Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Spalatorie auto ca lumea

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    In loc sa freci ceara cu buretele ala special si cu mainile (in cercuri concentrice), gasesti la Bricostore sau la Practiker un burete rotund pentru polisat care se prinde la bormasina (ca orice alt burghiu/disc abraziv/etc), si nu te mai dor mainile . Eu am vreo doua pe undeva (unul e cu burete, unul e cu blanita) si daca le gasesc o sa le fac o poza (poate nu ati vazut niciodata).
    Există patru lucruri care nu se mai întorc niciodată: cuvântul spus, săgeata trasă, trecutul şi o şansă ratată.
    Mercedes W116 200D (Amalia)
    Mercedes W123 280E (Tigresse)-făcut istorie, vândută unor ţepari, prin alţi ţepari, rust in peace
    BMW 850 4990cmc (Black Beauty)
    Ford Explorer XLT 4000cmc (Haiduc)
    http://www.youtube.com/watch?v=SKd0VII-l3A

    Comment


    • #17
      Nu va hazardati cu masinile de polishat si buretii daca nu ati fost instruiti.Blanita si un burete dur pot distruge lacul si mai rau stricati decit sa inbunatatiti.

      Pentru incepatori recomand ceruirea manuala pentru ca asa nu distrugeti nimic.Folositi cirpe de bumbac sau lavetele din comertul socialist!

      Comment


      • #18
        Am spalat masina la Unirii sus la parcare pana una alta, si au dat la sfarsit si un strat de ceara lichida. Ma mai documentez despre cea solida ...

        Comment


        • #19
          Cit te-a costat?

          Comment


          • #20
            O spal foarte des, macar daca are 1000 de ani sa arate bine. Pe timp de vara o spal singur la curte, cu rabdare, dar pe frigu' asta nu ma risc. La 300 d am spalat motorul o singura data, cu el pornit la o spalatorie a unor etnici care faceau treaba cu simtul raspunderii. La asta mi-e cam frica sa-i spal motorul acum, cu toate ca ar trebui.
            Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
            http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
            http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

            Comment


            • #21
              15 RON spalatul + 6 RON parcarea, dar nu va recomand sa mergeti duminica ca am asteptat 2 ore sa-mi vina randul.

              Comment


              • #22
                si mie imi place cum spala masina aia sus acolo la unirii.doua lucruri nu imi plac: pretul(15 ron +5 ron spaga + platitul parcarii)=24-25 ron/spalat...si nu mai e ok.al 2`lea:faptul ca ma ia de cap pana ajung la 7...nu mai zic cand cobor.dar spalatul este de nota 9-10
                1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                Si o panarama de scuter

                Comment


                • #23
                  Initial am incercat niste spalatorii de cartier dar m-am saturat sa vad cum se baga in fata "cunoscutii" si cum spala masina niste insi care n-au nici un Dumnezeu ... Vorba de aur "dai un ban, da' stii o treaba".

                  Comment


                  • #24
                    de acord.iti recomand o spalatorie unde spal eu masina in mode regulat.costa 13ron(mai nou)...si se lucreaza super frumos.in spatele pietei alba iulia,pe strada theodor sperantia...pe langa un pub d`asta de rockeri.este destul de vizibila...desi este intr`o curte.nu ai parte de faze d`alea cu oameni cunoscuti bagati in fata...etc etc.eu i`am luat la organe de cateva ori,si oamenii stiu ce imi place sa`i faca la masina si ce nu!...acolo si patronul este super ok,si cand e full spalatoria...sterge si el masinile!!merita vizitata
                    1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                    2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                    Si o panarama de scuter

                    Comment


                    • #25
                      o spalatorie foarte buna , dar destul de scumpa e cea de la unirii ... !!! Daca vreti un polish profesional sau orice tratament pt masina duceti-va la EXPERT DETAILING - sunt geniali !!! <- Asta in Bucuresti ... Acasa imi spal singur masina , am achizitionat un compresor de la Metro - cam 4-5 mil a costat ... am amortizat suma cam in 2 luni !!!

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by mezzo View Post
                        de acord.iti recomand o spalatorie unde spal eu masina in mode regulat.costa 13ron(mai nou)...si se lucreaza super frumos.in spatele pietei alba iulia,pe strada theodor sperantia...pe langa un pub d`asta de rockeri.este destul de vizibila...desi este intr`o curte.nu ai parte de faze d`alea cu oameni cunoscuti bagati in fata...etc etc.eu i`am luat la organe de cateva ori,si oamenii stiu ce imi place sa`i faca la masina si ce nu!...acolo si patronul este super ok,si cand e full spalatoria...sterge si el masinile!!merita vizitata

                        sa`l f#t pe patron...a facut 15 ron spalarea...si parca a iesit ca dracu de data asta...cu ocazia asta m`a pierdut ca client...ca ajungem la aceiasi bani ca si in cazul spalarii in unirea..deci...de acum voi spala sus la unirii...iese mult mai ok.
                        1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                        2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                        Si o panarama de scuter

                        Comment


                        • #27
                          Salutari! Inainte de ceruire sau polish se face curatirea atenta a vopselei, corectarea zgarieturilor apoi ceruirea (masina nu trebuie sa fie in bataia directa a razelor solare sau umiditate). Personal am aruncat banii pe tot felul de produse de diferite firme, un produs aparte care costa ceva dar face banii in totalitate ar fii polish-ul de la Dura Shine, am fost placut impresionat de rezultat (fata de polish-ul profesionist care in Pitesti la un 'Mercedes' costa 150 lei.In Bucuresti nu imi mai amintesc numele si adresa firmei, se fac polish-uri profesionale curatirea si indepartarea impuritatilor de pe vopsea (chiar si stopi de alte vopseluri), corectarea zgarieturilor sau vopselei sarite din cauza pietricelelor,apoi aplica un strat protector si polish-ul, ce-i drept cam piperate preturi dar masina care arata destul de rau la final in mod cert iti lua ochii.
                          Multa bafta!

                          Comment


                          • #28
                            Pt cei care doresc o solutie mai la indemana si foarte ieftina de lustruire a masinii si care nu se sfiesc sa se murdareasca un pic pe maini le recomand stergerea cu o carpa imbibata in motorina dupa ce masina a fost in prealabil spalata bine. Dupa lustruirea cu motorina urmeaza o stergere cu o carpa uscata. Carpele folosite trebuie sa fie din bumbac. Metoda am experimentat-o de mai multe ori si am gasit-o intr-o carte cu sfaturi practice legate de ingrijirea autoturismului. Avantajale constau in faptul ca pelicula de motorina are rol protector impotriva prafului si particulelor de nisip, ajuta la scurgerea apei si uscarea mai rapida a caroseriei. Dezavantajul ar fi ca parca praful se depune ceva mai rapid pe caroserie, mai ales atunci cand motorina nu este indepartata bine prin stergeri succesive cu carpa uscata.

                            Cei care vor sa experimenteze metoda le-as recomanda ca o aripa de ex. sa fie lustruita printr-o anumita metoda iar cealalta stearsa cu motorina apoi sa vedeti diferentele, avantaje/dezavantaje. Pt masinile cu vopseaua ceva mai matuita metoda are un efect imediat. Masina capata imediat stralucire. Eu personal prefer uneori aceasta metoda simpla in locul unor metode mai costisitoare. Mai ales atunci cand am chef si timp suficient sa ma ocup personal de igiena masinii.

                            PS: din cate am constat motorina nu are un efect diluant asupra vopselei.

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by florineasca View Post
                              Pt cei care doresc o solutie mai la indemana si foarte ieftina de lustruire a masinii si care nu se sfiesc sa se murdareasca un pic pe maini le recomand stergerea cu o carpa imbibata in motorina dupa ce masina a fost in prealabil spalata bine. Dupa lustruirea cu motorina urmeaza o stergere cu o carpa uscata. Carpele folosite trebuie sa fie din bumbac. Metoda am experimentat-o de mai multe ori si am gasit-o intr-o carte cu sfaturi practice legate de ingrijirea autoturismului. Avantajale constau in faptul ca pelicula de motorina are rol protector impotriva prafului si particulelor de nisip, ajuta la scurgerea apei si uscarea mai rapida a caroseriei. Dezavantajul ar fi ca parca praful se depune ceva mai rapid pe caroserie, mai ales atunci cand motorina nu este indepartata bine prin stergeri succesive cu carpa uscata.

                              Cei care vor sa experimenteze metoda le-as recomanda ca o aripa de ex. sa fie lustruita printr-o anumita metoda iar cealalta stearsa cu motorina apoi sa vedeti diferentele, avantaje/dezavantaje. Pt masinile cu vopseaua ceva mai matuita metoda are un efect imediat. Masina capata imediat stralucire. Eu personal prefer uneori aceasta metoda simpla in locul unor metode mai costisitoare. Mai ales atunci cand am chef si timp suficient sa ma ocup personal de igiena masinii.

                              PS: din cate am constat motorina nu are un efect diluant asupra vopselei.
                              Pai e cam acelasi principiu ca atunci cand o di cu ceara: o pelicula protectoare. Numai ca atunci cand o dai cu ceara, poti sa stergi praful cu un pamatuf din ala de sters praful, ca ceara protejeaza mai bine contra zgarieturilor decat motorina.

                              Pentru spalatorii auto: 4-cars.ro - au acolo o rubrica unde prezinta in fiecare luna cate o spalatorie.

                              Comment


                              • #30
                                Pot sa va recomand spalatoria situata pe bd.Expozitiei, langa Fac. Romano-Americana, Delta se numeste. E scumpa, dar face. Un exterior cu tratament jante-24 ron, interior 13ron, dar face. Eu numai acolo spal masina de 3 ori pe saptamana, basca ca la 2 saptamani bag un aspirat umed pentru interior. Dezavantajul e ca toata lumea cu masini scumpe se duc acolo si e cam aglomerat.
                                Sa-ti spele masina int+ext dureaza 1,5 ore. Dupa spalare masina se sterge cu carpa piele sintetica, apoi se sufla cu aer comprimat sa nu se scurga apa de la oglinzi , bandouri si sa lase acele dare nesuferite care apar dupa ce pleci cu masina de la ei. Cei care le spala nu sunt de genul alora de la spalatoriile de cartier care vorbesc urat si se supara daca le atragi atentia ca au uitat un coltisor nesters sau mai stiu eu ce. Sunt foarte politicosi si isi vad de treaba.
                                Still Loving MB

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF