Originally posted by Heavy D.
View Post
Am avut pana acum mai mult de 30 de auto, cu ani de fabricatie intre 1978-2009. Nicio masina "mai noua de 2000 cu electronica multa" nu mi-a facut probleme, iar printre acestea s-au numarat si doua ex taxiuri mercedes (w211, respectiv w203) si un citroen c5 cu vreo 400.000 km. Probleme am avut doar la masinile mai vechi din cauza uzurii si a tehnologiei rudimentare (vezi injectia K-jetronic care e un dezastru pe mercedesurile pana in 91-92 sau injectia pe bobine dupa w140-urile pana in 1995).
Cutia 5-g tronik este o cutie f buna iar probleme cu airmaticul au fost doar pe w220 din primii ani (98-2001).
Traim intr-o tara plina de preconceptii : "mercedesurile mai noi de 2000 nu mai sunt de calitate si pica", "vw 1.9 tdi si opel 1.7 cdti sunt cele mai bune masini", "masinile frantuzesti se strica si au piesele scumpe", "gpl-ul strica motorul", "o masina trebuie cumparata doar daca are maxim 180.000 km (care deja sunt cam multi si aia)", etc.
Personal, acum multi ani, am avut destul de mult de suferit din partea unor astfel de sfaturi cand, lipsit de experienta fiind, m-au indus in eroare.
Comment