Seara bună! Hop și eu, din nou, cu "piticii mei" în ceea ce privește milfa mea. Nu pot să mă rabd dacă ceva nu mi se pare 100% în regulă sau cu ideea că o piesă îi pe ducă
. Care de altfel, se traduce, într-un abonament al mașinii la bugetul casei... și în curând, poate un pat confortabil... la ușă, pe preș.
Să revenim la problemă, pe scurt:
Câteva valori, poate, unii mai experimentați, văd ceva în neregulă (la relanti):
Mai erau și alte valori, însă, astea le-am extras crezând că sunt relevante.
Ca idee:
Orice părere este bine-venită.
Vă mulțumesc!

Să revenim la problemă, pe scurt:
- La relanti, parcă nu merge "rotund" parcă se chinuie puțin (ciclic) însă problema mai mare este că, o dată la câteva zeci de secunde (nu într-un anumit tipar), parcă, relantiul dă să "cadă" (ca și când ar frâna ceva) pentru o fracțiune de secundă (fără să se miște acul turometrului) însă sesizabil.
- Gazele au ieșit peste valorile normale (destul de măricele). - conform spuselor de la ITP.
- Câteodată, când accelerezi mai puternic (să zicem că ești la un 2500-3000rpm și îi dai "talpă") parcă are o ezitare după care accelerează brutal.
Câteva valori, poate, unii mai experimentați, văd ceva în neregulă (la relanti):
Calculated load value | 13,7% |
Coolant temperature | 69,0°C |
Calculated load value | 13,7% |
Short-term fuel adaptation bank 1 | 0,0% |
Long-term fuel adaptation bank | 3,9% |
Intake manifold pressure | 31kPa |
Engine speed | 757rpm |
Calculated ignition point (cyl. 1 bef.TDC) | 19,50° |
Intake air temperature | 22,0°C |
Air mass | 2,4g/s |
Throttle position | 2,7% |
Lambda sensor bank 1 sensor 2 | 0,440V |
Lambda sensor bank 1 sensor 1 | 1,003V |
Short-term fuel adaptation bank 1 sensor 2 | 0,0% |
Air-fuel ratio (lambda) bank 1 sensor 1 | 1,470 |
Injection Time | 1,3 ms |
Camshaft-signal, inlet | 115.1° |
Camshaft-signal, exhaust | 115.0° |
Ca idee:
- Sunt măsurate la relanti.
- Încă nu ajunsese la 80°C, ci 69°C, însă, valorile cam tot astea au rămas și când a ajuns . Am să fac și un test în mers zilele astea.
- Soft folosit pentru a măsura valorile de mai sus (au fost 2): WOW Wurth și Delphi Autocom.
- Știu că Star-ul este "sfânt" însă până apuc să mă programez la reprezentanță (săptămâna trecută când am fost la revizie, lucrau 2 mecanici și 1 persoană ce făcea de toate), sunt curios de câteva păreri.
- Consumul este foarte bun, nu consumă mai mult ca de obicei.
- Erori pe testerele astea ieftine (cele menționate) nu erau erori, mă rog, (am avut 2, dar legat de altceva: la climă ceva și maneta de cruise control).
- Furtunașele de aerisire carter, nu le-am inspectat toate, decât cel de deasupra (iar după cod, pare schimbat, este modelul mai nou).
Orice părere este bine-venită.
Vă mulțumesc!
Comment