si 11 ani
.Am mai trecut prin 1 revizie la cutie , cu ceva peripetii .
Bielete noi Lemforder ( cele vechi au depasit 1 an ) , urmeaza iar bucsile de la bratele inferioare , am o vibratie in volan intre 40 km/h - 60 km/h
.Sper sa fie din bucsi , pt ca un brat pe after este deja 800-900 lei , pe original este 1500 lei bucata .
Am comandat 2 bucsi pe original 580 lei wtf …
Revizia la motor am facut-o cu filtere originale , mai putin cel de polen .
Am facut si a 2 revizie la cva . Am sa detaliez un pic .
Ulei si filtru original . Toate bune si frumoase , dupa 2-3000km au inceput problemele . In trafic urban ceva socuri si un pic de ulei cutie sub masina .
Busonul de la baia de ulei cva nu mai etansa corect . Pt 10 lei cat costa unul nou
.Dupa pierderea de ulei , am completat cateva sute de grame ….tot schimba aiurea . A aparut si o eroare pe calculatorul cutie , eroare interna calculator cutie .
Soc si groaza in prima faza …..stearsa eroarea . Au urmat 4-5 diagnoze saptamanale
, i-am inebunit pe cei de la service . Masina in verde 0 erori . Concluzia service-ului a fost ca sunt eu nebun .Cutia in continuare schimba aiurea . S-au sters adaptarile cutiei , evident ca s-a inrautatit mersul acesteia .
Am apelat la dl CL600 si ce sa vezi …..m-a trimis la o plimbare pe autostrada , spunandu-mi cum sa merg cu masina , sa o trec prin toate treptele , dupa care sa o las sa schimbe singura pe decelerare .
De atunci merge perfect . Îi multumesc si aici , un mare domn .
Concluzie : cei de la service s-au chilotarit la 10 lei si nu au inlocuit busonul la baie si eu m-am luat dupa ei .
Pierderea aia de ulei , sustine service-ul ca nu are legatura cu eroarea de pe calculatorul cutiei ( evident ca are ) .
Data viitoare la urmatorul schimb o sa cumpar baie noua , cea de pe masina are urme de rugina . Probabil
ca voi face o noua revizie la cutie peste 1 an .
Un calculator de cutie 7g plus costa in jur de 1000 euro , se face un schimb nou de ulei , trebuie imperecheat cu masina musai la reprezentanta / service autorizat Mercedes . Costuri mari la manopera .
Grija pe unde faceti revizia , cereti suruburi noi peste tot, adaptari etc .
Urmeaza stergatoare noi
, bucsi si o tratare a puntii spate , sa nu avem surprize .Masina a primit si numere noi , era cazul . Ca fapt divers ….sa inlocuiesti numerele ( schimbare domiciliu gen ) talon , carte etc - pret la o firma care se ocupa de acte 1000 de lei
cu tot cu taxe .Am facut-o singur
a durat de pe 1 zi pe alta , 30 lei xerox si inca 2 taxe de talon si nr preferentiale , plus 80lei bolt-ul . Faceti voi calculele. La coada am stat gen 5 minute .
Ps : preturile la reprezentanta continua sa creasca , saptamanal , astia mai au clienti ? Intreb si eu ?
Un brat 1500 lei , o bucsa 240 lei , un filtru de motorina E5 1000 de lei etc etc
Ps : iubesc masina asta , m-am dat cu logan , duster si 2 electrice Kya si Peugeot . Niste mizerii pline de plastic , materiale la interior de toata jena , slab insonorizate ….tractorul
meu de 11 ani este la ani lumina de saraciile
actuale.

Leave a comment: