Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

E550 2007 Avantgarde S

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • E550 2007 Avantgarde S

  Salutare tuturor,
  Noua achizitie de cca 1 luna, 2007, E550 Avantgarde S, AMG pack.

  Inca in "tatonare/invatare" cu ea si incerc sa aflu cat mai multe despre intretinerea ei.
  Poze in linkul de mai jos (pana reusesc sa incarc mai multe cf. cerintelor acestui forum).
  http://www.benzworld.org/forums/w211...l#post17437435

  Numai bine

 • #2
  Masina a primit un set nou de pneuri DUNLOP si putina atentie.
  In rest...benzina si cca 4500km deja.

  pentru viitor: upgrade comand to android
  Attached Files

  Comment


  • #3
   Foarte frumoasa masina! [emoji2]


   Sent from my iPhone using Tapatalk

   Comment


   • #4
    Multumesc frumos
    Voi incerca sa tin un log mic pentru ea aici pentru tot ce inseamna intretinere si probleme (inevitabile) aparute.
    Pentru cei care detin motorizari benzina, ce tip de ulei recomandati? (in special pentru zone cu temperaturi inalte)

    Comment


    • #5
     Pentru Mercedes 0w40 aprobat din lista Bevo, in Orientul Mijlociu pentru tarile GCC am observat ca se merge la majoritatea producatorilor auto pe ulei 0w20, 0w30 sau 0w40 schimbat la intervale de maxim 6 luni sau numarul de kilometrii indicat daca mergi cu masina in regim normal.


     Sent from my iPhone using Tapatalk

     Comment


     • #6
      Nu cred ca ai stresuri asa mari.
      Oloi de calitate ca sa nu lase depuneri si sa ai racirea in regula.

      Banuiesc ca nu ii dai forja non stop, iar la ce motor ai, nu ajungi tu sa il fortezi prea usor, porniri la rece nu prea ai cum, la fel nu ai alte probleme precum condens si altele asocitate mersului cu motorul rece la drumuri scurte.

      Comment


      • #7
       Salutare,

       Ți-am multat thread-ul la My Car Mercedes-Benz.
       S-o stâpânești sănătos!

       P.S.: Sunt prin zona Constanța de aproape două zile. Dacă ai timp și chef, poate bem o cafea mâine.
       Regulament general Club Mercedes.

       Comment


       • #8
        Florin, daca te oprești prin Buc cu AMG-ul, treci și pe la noi. Avem de departe cea mai buna cafea din zona!
        http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34        https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

        www.mbretrofit.ro

        Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

        Comment


        • #9
         Salutare,

         Mai stau o zi, max. 2 aici, că trebuie să plec la vapor.
         La cât am făcut pe centură, o să probez și prin oraș .
         Dau un telefon înainte .
         Regulament general Club Mercedes.

         Comment


         • #10
          Originally posted by Crazyady View Post
          Pentru Mercedes 0w40 aprobat din lista Bevo, in Orientul Mijlociu pentru tarile GCC am observat ca se merge la majoritatea producatorilor auto pe ulei 0w20, 0w30 sau 0w40 schimbat la intervale de maxim 6 luni sau numarul de kilometrii indicat daca mergi cu masina in regim normal.


          Sent from my iPhone using Tapatalk
          Salut si multumesc pentru recomandari.
          Totusi, nu inteleg de ce 0WX0?! adica acel zero este pentru vascozitate la temp scazute. Pb mea sunt temperaturile ridicate. Acum are in motor ulei 5W40 pus la ultimul service in japonia in ian.2018. Cum toate documentele, cartile masinii sunt in aceasta limba este un pic dificil sa inteleg carnetul de service. Btw, legat de service, exista un cititor (de genul unui floppy disc) in torpedou care i gol. La fiecare pornire aud in boxe mesajul "ETC card is not inserted!" Am inteles ca este modul de a tine istoricul de service la mercedes?! Poate cineva confirma acest lucru?
          Sunt destul de departe de un service dealer de marca, dar nu este imposibil de ajuns acolo.

          O alta "problema" intalnita la masina ar fi faptul ca meniul computerului de bord si a schimbat complet meniul din japoneza in engleza. In schimb, comandul (care este cu display motorizat sus jos pentru a debloca slotul de DVD si MD) a trecut la engleza doar partial, cam 50/50 as zice. Sunt inca multe submeniuri care sunt inca limba originala. Cunoasteti vreo solutie pentru asta? Radio FM ul este tras intr-o alta banda 67.5-88Mhz, asa ca nu-l pot folosi. Una din solutiile luate in calcul ar fi un upgrade la o unitate cu android.


          @Florin: multumesc pentru urare si pentru invitatie, din pacate nu sunt in zona.

          @Sharky: forja??? nu cunosc cuvantul acesta!!! glumeam, evident!
          Oricat dai in ea, trage foarte bine si est
          e foarte confortabila. NU am ajuns sa i cunosc limitele dar nici nu am luat o pentru liniute sau curse (cum de altfel se practica in zona aceasta).
          Regimul de utilizare este cam de 90% autostrada (140 160km/h). Vitejii sau alte nebunii nu prea iti vine sa faci in "zona", drumurile sunt impanzite de camere radar cam din 4 in 4 sau 7 in 7 km. Pe langa asta, amenzile sunt...destul de mari!

          Cam atat pentru moment, numai bine!
          Last edited by DAREM; 05-30-2018, 16:07 PM. Reason: Adaugare inf

          Comment


          • #11
           Salutare,

           Intre timp am reusit sa adun cca 8000km in doua luni.
           Farurile si proiectoarele au fost decontaminate cu argila Bilt hamber, un mic polish cu Gtechniq P1 apoi izolate cu Gtechniq C1.
           Caroseria, decontaminata si tratata cu Gtechniq C2, geamurileau fost izolate cu RainX.

           De cateva zile (cca 3) am inceput sa am un miros neplacut in primele secunde dupa ce pornesc motorul apoi dispare mirosul. Am desfacut si inspectat filtrul de polen, pare in regula, curat si fara mirosuri.
           Q: acel "pix" Valeo prins in filtru ce rol are? (sa evidentieze in timp cum este filtrul curat in zona acoperita fata de restul). Am stat pe loc cu masina pornita in jur de 30min cu clima la max. Nu am identificat nici o picatura scursa pe jos dupa acest timp.
           Ma poate ajuta cineva cu ceva documentatie sau inf legate de scurgerea condensului, va rog?! Mi e teama sa nu fie infundata si sa ma trezesc cu balta prin masina samd.

           Sistemul de navigatie, asa cum am mai spus si la inceput, este partial functional (adica doar CD) si are o mufa in cotiera. Este un device care sa-ti ofere posibilitatea de a avea Bluetooth si/sau line in?

           Am gasit o husa de scaun cu ventilatie care face treaba foarte buna. O recomand.

           Numai bine si drumuri bune!
           Attached Files

           Comment


           • #12
            Suportul de steag il tii pe post de paratrasnet? Nu vrea sa plece de pe aripa?
            Reguli Sectiunea Bursa
            Regulament Forum

            Comment


            • #13
             La cat de des ploua pe aici, nu am acest stres!
             Am incercat la inceput sa l dau jos, insa neavand un min de scule necesare, l am lasat asa. Si daca l as demonta, baza prinsa de bara fata tot va ramane pentru ca altfel voi ramane cu o gaura in bara. Acum nici nu ma mai "deranjeaza"!

             Comment


             • #14
              Salutare,

              Chiar nimeni nu a dorit pana acum sa aiba bluetooth pe un w211 sau nu a fost conceput asa ceva pentru acest model?!


              Masina se comporta OK, am depasit 10000 impreuna si ma pregatesc de primul schimb de ulei in noile conditii.

              Comment


              • #15
               Mufa din poza de unde vine ?               Sent from my iPhone using Tapatalk

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF