Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Credinta/mantuire/rai(iad)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Credinta/mantuire/rai(iad)

Dupa unele discutii de pe forum cu diversi membri si din motive personale vreau sa deschid acest topic. Cuvintele scrise la titlu sunt oarecum cuvinte cheie pentru subiectul asta (asa zic eu).

Ideea pusa in discutie este credinta si ca efect al ei mantuirea sufletului. Dupa cum probabil stiti in Romania un procent foarte mare de oameni se declara credinciosi. Religia cea mai raspandita in Romania este ortodoxia (orthodox = drept credincios). Cu toate astea trairea noastra lasa de multe ori de dorit si in comparatie cu cerintele lui Dumnezeu suntem falimentari.
    Cateva puncte pe care le putem discuta:
    1. Cum iesim din starea de "falimentari"?
    2. Ce inseamna o viata dupa voia lui Dumnezeu si cum o putem trai?
    3. Ce inseamna mantuire si cum o putem avea?
    4. Ce nu stim despre Dumnezeu sau teologie si dorim sa aflam?

si lista ar putea continua.

Vreau sa subliniez cateva aspecte: eu personal am fost nascut intr-o familie de ortodocsi dar nu am fost dus la biserica. La varsta de 20 de ani mi-am schimbat traseul si m-am pocait. Stiu ca nu place la multi asta dar asta e adevarul. As vrea sa trecem peste limitele confesionale in cadrul acestui topic si sa vorbim deschis despre salvarea sufletului. Nu sunt teolog dar poate am ceva cunostinte peste medie legat de crestinism. Sper sa reusim sa o facem intr-un mod civilizat si ordonat.

Nu este un thread tehnic dar, printre multele off-topic cred ca asta e unul...oarecum mai vesnic
    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
    C180 W202, 1994
    W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Originally posted by adidc View Post
    1. Cum iesim din starea de "falimentari"?
    Avand in vedere ca am deschis acest topic si cu scuzele de rigoare pentru postare consecutiva, vreau sa "raspund" la prima intrebare. M-am gandit putin si cred ca momentan nu o sa dau trimiteri biblice pentru ca nu vreau sa ma intind prea mult.
    In primul rand suntem falimentari pe plan spiritual orice am face si oricat ne-am stradui. Biblia spune ca cele mai frumoase lucruri pe care noi le putem face sunt ca un gunoi inaintea lui Dumnezeu. Prin puterile noastre personale nu putem sa ajungem la o "statura" placuta lui Dumnezeu. Falimentar d.p.d.v. spiritual este acela care nu respecta cele 10 porunci, sau principile biblice date de Isus in Noul Testament (NT). Deci am putea sa ne inscriem toti din start.
    Raspunsul la intrebare: pentru a iesi din starea de falimentari spiritual, trebuie sa intelegem ca asa suntem (falimentari este doar un sinonim mai dulce pentru pacatosi), sa intelegem ca trebuie sa ne para rau de pacatele noastre si sa ne cerem iertare. Cam seamana cu atitudinea pe care trebuia sa o avem fata de parinti cand eram copii, doar ca acum ne cerem iertare fata de Dumnezeu...care invariabil ne-o va da.
    Se apropie pastele o comemorare a mortii si invierii Domnului Isus. Punctul cheie in iertarea noastra este exact aceasta inviere. Venirea Domnului Isus pe pamant a avut ca scop incheierea sistemului de jertfe Vechi Testamental (VT) printr-o jertfa suprema. Cea a Fiului lui Dumnezeu. Cu toti putem beneficia de aceasta jertfa.

Daca nu va fi nimeni interesat sa posteze voi transforma acest thread intr-un "newsletter" in care, cu acceptul moderatorilor, voi posta diverse subiecte cu teme crestine ori de cate ori pot.
    Domnul sa fie cu noi toti!
    Last edited by adidc; 04-06-2009, 08:41 AM.
    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
    C180 W202, 1994

Comment

Nu cred ca era necesar sa treci la ''pocaiti'' ca sa trebuiasca sa te pocaiesti cu adevarat. Daca asta ai simtit cu adevarat ca te face mai bun sau mai apropiat de Dumnezeu,.........ok. Te astept sa dezvolti un subiect de interes comun, chit ca discutam pe un forum despre masini.Pace!
      BMW 745, E23

Comment

Eu spuneam doar cate ceva despre cum m-am apropiat eu de Dumnezeu. Si am spus-o doar ca sa se stie pozitia mea din capul locului...asta in ideea ca s-ar dezvolta topicul. In final a te pocai inseamna sa-ti para rau de un pacat si sa nu-l mai faci. E improprie exprimarea: "pocait". Eventual se poate spune penticostal sau ortodox sau.. . Pocaiti ar trebui sa fim cu totii in adevartul sens, indiferent de religie (atata vreme cat credem in Dumnezeu care-i acelasi).
        Pace
        Last edited by adidc; 04-06-2009, 14:33 PM.
        E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
        C180 W202, 1994

Comment

De unde vine cuvantul asta "pocait" ca nu prea seamana a latina si nici a dacilor nu cred ca era expresia.....???

Comment

Pocainta sau "metanoia" este un termen biblic care inseamna "schimbarea mintii", "intoarcerea de la pacat la Dumnezeu". Implica schimbarea conceptiei despre viata, in sensul privirii ei din perspectiva lui Dumnezeu si nu din perspectiva egoismului propriu. Pocainta inseamna a te cai (a-ti parea rau) de pacatele proprii, a le marturisi lui Dumnezeu si a te ruga lui Dumnezeu pentru iertarea lor, insotita de hotararea ferma de a nu le mai practica.
            Termenul de "pocainta" nu a aparut odata cu pocaitii, el exista demult in ortodoxie, in Taina Spovedaniei. - nu este scris de mine ci din ceva resurse.

Cuvantul in sine se pare ca se trage in urma unei miscari religioase Crestine din Ungaria de prin anul 1825 si apoi a fost folosit in traducerile bilbiei. Deci originea cuvantului este in cuvantul unguresc "pokajit" si e oarecum slavona daca nu gresesc...de asta nu suna a dacic sau roman.
            Foarte buna intrebarea m-ai facut sa ma gandesc si uite asa am mai aflat ceva cu un mic research.
            Last edited by adidc; 04-08-2009, 05:23 AM.
            E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
            C180 W202, 1994

Comment

Personal imi place mai mult cuvantul "convertire" pentru situatia de fata. Prea multa lume foloseste termenul de "pocainta" pt. a se "cai" si a fi iertat de pacate, de a uita de toate si de a revenii din nou la aceleasi pacate. "Convertirea" cred ca implica o munca de transformare spirituala si autoeducatie a omului pt. a putea deveni ceea ce vrea omul sa devina. Cred ca e un termen mai serios si mai amplu.

Comment

Mai lasati vrajeala asta cu dumnezeu, buda, alah sau care or mai fi, veniti cu niste dovezi credibile despre existenta lor si atunci mai vorbim. De exemplu daca vedeti un inger in zbor tragetii un glont si chematima sa il vad si io, ca pana acum nu am puscat numai ciori, fazani si alte zburatoare. Daca prind vreounu o sa il impaiez ca sa-l vada toata lumea.

Comment

Eu pesonal nu o sa te ascult. Sunt sigur ca si altii gandesc ca si tine (desi eu sper sa fie cat mai putini), totusi au preferat sa nu zica nimik. E bine sa nu luam in ras subiectul asta. Sti...daca nu exista Dumnezeu pt tine nu e nici o diferenta, iar pentru credincios tot e un castig. A trai dupa regulile crestine duce la o viata ordonata, un psihic echilibrat, armonie in familie si multe altele. Si numai pentru aspectele astea si e ok sa fi credincios. Insa daca exista Dumnezeu crestinul castiga de doua ori (prin cele de mai sus si prin viata vesnica) iar cel necredincios pierde...definitiv.

Propunerea mea este nu sa nu comentam despre Dumnezeu ci sa nu fim rai si sa nu avem atitudini negative relativ la subiect, pentru ca nu duc la nimica.
                  Doamne ajuta!
                  E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                  C180 W202, 1994

Comment

Originally posted by adidc View Post
                    A trai dupa regulile crestine duce la o viata ordonata, un psihic echilibrat, armonie in familie si multe altele. Si numai pentru aspectele astea si e ok sa fi credincios.
                    A trai dupa regulile crestine inseamna sa te supui celor mai tari si mai inteligenti si mai egoisti care nu traiesc dupa ele. "Nu fura tu ca sa pot sa fur eu mai mult".
                    Sunt intru totul de acord sa duci o viata cinstita, sa nu faci rau, sa-i respecti pe ceilalti, etc. Dar nu sunt de acord cu "nu conteaza daca te chinui in viata asta, ca o sa fie bine in cealalta". Stie mai toata lumea ca religia a fost folosita ca instrument de control al maselor si ca de-a lungul istoriei s-a varsat ingrozitor de mult sange in numele ei.
                    Deci daca vrei sa vorbesti despre religie acopera toate aspectele, nu numai cele legate de caire sau mantuire sau convertire.
                    Last edited by doktor4carz; 04-08-2009, 14:24 PM.

Comment

Bai tata... nici eu nu cred in nimeni in afara de mine (nici in mine nu prea mult... am vrut intr-o zi sa trag o bashina si m-am cacat pe mine...), dar ii las pe cei care cred sa creada... Ashadar hai sa-i lasam pe cei credincioshi cu ale lor, ca e mai bine... Conflictele intre monoteishi, politeishti, atei si orice alta rasa vretzi voi nu le-au rezolvat teologi si teosofi cu 17 nivele de educatzie peste noi... Deci e mult mai bine sa ii lashi pe cei care cred intr-o oarece divinitate sa ishi faca "damblaua". Un credincios nu ma poate convinge pe mine de existentza lui Dumnezeu, cum nici eu nu il voi putea convinge de inexistentza lui. Fix de aia nu m-am bagat in seama pina acum, dar ma bag, pentru a nu degenera ceva in conflict. On-topic de acum incolo.

Comment

Malnik - m-am gandit si eu destul de mult daca sa deschid acest thread avand in vedere discutiile pentru care e dedicat forumul. Totusi am deschis in cadrul acestei sectiuni "off topic" considerand-o o discutie la liber. Desigur nimeni nu e obligat sa ia parte la acest topic.

Am vrut sa scriu despre existenta lui Dumnezeu ca un reminder. Noi ne bucuram zi de zi de masinile noastre. Suntem pasionati de ele si ne place sa stim cat mai multe despre ele. Am vorbit insa pe acest forum si despre alte pasiuni paralele de-ale noastre: "ce muzica ascultati" si altele multe. Am mai propus si eu una pe langa.

Shadow - intr-adevar sunt unii care profita de pe urma credinciosilor. Totusi viata de credinta nu presupune o urmare oarba a unor lideri religiosi. Chiar Bilia insasi spune sa cercetam tot ce ne este predicat, conform cu scripturile pentru a nu fi inselati. Va zice cineva: "da dar si Biblia (scriptura) e scrisa de oameni"...si asa este. Insa inspiratia acelor oameni era din Duhul Sfant. Nu ne cere nimeni sa ne chinuim in viata asta. Sau sa ne umilim sau sa fim saraci. Insa ni se cere sa muncim cinstit. Sa nu mintim sa nu inselam. Ni se cere sa fim integri emotional, si fizic. Am citit multisor pana acum pentru ca imi place si in general in toate cartile despre mari initiati acestia prezentau principii precum abstinenta, rugaciunea, disciplina si mancatul sanatos ca lucruri care duc la curatie. La fel accepta si preotii si pastorii si calugarii. Totusi toti acestia mai spun un lucru, si anume: toate acestea de mai sus sunt moarte fara credinta. Fara Dumnezeu in noi. Si in final acest Dumnezeu se descopera El insusi pe Sine, oricui vrea sa Il cunoasca. De exemplu oricat m-as stradui eu, nu o sa pot sa va conving chiar daca v-as povesti tot ce eu am trait pana acum. In acelasi timp nici nu este rolul meu sa conving pe cineva de existenta lui Dumnezeu. El exista si asta este clar pentru majoritatea. Oricine vrea sa-L cunoasca trebuie doar sa spuna asta. Si in general asta se face in rugaciune. Unii nu s-au rugat de mult poate dar oricand putem incepe. Putem sa mergem sa discutam cu preoti sau calugari. Dumnezeu da multa intelepciune oamenilor care-si dedica viata Lui.

Insasi venirea lui Isus pe pamant a avut ca rol intalnirea omului direct cu Dumnezeu. In Vechime legea iudaica avea intre Dumnezeu si om, preotii. Alesi din neamul Levitilor (o semintie a lui Israel). Mai mult pentru ispasirea pacatelor de orice fel exista un sistem de jertfe complicat descris in primele carti ale Bibliei: Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri, Deuteronom care impreuna sunt cuprinse in Tora evreiasca. Isus vine pe pamant si Bibila spune ca la moartea lui perdeaua din templu s-a rupt in doua prin mijloc. Perdeaua avea rolul de a desparti locul sfant de cel prea sfant in templu. In locul prea sfant intra doar preotul cel mare pentru tamaiere si oricine intra necuratit murea pe loc. E un simbol biblic puternic aceasta rupere a perdelei, care reprezinta posibilitatea fiecarui credincios de a avea acces la Dumnezeu prin Isus. Acesta spune: cine m-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal.

Sa nu credeti ca fac pe desteptul dar uite cum incet incet se strica lumea asta tot mai mult. Si ce ne facem daca ce e descris in Apocalipsa se adevereste? Ar fi cam greu pentru multi. Cautati seria de filme "Left Behind".

Cand voi mai avea timp o sa ma ocup de a doua intrebare din prima postare.
                        Domnul sa fie cu noi.

Conflict nu are cum sa iasa pentru ca subiectul e oarecum inofensiv. El poate doar sa fie interesant pentru cei care vor sa afle cate ceva despre religia lor si istoria religiei. Toti cei care au idee pot posta si ei. Sigur sunt si altii mai experimentati ca mine.
                        Last edited by adidc; 04-09-2009, 08:34 AM.
                        E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                        C180 W202, 1994

Comment

Originally posted by degan View Post
                          Mai lasati vrajeala asta cu dumnezeu, buda, alah sau care or mai fi, veniti cu niste dovezi credibile despre existenta lor si atunci mai vorbim. De exemplu daca vedeti un inger in zbor tragetii un glont si chematima sa il vad si io, ca pana acum nu am puscat numai ciori, fazani si alte zburatoare. Daca prind vreounu o sa il impaiez ca sa-l vada toata lumea.
                          Hei, ce-ar fi daca ne-ai arata dovezi credibile ca tu ai minte, ca mintea ta exista? Sa-i tragem un glonte? Hm? Sunt militar, am arme de foc, esti invitat in poligonul de tragere si rog un paznic sa stea pe faza cand mintea iti va iesi din cap, sa o vedem si noi, daca exista.
                          Unless I'm very much mistaken...

Comment

Continuare...

Legat de a dovedi existenta / inexistenta lui Dumnezeu, scorul e evident 1:1 deoarece medodele pe care le avem la dispozitie sunt pur umane. E absurd din punct de vedere omenesc sa demonstrezi un fapt imaterial cu probe materiale. DAR nu este absurd ci chiar posibil - stiu ce spun, am trait si am vazut - sa iti fie demonstrata existenta Divinitatii CU CONDITIA sa fii interesat sincer, in mod ne-oportunist si nu din curiozitate ieftina. Din cate stiu eu, Biblia scrie ca Dumnezeu se face cunoscut (adica dovedit) doar celor care il cauta de-adevaratelea. De ce? Pana si logica umana da un raspuns. Cine nu il cauta, gaseste ORICAND o explicatie care neaga exact ce nu vrea sa creada. De-aia se si numeste "credinta". Pentru cine crede, Dumnezeu exista si se face simtit. Pentru cine nu crede, treaba lui dar sunt sanse mari sa aiba o mare surpriza ori in viata asta, ori in aia de apoi. Parerea mea e ca mai bine crezi acum si ramai dezamagit ca ai crezut - daca mai ai cum considerand ca esti mort si nu exista nimic dupa moarte - decat sa NU crezi acum si sa o dai in bara mai tarziu.

P.S. Anunt pentru toti cei ce se considera crestini: luati la cunostinta fara prejudecati tot ce este scris in Noul Testament. Vechiul Testament este prea greu de inteles atat pentru pseudo- credinciosi cat si necredinciosi.

Have care!
                            Unless I'm very much mistaken...

Comment

Mie personal imi place mult Vechiul Testament pentru ca este incredibil cat de mult se leaga de istoria universala ceea ce este scris in Biblie. Daca reusesc vrea sa postez saptamana viitoare o diagrama foarte bine realizata cu desfasurarea istoriei Biblice comparativ cu desfasurarea istoriei. De exemplu imperiile persane, imperiul mezilor, imperiul babilonian, roman...etc.

Legat de "mintea" colegului nostru degan sunt sigur ca o are. Ce spunea pianosso face referire la o intamplare draguta pe care o stiu si eu, si anume: Intr-o zi o invatatoare intreaba pe copii la scoala daca ei cred in Dumnezeu. Unul din copii spune mai tare decat ceilalti ca DA. Atunci invatatoarea il invita sa ii dovedeasca sa I-l arate pe Dumnezeu. Copilul raspunde tot cu o intrebare si anume: dumneavoastra aveti minte? Evident raspunsul este da. Atunci aratati-ne-o. Asa pe scurt.
                              Hai sa fim blanzi pe topicul asta.
                              Ideea este sa expunem date si principii. Nu sa ne luptam. Cum zicea si Dok mai sus...altfel n-o scoatem la capat.
                              E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                              C180 W202, 1994

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF