Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Economia de piata si societatea de consum!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Economia de piata si societatea de consum!

  Am deschis acest thread pornind de la ipoteza general acceptata ca odinioara se construiau masini durabile, nu ca cele de plastic din ziua de azi. Deoarece acest subiect implica notiuni de economie speram sa il avem ca participant principal pe ... Ca suport real am ales un link de pe alt thread pe care sper sa il privim din alt unghi: http://www.youtube.com/watch?v=MP2Vv...eature=related. Sa facem abstractie de marca masinilor reciclate.
  Constatam o tendinta a oamenilor de a renunta la masinile vechi in favoarea celor noi, chiar daca cele vechi functioneaza bine merci. De asemenea o politica de incurajare a cetatenilor de a consuma masini noi. Adica renuntand la un lucru bun si util pentru a obtine acelasi lucru cu aceeasi utilitate dar putin mai fansy... asta e snobism. Intrebarea este ce beneficii atat de mari poate aduce o masina noua fata de una veche incat sa ignori diferenta de pret.
  Ca sa fiu mai explicit eu am facut aceeasi bani cu un Iveco nou de 50.000 de iepuroi cati am facut cu un renault master de 500 de iepuroi. Investitia nu isi are sensul. Gradul de confort nu si-ar merita diferenta de pret nici daca masina aia ar face felatie in mers.
  Intrebarea este de ce se incurajeaza snobismul atunci cand nu este necesar?
  Mai mult: De ce resursele (epuizabile ale Terrei) sunt canalizate pentru producerea unor lucruri care nu sunt pentru toti necesare (persoanele juridice au rationamente de a cumpara masini noi, dar tatae care da cobra la remat pt logan, si face cu el 5000 de km pe an e absurd!)?

  Infrastructura rutiera la nivel mondial are o limita peste care nu poate trece orice am face. Dovada sunt limitele de viteze global adoptate de 50km\h; 100km\h si 130km\h. Asta ma face sa cred ca o investitie intr-o masina care zboara nu isi are sensul...fiindca nu ai unde zbura cu ea (nu ma refer la starea drumurilor din Romanica, ci la sosele in general)...decat in ceruri direct.
  De ce ati opta pentru o masina noua in defavoarea uneia vechi si bune???
  Last edited by Demiurgos; 11-13-2008, 21:40 PM.
  http://www.caesaralexandru.wordpress.com

 • #2
  Din pacate nu merge video-ul.
  Acum sa iti raspund la intrebare.
  Singurele motive pentru care as renunta la masina mea veche pentru una noua:
  - aer conditionat,eventual clima
  - geamuri electrice, inchidere centralizata
  - servodirectie relativ usoara,dar cu un feeling in ea
  - aceleasi performante 0-100, sau mai bune; acelasi raport CP/KG, sau mai bun.
  - tractiune spate
  - pret rezonabil - cu un credit sa o pot plati in 3-4 ani.
  Problema e ca nu imi permit o masina sa indeplineasca toate criteriile.

  Comment


  • #3
   Originally posted by sebaa View Post
   Acum sa iti raspund la intrebare.
   Singurele motive pentru care as renunta la masina mea veche pentru una noua:
   - aer conditionat,eventual clima
   - geamuri electrice, inchidere centralizata
   - servodirectie relativ usoara,dar cu un feeling in ea
   - aceleasi performante 0-100, sau mai bune; acelasi raport CP/KG, sau mai bun.
   - tractiune spate
   - pret rezonabil - cu un credit sa o pot plati in 3-4 ani.
   Problema e ca nu imi permit o masina sa indeplineasca toate criteriile.
   Argumentele astea nu stau in picioare. Mercedesu' meu (ca al multora de p-aici), are tot ce ai enumerat mai sus, cu avantaju' ca e luat cu banu' jos si se invarte in juru' la 2000 de euro, iar la anu' se va invarti pe la o mie.
   Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
   http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
   http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

   Comment


   • #4
    Originally posted by sebaa View Post
    Din pacate nu merge video-ul.
    Acum sa iti raspund la intrebare.
    Singurele motive pentru care as renunta la masina mea veche pentru una noua:
    - aer conditionat,eventual clima
    - geamuri electrice, inchidere centralizata
    - servodirectie relativ usoara,dar cu un feeling in ea
    - aceleasi performante 0-100, sau mai bune; acelasi raport CP/KG, sau mai bun.
    - tractiune spate
    - pret rezonabil - cu un credit sa o pot plati in 3-4 ani.
    Problema e ca nu imi permit o masina sa indeplineasca toate criteriile.
    Toate besinile astea nu necesita un credit pt logan sau te miri ce alta fantezie... le poti avea si pe o masina de 2000 care sa si mearga bine. Poate mai mult decat va merge un logan de'acum inainte. Ramane in picioare intrebarea De ce sa renunti la ceva util si bun?
    http://www.caesaralexandru.wordpress.com

    Comment


    • #5
     Da-mi voie sa reformulez. Eu as renunta la masina actuala doar daca masina urmatoare - noua sa ii zicem, ar indeplini conditiile de mai sus.
     Stiu ca imi pot lua o masina din 2000 cu toate dotarile de mai sus, dar nu imi permit. Imi permit de ex sa duc mercedes-ul la remat si sa imi iau o masina pe la ~12000 in leasing. Problema e ca nu imi doresc o asemenea masina si nu vreau sa dau atatia bani pe o masina pe care nu mi-o doresc, doar fiindca are dotarile de mai sus.
     Motivul pentru care sa renunti? Nu mai e la moda/ incepe sa pice una alta la ea si te dispera/ te dai cu o masina mai noua cateva zile si te obijnuiesti cu geamuri electrice, aer conditionat, inchidere centralizata, servo super usoara,etc. Sigur ca nu ai aceleasi satisfactii - ma refer la masina cu care m-am dat in comparatie cu ce am eu. Dar tot te lasa cu buza umflata cand te intalnesti cu un prieten la semafor si el da geamul jos dintr-un buton si tu de intinzi sa dai geamul din dreapta cu manivela - spre exemplu.
     Sa zicem ca problema in Romania nu este taxa de mediu sau valoarea ei, ci nivelul scazut de trai. Cum sa rezolvam asta? Sincer nu stiu, dar nu este treaba mea sa stiu,e treaba guvernantilor.

     Comment


     • #6
      Criza de contiintza rezolva multe problema... Consumul scade, oamenii au inceput sa priveasca altfel lumea...
      http://www.caesaralexandru.wordpress.com

      Comment


      • #7
       Oare cine ar putea crede ca samponul antimatreata e facut sa elimine matreata? Probabil ca are un adeziv in el care lipeste matreata de cap...astfel, dupa ce te speli pe cap, ai senzatia ca matreata a disparut...evident, a doua zi incepe sa te manance pielea capului si iar esti plin de matreata...si iar te speli pe cap cu samponul care tu crezi ca face minuni. Producatorul acestui sampon nu are nici cel mai mic interes de a scoate pe piata un sampon care sa lupte cu matreata si sa o elimine fiindca, daca ar disparea matreata, nu ar mai scoate bani frumosi din vanzarea samponului. Oare cu lamele de barbierit cum fac?...ca dupa doua-trei folosiri nu mai taie firele de par...daca totusi insisti, te zgarai pe fata. Am mai citit lucruri interesante despre fluorul din pasta de dinti si chiar despre iodul din sare. Am observat ca s-au inmultit farmaciile. Nu cred ca scade consumul. Care oameni au inceput sa priveasca altfel lumea? Astia cu marketing-ul lor nu au aflat ca banii nu aduc fericirea.
       No malfunction

       Comment


       • #8
        "Banii nu aduc fericirea, dar e mai confortabil să plângi într-un Mercedes decât pe o bicicletă...!!!"

        P.S.: "Semnătura" pe forum a colegului zavelk.
        Regulament general Club Mercedes.

        Comment


        • #9
         Da dar, daca totusi plangi pe o bicicleta, cel mai placut ar fi pe o bicicleta Mercedes-Benz. Cea din imaginea alaturata este AMG.AMG1.jpeg
         No malfunction

         Comment


         • #10
          Nici macar ABS si suspensii nu are...
          Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF