Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

De ce este atat de greu (imposibil) sa-mi vand masina?

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• De ce este atat de greu (imposibil) sa-mi vand masina?

Salutare,
    Mi-am cumparat acum vreo 8 luni un E320 cdi w211, foarte dotat. L-am inmatriculat pe Bg, masina este in stare f buna, actele sunt ok, n-a fost lovita.
    Totusi, dupa ceva timp, am ajuns la concluzia ca mi-as dori mai mult un motor mare pe benzina (e500 sau s500). Asa ca am pus anunt sa o vand pt a cumpara apoi un benzinar (sau schimb cu e500 sau s500).
    Problema este ca e practic imposibil sa mi se ofere pe ea un pret cat de cat decent.
    Masina am cumparat-o cu 5500 e si am mai investit in ea , ducandu-ma cam la 6500 e. Am considerat ca, oricum pierzi la revanzare, deci as fi acceptat un 5500 e initial. Dar, cred ca si 5000 e este f mult pt cat ar fi lumea dispusa sa ofere.
    Ultima data am avut-o la 4900 e pe olx si nu m-a sunat decat un singur om care mi-a propus o teapa (sa imi dea banii in rate).
    Imi permit sa scriu acest articol tocmai pt ca nu sunt atat de disperat sa o vand si pot sa stau mult si bine cu ea pt ca masina chiar este f buna.Simplu meu moft sa am in locul ei un e500 nu ma va face sa o dau la bani de bataie de joc, prefer sa raman cu ea.
    Va rog sa-mi spuneti voi, care puteti privi obiectiv, de ce masina mea nu merita macar 5000 euro in conditiile pietei de astazi din Romania.
    Am facut si video cu masina, accelelreaza f bine avand 0-100 in 7,7 sec, consuma 4,6% pe pilot automat la 100 km/h, nu scoate fum deloc, scaunele arata aproape ca noi, totul functioneaza pe ea... in principiu sunt destul de impacat cu gandul ca nu o voi mai vinde, totusi as vrea macar sa stiu de ce.
    Astept parerille voastre oricat ar parea de ofensatoare le accept cu drag.
    MÃREAȚA COBRA

Pozici. Masina este din 9/2003 si s-a "nascut" in Germania (Bielefeld).
    Attached Files
    MÃREAȚA COBRA

Comment

Mutat la offtopic. Să curgă părerile așadar...

https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
      Va rugam sa le schimbati din User Settings.

Comment

Cred ca motivul principal sunt numerele de Bulgaria si motorul care este considerat de multa lume mare si pretentios.
        Masinile inscrise la vecini si-au cam creat o imagine proasta in ultima vreme si e de inteles de ce pentru ca majoritatea sunt intr-o stare jalnica + tot felul de zvonuri cu asigurari false, etc. Asta trage preturile in jos tare.
        Sunt si exceptii, cum e cazul tau si am mai vazut la vanzare masini care aratau foarte bine.

Am si eu de inmatriculat o masina cu motor de 3.7 si sincer eram dispus sa platesc taxa de 1800 + restul cheltuielilor pt inmatriculare + impozitul anual. Am aflat insa de vreo saptamana si de o acciza de 1 Euro/cmc care se aplica la masinile cu motoare mai mari de 3 litri si asta chiar a pus capacul. Dar daca fac pasul asta nici nu ma mai gandesc sa o vand prea curand ca deja am investit ceva bani in ea pe care nu ii mai recuperez nicicand.
        dark days are coming...
        http://www.youtube.com/watch?v=M-RP9...eature=related

Comment

Originally posted by ionutz_ng View Post
          Pozici. Masina este din 9/2003 si s-a "nascut" in Germania (Bielefeld).
          Salutare ! .
          Foarte rar imi dau cu parerea despre Mercedes "new car" .
          Scriu aici pentru ca esti "Taticu' Cobristilor" .

Masina imi place , mai ales interiorul .
          Nu o poti vinde la pretul dorit de tine din aceleasi cauze enumerate si de colegul nostru : numere bulgaria , posibil mare greutate la asigurare in caz de accident , in caz de furt nu mai vorbesc si in general traim vremuri nesigure .
          Stima ! .

Comment

Salut,

Sunt nou pe forum dar zic eu ca am o oarecare experienta cu masinile.
            Cred ca in primul rand trebuie sa incerci identifici piata tinta- asupra careia anuntul tau s-ar plia.
            Pe urma trebuie sa te pui in papucii potentialilor clienti din acea piate - sa intri in realitatea lor.
            De aici, incepi sa pui intrebari si sa incerci sa iti raspunzi:
            1. Ce fel de oameni sunt ei ?
            2. Ce pretentii au de la masinile lor ?
            3. Pentru cati dintre ei conteaza dimensiunea motorului, pe cati ii demotiveaza faptul ca trece de 3000 cmc ?
            4. La pretul asta se gasesc multe variante similare ?
            5. Ce crezi ca ar fi un avantaj pentru masina ta fata de celelalte la vanzare ?

Lista de intrebari continua sigur si in functie de cazuri specifice.
            Desigur, daca stiai ca vei vinde masina, probabil era folositor sa iti pui intrebarile astea inainte de a o cumpara.
            Desigur ca sunt multe alte motive subiective legate pana si de culoare.

Eu consider ca nu ai gresit nimic, doar ca ceea ce te atrage pe tine nu ii face si pe altii sa simta la fel. E o masina foarte frumoasa si dotata si zic eu la un pret adecvat.
            Eu de exemplu nu mi-as cumpara nici masina ta nici E500 din motive mult mai simple, nu am nevoie de atata putere si nu ma incanta secundele scurse pana la 100 km/h.
            Nu spun ca nu ar fi niste motoare extraordinare amandoua.
            Recent mi-am luat un E220 w211 si principalul motiv a fost ca mai am una, tot w211, de care sunt foarte multumit dar au trecut anii si km peste ea si mi-am permis sa fac asta.
            Nu mi-ai fi putut vinde masina ta desi am cheltuit dublu pe asta noua, pentru simplul motiv ca nu se incadreaza in realitatea mea si in nevoile mele.

Eu in locul tau nu as mai scadea pretul, consider ca ii scazi valoarea - apropos stii bancul cu vaca la targ ? Exact aceeasi treaba.
            E o masina foarte frumoasa, probabil in stare foarte buna, va avea clientul ei, stati linistit, pentru fiecare masina exista un cumparator .

Bafta !
            Last edited by iusau; 09-26-2014, 19:49 PM.

Comment

Cum sa o vinzi la 5500 cand la banii astia Romanul cumpara Passat 2.0 tdi sau Golf.Nu se vand nici astea care au motoare de 2.1 si 2.2 dar a ta chiar daca e inscrisa la Bulgari.Cere 2500-3000 euro si o vei vinde.

Comment

Masina daca nu e manarita poti obtine banii doriti, 5500, mi se pare pretul corect.
                Daca fiecare coltisor de piesa a masinii e la locul lui pai cum sa ii scazi pretul.
                Ce nu atrage la roman e anul fabricatiei, toti vrem masini cat mai noi da la preturi cat mai mici, gratis daca se poate.
                Sub nici o forma nu voi cauta si platii 2500-3000 de euro pe o masina model, an, motor, DOTARI(si la masina ta ma refer) doar daca imi esti vre-o ruda sau prieten care nu mai are ce face cu ea si face paenjeni in curte/garaj, de restul fug ca de dracu.
                Partea care nu te ajuta pe tine este cutia automata de care stim cu totii ce si cum, daca era manuala sigur o vindeai.
                Aaaa era sa uit, si de cati km vorbim ca de romanu cumpara doar sub 200 000 km din principiu, e o boala si asta la noi ca natie.
                Bafta si km fara reparatii
                Last edited by gmihai24; 09-27-2014, 09:27 AM.

Comment

Originally posted by steradulescu View Post
                  Cum sa o vinzi la 5500 cand la banii astia Romanul cumpara Passat 2.0 tdi sau Golf.Nu se vand nici astea care au motoare de 2.1 si 2.2 dar a ta chiar daca e inscrisa la Bulgari.Cere 2500-3000 euro si o vei vinde.
                  )) Asta mi-a mers la suflet!Ai dreptate.)))
                  Revenind serios, despre situatia cu asigurarile si actele de Bg, este exact invers! Mie imi plac masinile cu motoare mari.Ei bine, in tara noastra, daca vrei motor peste 3 litri, fie circuli cu masina pe Bg si ai toate actele la zi inclusiv impozitul (cazul meu) fie circuli cu o masina pe Ro care nu mai este inscrisa la finante si este pe numele nu stiu cui din nu stiu ce alt judet. Daca la iarna de exemplu eu pun frana si vine un camion si-mi face fundul hatchback a doua zi sunt la asigurari cu procura in dinti si le zic "reparati-o".Pot s-o verifice unde vor ei, masina este perfecta cu actele.In cazul cu ea pe Romania, te vor trimite dupa procura si chiar de le-ai aduce-o, o vor cauta apoi sa vada daca e inscrisa la fisc.Doar in aceste cazuri (care costa vreo 5000 ron/an) ti-o vor repara.
                  A venit un tip sa imi vada masina, s-a tot uitat la ea...si a zis : "iti dau 4800e ".Eu i'am zis ca vreau 5000e si chiar nu sunt genul de om care sa ma zgarcesc pt 200 e, dar din principiu nu am vrut sa accept. Ei bine, pana la urma acest om a preferat sa cumpere alt E320 cdi dar pe Romania (unul cu numere de BC cumparat din Ploiesti) :
                  In afara faptului ca masina fusese lovita rau (avea lonjeroanele sudate cu altele), daca tot iti doresti un motor mare, de ce preferi sa circuli cu ea pe numele cine stie cui din Bacau?In afara faptului ca in caz de accident din vina altcuiva nu ti o va repara nimeni, nu vreau sa fiu carcotas dar la cum evolueaza lucrurile in tara noastra sunt sigur ca unul ca Ponta va face azi-maine o lege prin care sa se verifice toate masinile care circula daca sunt inscrise la finante cand te opreste politia (probabil printr o baza de date electronica comuna).
                  Eu am pe masina toate taxele platite si am avut si CASCO (am platit doar 3 luni apoi n am mai platit).
                  Last edited by ionutz_ng; 09-27-2014, 09:43 AM.
                  MÃREAȚA COBRA

Comment

Buna ziua !

Romanul asa-zis de rand nu-si poate permite multe. Printre altele, nici masina cu motor mare, ca-l omoare taxele. Personal, eu nu agreez masinile de dupa anul 2000, ca atunci a inceput electronica sa-si faca simtita prezenta acut de tot. Nici formele nu-mi plac, nici gadget-urile nenumarate de la bord.

Pe langa legislatia cretina legata de masini, romanul are si altele de indurat. Salarii de rahat, job stresant, etc. Poate are chiar alte prioritati, daca e colectionar de timpbre sau columbofil. Masina in cauza are exact valoarea cu care se va vinde la un moment dat. Cum 5000 n-a dat nimeni pe ea, clar valoarea este mai jos. In plus, daca un potential interesat a citit pe forum despre masina in cauza si problemele ei, e si mai descurajat s-o cumpere.

Cu cat tii mai mult de pret, cu atat ai sanse mai mici s-o vinzi (rapid). Pentru ca timpul trece, si daca mai apare si alt model de aceeasi clasa, mai poti taia 15 - 25% din pretul ei. Peste masina asta a trecut un facelift si a aparut si modelul W212. Acesta, la randul lui, a trecut printr-un facelift in 2013 si se produce astfel deocamdata.

Cu alte cuvinte, masina e cu patru "generatii" in urma, are cutie automata cu ceva probleme si e cu numere de Bulgaria. Presupunand ca m-ar interesa un W211 pre-facelift cu 3.2 CDI, in nici un caz nu l-as avea in vedere pe acesta. Si cate vreme masina inca nu s-a vandut, e clar ca majoritatea potentialilor interesati sunt de aceeasi parere cu mine.

Nu conteaza cat ai dat pe masina, nu conteaza ca i-ai pus aripi si ca ai mai investit in ea, astea le-ai facut exclusiv pentru tine. Si dupa ce o sa apara urmatorul E-Klasse, masina va valora pe jumatate comparativ cu situatia actuala. Plus ca nivelul de trai al romanului nu da semne ca s-ar imbunatati in vreun fel...

Dragos

Comment

De ce ai impresia ca masina imi sta in cap si daca se devalorizeaza pierd? Eu ma folosesc de ea si 2-3 sau mai multi ani de acum incolo pt ca masina e super.Am o masina cu motor de 3.2 litri puternic care consuma f putin dar pentru care platesc taxe (asigurare,impozit) cat platesc romanii pt 2 litri.Si sunt 100% ok dpdv legal cu ea.Contrazi-ma te rog ca nu-i asa!
                      Vroiam s-o vand doar de moft sa iau un e500 in loc, dar e f ok si daca raman cu ea.
                      Totusi, am o mare nelamurire : despre ce probleme la cutia automata te referi?!?La masina mea in special sau la model in general ca nu am inteles deloc?
                      MÃREAȚA COBRA

Comment

Tinand cont de nivelul de trai al romanului, am un prieten care vinde un bmw 320d din 2005 cu 9000 euro.Unor romani care dau 9000 e pe ea.Cum explici ca un bmw 320 d model e90 sa fie aproape de 2 ori mai valoros decat un w211 E320 cdi cam de cu 2 ani mai vechi dar cam de aceeasi generatie tinand cont de design si tehnologie?Nu mai sunt saraci romanii care vor sa dea 9000 e pe acel seria 3?
                        MÃREAȚA COBRA

Comment

Cutia si suspensia aia aerata fac probleme la toate, mai devreme sau mai tarziu. Si probabil, din punctul de vedere al romanului, un seria 3 din 2005 are valoare mai mare decat un E din 2003. Nu conteaza design-ul, nu conteaza tehnologia, nu conteaza parerea ta, conteaza doar ce crede ala cu bani care ar putea sa-ti cumpere masina.

Si ala n-o vrea pe-a ta nici la 2900 Euro, dupa cum am vazut pe la jumatatea lui iunie. Asa ca, volens-nolens, E500 mai tre' sa astepte putin. Iar alta cobra in afara de W123 eu nu cunosc...

Dragos

Comment

ionutz tu stai in banii de pe masina asta?Cumpara e/s 500 si apoi
                            cu asta bag-o la tocat,radiaz-o, incendiaz-o.

Comment

Originally posted by Heavy D. View Post

Si ala n-o vrea pe-a ta nici la 2900 Euro, dupa cum am vazut pe la jumatatea lui iunie. Asa ca, volens-nolens, E500 mai tre' sa astepte putin. Iar alta cobra in afara de W123 eu nu cunosc...

Dragos
                              Esti prea naiv daca tu chiar ai inghitit acea gogoasa )) Tu chiar crezi ca as fi dat masina pe banii aia?!? Am avut oferta pe 4800 e si nu am acceptat, la fel cum nu as accepta nici acum.Din principiu.Nu mai fi naiv sa crezi toate "glumitele".Kobhra rullz!

@steradulescu
                              Probabil ca asa voi face.Voi lua un s500 sau un s55amg si voi pastra si dieselul.In iunie am vrut sa vad pana unde poate merge mentalitatea romanilor.Concluzia a fost ca indiferent cat de ieftin ai pune o masina, romanul tot ar incerca sa mai negocieze ceva. Poti pune si un E class din 2010 la 3000 euro ca primul care te-ar suna ar spune : "bo$$-ule, am 2700 euro, pot sa vin acum sa o iau?" daca l-ai pune la 1000 de euro, cat e el de E din 2010 ti-ar oferi 7-800 euro, etc...
                              MÃREAȚA COBRA

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF