Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Amatori targuri de vechituri/talcioc/bazar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by Levi View Post
  La noi a fost OK, în sfârșit am reușit să-mi iau o bormașină în locul celui ars, după câteva luni în care băteam la poarta vecinului când aveam nevoie se ea... 50 de lei.
  Cele de mai sus datează din noiembrie anul trecut... Se pare că la mine bormașinile sunt consumabile, ori așa am eu noroc de ele... În Mai am ars-o și pe cea menționată mai sus
  Azi mi-am luat alta... 35 de lei. Sunt curios, asta cât mă ține...
  În rest, mărunțișuri:
  - balsam de rufe en gros, 6 lei flaconul
  - gentuța de școlar, decor, 2 lei
  - dogurile din lemn, rața și lesa (ultimele 2, evident pt. cățel) 7 lei toate.
  Attached Files
  Lord W126 500SE -> 2.5D
  Lady W123 230C -> 240D
  W124 -> 200D
  W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
  Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
  Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

  Comment


  • Cum duminica viitoare intenționez să plec din localitate azi am "rupt fâșu" ! Imi cer scuze anticipat pentru folosirea mai deasa a cuvantului argint. Am inceput sa caut astfel de obiecte in ideea că sunt mai vandabile pe viitor !
   -lant cu medalion negru argintat 10 lei;
   -lingura si furculita argintate 1 leu bucata;
   -lingurita de argint cu stanta veche 800 si bratara cu margele de sticlă 10 lei;
   -cutia cu placuta argint 15 lei;
   -cele 5 ornamente argintate/de argint 15 lei;
   -sapunurile exp 2023, 10 lei trei bucati;
   -samponul Garnier 10 lei ambele;
   -husa mobil pentru brat 3 lei;
   -rezerve periuta Braun 5 lei;
   -ceasurile argintate pt birou 5 lei bucata;
   -10 lei Lavazza;
   -ceas mână NoLimits 20 lei;
   -lant dama argint cu fluturas 10 lei;
   -iconita din Grecia 5 lei;
   -jucarie Clopotica 8 lei;
   -vaza cristal cu aplice de argint (cam 8 la numar) inaltime 60 cm, se vad stantele pe fiecare ornament 50 lei.
   Attached Files
   Stefan

   Comment


   • Deși azi a fost lume buluc (deci și destui vânzători), am cheltuit doar 7 lei, pe ce se vede în poze (ruletă, echer, lopățică de grădină și spray bord). Ruleta e foarte șmecheră, cel puțin eu nu am mai văzut așa ceva până acum: are o fereastră unde se poate citi instantaneu lungimea măsurată (are gradație dublă, pe ambele părți ale benzii).
    Attached Files
    Lord W126 500SE -> 2.5D
    Lady W123 230C -> 240D
    W124 -> 200D
    W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
    Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
    Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

    Comment


    • La capitolul poze haioase din talcioc
     Attached Files
     Lord W126 500SE -> 2.5D
     Lady W123 230C -> 240D
     W124 -> 200D
     W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
     Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
     Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

     Comment
     • Nu am fost in targ, am plecat sfarsitul asta de saptamana pe Transrarau - am luat aer curat, cules hribi si galbiori, reverificati de un prieten localnic - just in case !
      In drum spre munte am oprit la un magazin de vechituri din Tg Neamt la care merg ori de cate ori am drum pe acolo insa nu am gasit nimic la pret decent - ca idee aveau un turbojet la 280 lei, eu cumparand acelasi model din Leroy Merlin cu 179 lei cu 2 ani garantie.
      Sa nu ies cu mana goala am cumparat un cutit cu teaca 20 lei.
      Attached Files
      Stefan

      Comment


      • Toate ciupercile sunt comestibile,numai ca unele doar o singura data!

       Comment


       • Lavazza 10 lei, ghetuțe roz noi 20 lei, carte Troli în relief 20 lei, carte poezii iarna 5 lei, carti 3D + alea mici in engleza 15 lei toate 7, tricouri dama 3 x 4 lei iar cel roz Guess 2 lei, geaca polo 20 lei, talpici piele Clarks noi 5 lei, autobuz London si magnet frigider tip masca Venetia 10 lei, turturelele argintate 2 lei, marul cristal 1 leu, cutie bomboane argint pur 999 a fost 5 lei, cele trei ornamente Craciun 7 lei toate 3, Adidas copii sh stare f buna 10 lei .

        Ceasul Sekonda dama cu "diamante" de alea ieftine fara valoare, a fost 20 lei, pe net l-am gasit cu 78€.
        https://www.watchshop.com/ladies-sek...p99973069.html
        Attached Files
        Stefan

        Comment


        • N-am mai putut edita, tricoul roz la 2 lei :
         https://www.mcelhinneys.com/women/sh...-t-shirt-pink/
         Stefan

         Comment


         • Ai adunat ceva
          La noi iarăși nu s-a ținut, tot din cauza unui festival...
          Lord W126 500SE -> 2.5D
          Lady W123 230C -> 240D
          W124 -> 200D
          W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
          Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
          Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

          Comment


          • Azi am luat încă o bormașină Einhell cu 40 de lei, să am rezervă dacă iarăși reușesc să mai ard vreuna...
           Plus disc diamantat (5 lei, mai are juma` din grosimea pastilelor), feliator ouă (1 leu), tavă cu capac (10 lei), sacoșă (3 lei) și rolă bandă film (cadou).
           Attached Files
           Lord W126 500SE -> 2.5D
           Lady W123 230C -> 240D
           W124 -> 200D
           W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
           Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
           Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

           Comment


           • Skechers kids, stare foarte buna dar cam murdari 20 lei, nu e problema apa este ; cizme scurte piele ca noi 20 lei , cupa Sheffield 10 lei in cutie, mai am una; sfesnice 6 lei bucata, elefantul 4 lei, ingerasul 2 lei, lebada si vrabiuta 5 lei buc, statueta cristal 3 lei - toate piesele enumerate sunt argintate, iconita pe cristal 5 lei, colier piele cu argint 3 lei.
            Mai am un raft de umplut la vitrina si ma opresc cu argintariile .
            Am si eu o bormasina identica acasa, cedeaza axul la ele daca le folosesti mai in forța.
            Attached Files
            Last edited by dog; 09-09-2018, 13:06 PM.
            Stefan

            Comment


            • Dimineața (dacă la ora 9 se poate spune că e dimineață) a început să picure... mai era un pic și făceam cale întoarsă... dar dintr-o dată s-a înseninat și a început și Soarele să-și facă treaba
             Am luat așa:
             - telefon portabil 10 lei (nici acum nu știu de ce l-am luat )
             - șampon 6 lei
             - cafea Jacobs 500g 17 lei
             - ștrampi 3 lei
             - bătător de spumă mini 1 leu
             - ochelari cu cutie 12 lei (muierea își rezolvă ieftin și repede consultațiile oftalmologice )
             - 4 perii de dinți 5 lei
             - CD și carte cu județul 2 lei
             - portcheie cadou
             Attached Files
             Lord W126 500SE -> 2.5D
             Lady W123 230C -> 240D
             W124 -> 200D
             W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
             Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
             Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

             Comment


             • M-am straduit ieri sa postez dar din nu stiu ce motiv nu se incarcau imaginile.
              Cafea am vrut si eu sa iau dar nu avea nici unul din cei trei care imi aduc de obicei.
              -sandale dama Paradis Couleur sh de piele stare ca noua 10 lei;
              -cizme Guess noi, dar nu mai au lanturile de la glezna - 20 lei link cu modelul:
              https://www.epantofi.ro/cizme-de-cau...b11-lbeig.html
              -baterii Duracell 12 buc - 10 lei;
              -clopotei ceramica fina 2 buc la 5 lei bucata;
              -ornament cristal cu zodia sotiei 5 lei.
              Atat mi-a permis timpul la ora 8 intram in tura !
              Attached Files
              Stefan

              Comment


              • Originally posted by dog View Post
               baterii Duracell 12 buc - 10 lei
               Nu știu dacă mai urmărește cineva topicul ăsta în afară de noi doi, dar înainte să ne reproșeze cineva (măcar în gând, chiar dacă gândurile nu se materializează aici) că luăm baterii expirate, vreau să spun că anul trecut cam pe vremea asta (în orice caz, era deja toamnă) am luat o cutie de 24 de bucăți la 15 lei, tot Duracell și nu am nicio problemă cu ele. Tensiometrul înghite 4 buc și îmi iau tensiunea de 2 ori pe zi (că deh, așa-i filmu ), iar bateriile mă țin 3 luni lejer ... și mai am din ele
               Lord W126 500SE -> 2.5D
               Lady W123 230C -> 240D
               W124 -> 200D
               W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
               Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
               Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

               Comment


               • Da , am crezut ca vor participa mai mulți membri la topic, nu ma asteptam sa facem un duet !
                Referitor la parerea celorlalți nu are nici o importanta - nu ma aștept ca cineva sa ințeleaga , fiecare cu nebunia lui.
                Bateriile sunt Made in Belgium si au termen 2022 - se vede in fotografie. Patru bucați sunt deja in lanterna cu led, doua intr-o telecomanda care era mai leșinata.
                Ps:
                Ai ajuns la targul asta ? :

                https://www.facebook.com/events/605541036512603/?ti=cl
                Attached Files
                Stefan

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF