Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Fumatul

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Fumatul

A trecut 1 (un) an de cand m-am lasat de tigari, si pot sa va asigur ca nu-mi pare rau. Ma pot lauda ca am reusit din prima incercare dupa ce timp 29 de ani am fumat, unde pui ca in ultimi 15 ani am fumat intre 3 si 5 pachete pe zi (profesionist ). Nu m-am lasat de fumat din probleme de sanatate, n-aveam nici pe dracu "carnea afumata nu se strica", motivul a fost fetitza mea care nu avea nici o obligatzie sa suporte fumul meu, mai ales ca nu ma puteam abtine mai mult de 15 minute sa nu aprind tigarea. Cel mai greu era atunci cand calatoream in concediu cu mashina, ajunsesem sa-i promit nevestei ca dupa fiecare 100 km opresc sa fumez o tigare, nici nu va puteti inchipuii ce repede am facut cei 100 km ca sa pot fuma o tigare, incat nevasta a ajuns la concluzia ca e mai sanatos ca eu sa fumez la volan .
    Daca aveti impresia ca lasanduma de fumat, acum fac economie de bani, va inselatzi, doar mi-am luat balena pe benzina conform principiului "suma viciilor ramane constanta"

49
    Da
    46.94%
    23
    Nu
    34.69%
    17
    M-am lasat
    10.20%
    5
    Ocazional
    8.16%
    4
    .. ________ ..
    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
    (Oo\==/oO)
    ..U...............U.
    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Am fumat cam un an la 14 ani...deh...era vremea lui Ceasca si imi dadea un sentiment de libertate si de barbatie ( aiurea).Simteam ca dependenta se instala incet incet...anturajul avea o parte din vina...

Cum m-am lasat? Pai cum in anii din inainte de '90 nu prea aveai ce sa citesti in presa, am descoperit in casa parintilor o multime de almanahuri (gen Scanteia, etc) care erau intesate de articole anti-fumat. Cel mai tare impact l-a avut unul in care se vb de exemplul cunoscutului actor Larry Hagman care s-a lasat de fumat pe la vreo 45 ani dupa ce si-a vazut plamanii negrii ca hornul pe un ecran la o vizita medicala.

Atunci am zis ca nu am nevoie de fumat in viata mea...si m-am lasat in scurt timp. Insa e o chestiune de vointa conjugata cu un mic soc-motivatie care sa te stimuleze...

Comment

Fumez de juma de viatza, precum turcul, in ultimiul an am scazut la pachet, pina atunci, ca balenozauru, 3 pachete si pe zi. Partea proasta e ca plaminii mei vor sa fuga, sint terci, am inceput sa respir foarte greu in ultimii ani, strica si caracterul meu vulcanic si exploziv, tzigara ratata e un mare refugiu cind eshti un pachet de nervi. Sint conshtient ca va trebui sa renuntz, ca altfel vor renuntza ele la mine. Timpul le va rezolva pe toate, one way or another...

Comment

De cand m-am last de fumat am scapat la volan de :
        - in caz de accident daca se deschide AirBag-ul si ma prinde cu tigara-n gura.
        - in timp ce conduc cade jar aprins pe scaun, intre picioare.
        - arunc tigara aprinsa pe geam, iar curentul de aer o intoarce inapoi in masina undeva prin spate, de obicei nu o gasesti si stai la panda sa vezi daca incepe sa arda, sa iasa fum.
        .. ________ ..
        (Oo\==/oO)
        ..U...............U.
        Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.

Comment

Originally posted by orca View Post
          De cand m-am last de fumat am scapat la volan de :
          - in caz de accident daca se deschide AirBag-ul si ma prinde cu tigara-n gura.
          - in timp ce conduc cade jar aprins pe scaun, intre picioare.
          - arunc tigara aprinsa pe geam, iar curentul de aer o intoarce inapoi in masina undeva prin spate, de obicei nu o gasesti si stai la panda sa vezi daca incepe sa arda, sa iasa fum.
          ma regasesc intre randurile astea.....
          doar ca eu inca fumez
          1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
          2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
          Si o panarama de scuter

Comment

Fumez de 12 ani, e o prostie mare, nu pot sa le las, bag doo pachete pe zi, iar daca mai si beau ajung lejer la 4. In tot acest timp nu am putut sa le las nici macar o zi. Am luat nicorette, plasture, tigari d-alea de cica put urat pe care mai dadeam si 100.000 acum ceva vreme si degeaba. Le fumam si p-alea la fel. Sa ma cac in ele.
            Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
            http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
            http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

eu eram mare fumator la petreceri si alte alea.. si mai fumam si zi de zi - mi se facea pofta de o tigare uneori si nu aveam de la cine sa cer,asa ca imi cumparam un pachet.si apoi daca tot aveam tigari la mine..hai sa fumez)
              am hotarat sambata trecuta sa ma las .. acuma a aparut si cheltuiala cu benzina si prefer sa ARD BENZINA DECAT SA ARD TUTUN benzina = satisfactie
              tutun = satisfactie 0
              lasati-va baieti ca se poate!
              ca sa fiti mai calmi luati totu in gluma - pana la un punct evident..

Comment

Si eu am fost convins ca niciodata nu voi putea sa ma las de fumat, nici nu-mi doream, iubeam fumatul si nu aveam (inca) probleme de sanatate. Am vazut o reclama referitoare la renuntzatul de fumat, si de dragul copilului meu, mai in gluma mai in serios, neancrezator, m-am dus la cei de la SC VITANOVA SRL care se laudau ca te lasi de fumat in 30 de minute cu ajutorul terapiei prin biorezonanţă. Nu stiu daca fara acest "tratament" m-as fi putut lasa vreodata de fumat, sau macar asa de ushor, deoarece pana atunci niciodata nu mai incercasem sa renunt la fumat. Cert este ca pentru cei 350 RON si 30 de minute "pierdute" cu acest tratament prin biorezonanta am reusit ushor sa ma las de fumat, si pot sa va spun ca nu am avut deloc starea aceea de sevraj (nervi), unde pui ca din fire sant un tip nervos.
                Despre terapia prin biorezonanta...

Biodiagnosticul si medicina rezonanta - Sanatate :: Revista Felicia
                Last edited by orca; 04-19-2008, 15:57 PM.
                .. ________ ..
                (Oo\==/oO)
                ..U...............U.

Comment

pentru unii e usor,pt altii foarte greu...culmea e ca aceste doua categorii exista doar in mintea noastra...nu fumez foarte mult,dar fumez,gestul conteaza...si cel mai mult conteaza ca nu pot sa ma las ,si in plus imi fac rau

1)fumatul provoaca depresii..cei care fumeaza au de 4 ori mai multe sanse sa devina depresivi decat restul persoanelor care nu fumeaza.fumatul provoaca scaderea serotoninei,supranumita si "hormonul fericirii"
                  2)poate cauza cresterea in greutate!cei care fumeaza cantaresc mai mult decat nefumatorii.in plus,fumul dauneaza saculetilor de aer din plamani,asadar fumatorii au probleme mai mari cu respiratia decat cei care nu au cazut prada acestui viciu.
                  3)accentueaza acneea,la orice varsta!nicotina creste nivelul hormonilor de stres,iar acest lucru grabeste productia sebumului,astupand porii si provocand aparitia cosurilor.
                  4)poate provoca mari probleme de sanatate de la binecunoscutul cancer pulmonar,pana la probleme cu inima ..
                  5)risti sa ramai fara mostenitori.provoaca infertilitatea si impotenta
                  6)iti distruge simturile!in special gustul si mirosul,vor avea de suferit si nu le vei mai putea folosi 100%

asta ca sa nu mai trec pe lista si respiratia urat mirositoare,dintii ingalbeniti etc..
                  “Alaturi de hidrogen, prostia este cea care se gaseste in cantitatea cea mai mare in Univers.” (Thomas Edison)

Comment

Eu nu fumez si nici nu am fost tentat pana acum sper ca nici de acum incolo. Insa de multe ori m-am intrebat cum au reusit bunicii nostri sa traiasca pana la 80 - 90 ani fumand tigari fara filtru, altii facand tigari din foi de ziar ( aici existand riscul sa se intoxice cu plumb). Una este sa fumezi un Kent care are 1 sau 2 filtre si alta sa fumezi Carpati.Din punctul meu de vedere fumatul este in ziua de azi asa de periculos si pentru ca este asociat si cu alti factori precum stresul, alimentatia necorespunzatoare,sedentarism, obezitate.....
                    Cea mai mare prostie pe care o fac multi este ca spun ca se lasa de fumat daca o sa descopere ca le apare ceva la plamani insa nu stiu ca efectele pe care le cauzeaza fumatul dispar dupa 8 ani, adica poti sa te lasi acum si peste 4 ani sa descoperi ca ai cancer pulmonar. Fumatul este precum expusul la radiatii , trebuiue sa treaca o perioada mare de timp pana scapi de efectele lui.
                    DIESEL FAN

Comment

nu fumez,consoarta fumeaza cu masura,si nici nu voi fuma vreodata...

Comment

nu am fumat niciodata si nu voi fuma...nici sotia...si sper si educ in acest sens ca nici fetita mea sa nu fumeze...

Comment

M-am lasat acum mai bine de doi ani jumatate. M-am lasat din cauza unei raceli asociata cu o tuse extrem de urata si care in subconstient avea ca o cauza principala fumatul. E drept ca nu fumam mai mult de un pachet pe zi (imi impuneam acest lucru, nu ca nu as fi bagat mai multe in mine), dar acum stand si amintindu-mi cred ca si un pachet e foarte mult. Si atunci si acum. Mai mult, am inteles ca de ex. tigarile lights sunt mai periculoase decat cele obisnuite, datorita tratamentelor tutunului, cu alte chimicale evident, pt a se obtine acea tigara asa zis mai "slaba" decat una obisnuita.

Dupa vreo 3 sapatamani de cand ma lasasem de tutun am simtit cei mai curati plamani din viata mea, respiram mult mai usor, iar dimineata incepusem sa devin mai matinal, mult mai odihnit si parca mai putin stresat decat pana atunci. Astea au fost primele efecte benefice, resimtite imediat de la lasarea de tutun.
                          Mai mult, de aproape 2 ani merg constant de 2 ori pe saptamana la fotbal in sala. Fara sa fi renuntat la tigari nu cred ca ajungeam acum sa alerg timp de 2 ore, cu mici pauze bineinteles. Poate nu la fel ca la 16-19 ani dar nici nu ma dau usor batut in fata unora mult mai tineri decat mine. Conteaza foarte mult si miscarea, efortul fizic dupa parearea mea, mai ales ca avem mereu tendinta de a ne duce si la toaleta cu masina.

Recomand oricand, oricui: renuntati la tigara. Nu trebuie decat vointa. Si mai ales nu va amagiti ca veti renunta la fumat daca veti fuma din zi in zi mai putin. Ori de tot, ori deloc. Cei care cred ca daca reduc de la un pachet pe zi la 4-5 tigari se inseala amarnic ca asa vor renunta intr-o zi. E de ajuns o bauta adevarata cu prietenii, pt ca apoi sa bagi cu nemiluita. E vorba de ambitie pana la urma.....
                          Last edited by florineasca; 08-07-2008, 20:50 PM.

Comment

am numa 15 ani si am fumat un pic pe la 12-13 ani dar nu se putea vb de dependentza...eram pe la tzara in vacantele de vara si acolo copiii aia manelari ma imbunau cu tzigari de alea mentolate ca sa nu miros....de atunci nu am mai pus mana pe tzigara...cred ca dak mash apuca iar nu mash putea lasa.vad o gramada de copii care fumeaza ca sa se creada mai barbatzi dar de fapt e o tampenie sa fumezi mic...iti distrugi viatza cu mana ta...sfatul meu lasatziva de tutun chiar dak e greu ai nevoie de putzina vointza.chiar si dak fumezi de o viatza potzi sa te lashi...o zo buna
                            God, If you give us Tupac back, we will give you Justin Beiber

Comment

da...la fel gandeam si eu despre tutun...dar m`am apucat.nu pot sa zic ca regret...nici ca`mi pare bine,desi uneori imi dau seama ca nu e ok
                              ex: plec cu prietena pe undeva...ea nu suporta fumu,dar eu bag la 30-40 minute o tigara...deci...
                              1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                              2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                              Si o panarama de scuter

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF