Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

B 180 benzina - impresii,consum, etc

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • B 180 benzina - impresii,consum, etc

  Buna ziua,
  Am de 2 saptamani un W246, B 180 benzina (1595cc, 122cp) din 2013.

  Cateva impresii:
  Masina O.K., sta bine pe drum, pozitie cam inalta la volan,loc suficient in spate, portbagaj cam mic, mi-as fi dorit sa fie putin mai lata ( soferul se loveste cam des la coate cu pasagerul din dreapta), suficienta putere in depasiri (trebuie schimbat 2 trepte in jos la 3500 ture - benzina, ce sa-i faci! ).

  In ultima vreme am avut numai masini diesel si de aceea ma intereseaza consumul.
  Pe autostrada in Germania la o medie de 128km/ora am avut 8.1l/100km.
  In Romania de la Petea la Iasi medie de 62km/ora consum 5.9l/100km.
  In oras 8.4l/100km.

  Ce parere aveti?
  Venind de pe diesel mie mi se par cam mari.

  Cine mai are benzina, va rog sa ne spuneti ce consumuri aveti.

  Multumrsc.

 • #2
  Nimeni cu benzinar ?

  Comment


  • #3
   Am W245, B170, cu motor pe benzina.
   Ca și consum benzina, cred ca stat un pic mai bine în afara și un pic mai mult în București.
   Cum planul era, de la început, GPL, am procedat și consuma 11-12 litri în București.

   Trimis de pe al meu FIG-LX1 folosind Tapatalk

   Comment


   • #4
    M-am gandit si eu la gaz dar cred ca la W246 care are injectie directa e foarte complicat.
    In afara faptului ca instalatia costa cam 2000Euro, consumul de benzina nu poate fi oprit. Merge cu gaz si benzina in acelasi timp.

    Nu stiu daca se merita.

    Comment


    • #5
     Într-adevăr, la injecția directa nu rentează GPL.
     Totuși consumul, ar trebui să fie mai mic.

     Trimis de pe al meu FIG-LX1 folosind Tapatalk

     Comment


     • #6
      Consumul unei anumite combinatii (in stare tehnica buna) caroserie/motor/cutie/om la volan nu este si nici nu "ar trebui sa fie" cumva anume, ci este asa cum este. Randamentul unui motor cu ardere interna este foarte slab si asta este limita/performanta sa. Ca nu-ti convine consumul este o problema de propriile-ti criterii si asteptari. Probabil, daca benzina ar costa nimic, consumul ti-ar conveni chiar daca ar fi 25 la suta. Pe langa asta, cu cat mai mare este un motor (in capacitate cilindrica, nu in cai putere), cu atat mai putin consuma la ceea ce poate sa faca...


      Ca la tine in tara benzina e scumpa si impozitul pe 5000cmc este cretin, asta e performanta guvernului roman care-si iubeste cetateanul de rand doar pana poa' sa plateasca orice taxa. Dupa aia, iubirea asta se transforma in altceva...
      Dragos

      Comment


      • #7
       Discutam aici despre consum deoarece putem face o comparatie cu alte modele cu caracteristici similare.
       Evident ca nu putem compara motorul de 1600 cu unul de 5000cmc si nici nu ne intereseaza consumul de aer (care este gratis deocamdata....)

       In alta ordine de idei daca masina unui coleg consuma in oras 7 la suta si a mea 9, inseamna ca exista o problema.

       Putem verifica si daca cele declarate de fabricant corespund realitatii,

       In plus orice diialog constructiv are rezultate benefice pentru toata lumea.

       Ceea ce face guvernul este o cu totul alta discutie,


       Comment


       • #8
        In opinia mea un motor mare nu consuma mai putin ca unul mic.
        Cel putin nu pe benzina si injectie in port.
        Cred ca o diferenta apare doar daca cel mic e impins la limita (multe ture si talpa) si cel mare inca e in zona de mers relaxat.
        In realitate, daca nu tractezi pe cineva, asta nu se intampla, in conditiile de trafic actual.
        Un 1.6 de 80-100cai are putere suficienta pt traficul din tara, iar masinile in general umbla goale, nu-s dube sa care tone in/dupa ele.

        As tinde sa generalizez ca si la diesel sau la masini incarcate, daca te duci frumos si incet, tot cu un motor mic scoti consumul mai bun.
        Ca ajungi la pastele cailor la destinatie, e alta poveste.
        Fiecare motor are o zona buna care e intre mersul prea lejer si mersul in forta.
        Un motor de 5L mersul prea lejer se intinde mult peste mersul legal, asadar cu ala nu ai cum sa consumi ok decat daca tragi pe cineva dupa tine si la final impartiti benzina.

        Comparatii as face doar la drum intins. Orasul e prea relativ.
        Ajunge sa circuli la ore diferite pe acelasi traseu si deja apar diferenta semnificative.

        Comment


        • #9
         Primele randuri din postul anterior inseamna exact ceea ce am subliniat eu, cand am scris "la ceea ce poate sa faca" un motor. Consumul are zero valoare daca nu se iau in calcul toti factorii care-l influenteaza. Traseul cu variabilele sale, omul de la volan cu variabilele sale, etc. Tractarea si impartirea benzinei sunt fantezii de neluat in calcul aici. Iar "mai bun" sau "mai rau" are multe filtre, unul dintre ele fiind buzunarul din care se aspira banul.


         Un diesel de 1.6 cu 160 CP care consuma 6.5 are consum "mai bun" sau "mai rau" decat un diesel de 3.0 de 280CP care ia 8.0 in aceleasi conditii ?


         Un cap tractor gol (opt tone) cu diesel de 13.0 (450HP si 2500Nm) poate fi condus cu 16-18 litri la suta. Cu semiremorca dupa el (alte 7.5 tone) consuma cam 22 - 23 la suta. Daca pui 25 de tone pesta astea cin'spe, poti avea consum instant de 27 - 28 de litri la camp sau 600 de litri la suta daca urci viaductul Clermont Ferrand - Millau. Si asa mai departe...         In cazul de mai sus, recomand posesorilor sa schimbe masinile intre ei pentru juma' de an si sa traga concluziile dupa aia.


         Legat de benzina si injectie de care o fi ea, din cand in cand ma dau un un V8 de 7.5 litri cu automata hidraulica de trei trepte si carburator cu patru camere (de)reglat de un electrician. Returul este anulat, bujiile sunt de trei feluri diferite, fisele mai scapa curent, etc. Consumul mediu de la plin la plin, facut dupa oras mic/oras mare si drumul dintre ele a fost de 13.2 la suta, in conditiile in care orasul mnic a fost Cugir, cel mare Cluj si pe tur/retur nu am depasit 120 la ora. Motorul are 476CP si vreo 750Nm, iar masina este un coupé sport din 1974...


         Inca odata, "mai bun" sau "mai rau" este extrem de relativ...


         Dragos

         Comment


         • #10
          Poi asta spuneam, depinde de conditii. Ca sa ma tarasc de la un semafor la altul, sau sa o tin pe drept la 80, prefer dieselul de 1.6. Idem pt mers legal, mers in coloana, unde daca stai sa estimezi puterea folosind un gps si masa masinii, e clar ca rareori ceri mai mult de 50cai de la masina. 280 cai ii folosesti doar la sprinturi scurte, si in general urmate de o frana puternica.

          Nu stiu cat ai mers prin oras, de aia spun ca e relativa treaba si greu de reprodus.
          Dar un consum de genul mi se pare mult peste orice benzina mai pentru omu de rand.

          In orice caz, prefer oricand un motor mare, de n-ar fi impozitele astea....

          Comment


          • #11
           E clar ca fiecare dintre noi avem preferinte si stiluri diferite.

           Totul depinde de baza de comparatie.

           A pus cineva GPL pe injectie directa?

           Comment


           • #12
            Sarbatori luminoase si binecuvantate!

            Comment

            Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF