvelopa recomandata este 225/55 R16
          Sau chiar 205/60 R16 pentru cele de iarna.

          Comment


          • #6
            Originally posted by vladic View Post
            Sau chiar 205/60 R16 pentru cele de iarna.
            Exact, de asta intrebasem pentru ca stiam ca iarna se recomanda cauciucuri cat mai inguste. Multumesc!

            Comment


            • #7
              Salut!
              Dimensiunile corecte pentru masina ta, atat pentru vara cat si pentru iarna, sunt trecute in Cartea de Identitate a Vehiculului. Este indicat sa folosesti dimensiunile din documente pentru a evita unele "neplaceri".
              Referitor la producator, eu as merge cu Continental. Decizia iti apartine, in functie de buget bineinteles.
              Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

              Comment


              • #8
                Vredestein sau Michelin. Intrucat conteaza latimea jantei, eu zic sa pui exact dimensiunea care o ai acum.
                Debica sunt efectiv niste gunoaie, nici pe caruta nu le-as pune daca as avea, a recomanda sa mergi cu debica si lanturi este echivalent cu a face apologia prostiei: aderenta de plastic si defectarea articulatiilor.

                Comment


                • #9
                  225/55/16 apare la w 211 in cartea de identitate la jante de 16''
                  Sper sa nu va plictisesc cu urmatoarele: Eu am avut Dunlop Winter Sport 3D MO dot 1609 si am fost foarte multumit de ele iarna trecuta si ca uzura, ca am facut vreo 12000 de km cu ele si nu prea s-a vazut, aderenta buna pe polei, zgomot mai mic decat 245/40/18 de vara plus ca am iesit dintr-o curte cu inclinatie cam de 20 de grade, pornirea din rampa, lungime de 20-30 de metri si cu zapada de freca scutul si au ramas urme dupa masina prin zapada de la tobe si scuturi. La cei de fata nu le venea sa creada ca am mai iesit singur de acolo, ca toti ca daca nu am 4 matic sau fata nu ies de acolo, dar am pus-o pe Comfort si am lasat-o singura la relanti si a iesit asa cu viteza melcului toata distanta fara sa patineze foarte mult. Imi pare rau ca nu mi-a stat capul sa fac poze inainte si dupa sau sa pun pe careva sa filmeze.

                  Comment


                  • #10
                    Se discuta de lanturi.
                    Nedorind sa intru in balci, voi spune ce fac eu.
                    Cand am cumparat lanturile, am cumparat si arcuri de ambreiaj de dacie. Sunt destul de rezistente. Pe langa acele agatatori de cauciuc, se ataseaza acela arcuri si se strang ochiurile de agatare sa nu cada;
                    -/ se pune cricul si se ridica masina;
                    -/ se dezumfla guma la 0,7 At;
                    -/ se montaeza lanturile si se prind de zale in cela trei puncte - unul de la gumele alea si celelalte doua de la arcuri;
                    -/ se umfla anvelopele la presiunea normala DE IARNA;
                    Rezultat.
                    Nu se va mai misca pozitia lanturilor si nici nu va atinge janta.
                    Recomandabil este ca dupa cca. 1km, sa verificati starea lanturilor. Se mai aseaza si mai trebuie stranse. Strangerea se face cu o surubelnita mecanica solida si se ataseaza carligele pe o pozitie mai de siguranta.
                    Ajunsi la destinatie, daca mai trebuie, se repeta operatiunea.
                    Iata de ce este nevoie de un compresor. Nu ma trage inima ca, la -15 grd si pe polei, sa dau la pompa.
                    Last edited by epurare_coco; 10-18-2012, 16:23 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Mulțumesc epurare_coco, Dj Sky, Siegfried si LauLaur pentru sfaturi. In privinta dimensiunilor m-ati lamurit, mai ramane sa ma decid asupra marcii pneurilor.

                      Comment


                      • #12
                        Dupa testele efectuate de Adac in Germania cele mai bune anvelope de iarna 205-55-16 sunt locul 1- Continental Winter Contact TS 850 locul 2-Michelin Alpin A4 locul 3-Dunlop SP Winter Sport 4D.Eu am ales Dunlop fata de Michelin din cauza ca Michelin nu are protectie la geanta.Oricum toate 3 sunt marci de premium.Marcile premium sunt gindite testate si contin circa 20% cauciuc crud restu fiind compus din negru de fum si alte materiale plastice.Mai sunt marcile mediu care trec testele doar cu acceptabil ele contin doar 5-10% cauciuc crud sunt bune daca circuli mai mult in oras si pe drumuri curatate si mai sunt marcile chinezesti care nici macar nu trec testele si primesc concluzia insuficient si sunt bune doar ca sa nu te amendeze RAR-ul ca nu ai anvelope de iarna.Dupa teste o anvelopa premium fata de o anvelopa slaba la o frinare de la 100k/h la 0 se opreste cu 8 metri mai repede cea ce poate evita o catastrofa.

                        Comment


                        • #13
                          In ianuarie erau niste Pirelli extraordinare. Cu 15% mai bune ca alelalte. (Oricum in F1 Pirelli au ametit/innebunit pe toata lumea). Ce o sa aflam in decembrie? Ca ??? sunt cu 16% mai bune ca alelalte? Ok. Dar cat costa? Daca ai bani, evident, nu te pasioneaza problema. Daca nu ai destui, te duci sa calculezi ceea ce se cheama raport / calitate / pret / rezistenta - macar 5 sezoane. Si un spray de marire a aderentei daca faci liniute.

                          Comment


                          • #14
                            Salut,
                            Aici iti poti face o idee de ce dimensiune ai putea sa pui pe masina in functie de ceea ce ai tu acum...http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html
                            sper sa fie de ajutor.

                            Comment


                            • #15
                              Testele alea sunt bune, dar trebuie vazut pe segmente, in sensul ca la final clasamentul se face ca suma de evaluari punctuale. Ori spre exemplu "cat de zgomotoasa" este o anvelopa este prea putin relevant fata de cat de buna e pe franare pe ud.
                              Nu exista la nivel de top diferente de 16% intre primele clasate, iar pirelii fac intr-adevar anvelope proaste (aderenta, durata de viata) fata de dunlop, michelin, vredestein.

                              Originally posted by epurare_coco View Post
                              Se discuta de lanturi.
                              Nedorind sa intru in balci, voi spune ce fac eu.
                              Cu toata stima care pot sa o am pentru matale, dar nu se discuta despre lanturi, improvizatii, liniute, spray-uri, ci despre anvelope de iarna, asa cum scrie in topic si asa cum foloseste iarna orice om normal. Daca nu ai bani de anvelope, mai bine nu circuli, e un drept nu o obligatie.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF