Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

W124 200d in chinurile facerii

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ford V6, animalul e ciobanesc mioritic, are 7 ani jumatate si e incapatinat si dobitoc, mai ceva ca un magar.. dar e simpatic
    forumist tacut

Comment

Povestea continua, incet si greu dar continua. Saptamana trecuta am facut motorul. O sa revin cu detalii si poze.
      forumist tacut

Comment

Ce probleme avea motorul ?

Comment

Salut Marius, tachetii tacaneau destul de tare dupa ce am schimbat uleiul cu un 5w40 (era noaptea tarziu cand m-a mancat in fund sa il schimb si nu aveam altul la indemana). Practic se dezamorsau in 10 minute dupa ce opream motorul si se amorsau dupa 10-15 km.

Garnitura de chiulasa era putin impuscata intr-un colt inspre cutie si pierdea ulei care se prelingea frumos pana pe baie. Am reusit sa o prajesc singur in parcare cand am ramas inzapezit si am tot patinat inainte si inapoi timp de 1 ora si n-am observat acul cum urca pe ceas.

In rest, nici cea mai mica problema in functionare decat 1 injector care tacanea si el saracul.

N-a mai apucat zile multe (vreo 300 de km) ca am bagat masina in RK si l-am dat jos. Oricum trebuia inlocuita garnitura, cu ocazia asta am schimbat si tachetii.

Motorul a fost facut bucati, au ramas doar pistoanele pe bloc. Surprinzator era foarte curat inauntru, cilindrii inca prezentau urmele de honuire pe ei, fara buza de uzura, fara nimic.

Toate piesele au fost exclusiv originale cu emblema mercedes si coduri de repere vechi pe ele. Toate garniturile originale, toate suruburile stranse uniform la cuplu din fabrica. Am ramas impresionat avand in vedere numarul de km necunoscuti din 87 de cand e fabricata, in tara din 2002 (undeva prin carte e trecuta si schimbarea de culoare in galben vreo 4 ani apoi in alb, posibil sa fi facut taxi si la noi). Ceasurile de bord erau de pe un 2,5 cu turometru, prin urmare nr de km sunt necunoscuti. Daca a fost schimbat in Germania nu stiu inca, o sa trec pe la reprezentanta sa verific vin-ul. Cat a fost in romania motorul nu a fost schimbat, e acelasi de cand a intrat in patrie.

Singura interventie romaneasca a fost in dreptul pompei de vacuum care a terminat si pinionul de pe pompa. Pinionul a fost schimbat cu unul second dar impecabil, pompa asteapta finante pentru inlocuire.

Practic am schimbat toti tachetii si toate garniturile de pe motor, o patina la lantul de distributie care parea usor suspecta (crapase putin plasticul de pe ea) si toti cuzinetii. Cuzinetii de la arbore prezentau niste zgarieturi dubios de adanci insa arborele deloc. Cuzinetii de la biele nu aveau zgarieturi in schimb cei care stateau pe biela, in dreptul gaurii de ungere erau crapati, stratul de material fiind crapat si sarit periculos de mult. Cine stie de cand mergea asa.

Am dat jos arborele, l-am masurat, complet standard fara discutie asa ca am cumparat cuzineti standard noi si i-am montat. Banuiala mea e ca din cauza pompei de vacuum care a barbierit pinionul s-a creat ceva pilitura care o fi ajuns in cuzineti, desi nu-mi amintesc deloc sa fi vazut pilitura cand am schimbat uleiul cu care am cumparat masina.

Chiulasa a fost data jos, curatata bec si planata, supapele au fost curatate si ele de stratul gros de calamina si refacuta etanseitatea pe scaune.

Am mai cumparat diuze noi pentru injectoare, saibe de foc, termostat si multe multe altele trebuincioase pentru o renovare completa a motorului. Per total am depasit 2500 de ron cu bine si probabil ca mai urmeaza inca vreo 1500 de lei pentru pompa de vacuum daca nu voi gasi una SH impecabila si alte cateva nimicuri care se aduna. De mentionat ca ambreiajul era si ala aproape nou si am scapat de o cheltuiala.
          Last edited by pui de drac; 08-11-2016, 01:30 AM.
          forumist tacut

Comment

Felicitari pentru masina si efortul depus !
            Astept sa o vad in trafic ! Daca treci pe linga mine da un claxon - am o Octavia IS 69 DOG dar nu va ingrijorati - strang bani de G ...sau macar un 124 automat.
            Stefan

Comment

Am inteles. Si eu reconditionez acum tot un 200d.Mult spor la munca !!

Comment

Daca pot sa te ajut cu vreun sfat/informatie, cu mare placere Marius. Cat stiu si eu te ajut. Pare impresionant la inceput dar daca o iei pe segmente, e relativ simpla masina, plus ca e destul de usor de lucrat.
                forumist tacut

Comment

Originally posted by pui de drac View Post
                  Daca pot sa te ajut cu vreun sfat/informatie, cu mare placere Marius. Cat stiu si eu te ajut. Pare impresionant la inceput dar daca o iei pe segmente, e relativ simpla masina, plus ca e destul de usor de lucrat.
                  Multumesc ! Corect,masina are o filosofie de constructie care iti permite sa lucrezi la ea usor.Timp,bani si vointa sa ai.

Comment

Si multa forta am pus motorul sus in 4 oameni, mic, puturos, da'greu al dracu

O sa postez si 2-3 poze de la marele eveniment.
                    forumist tacut

Comment

Working...
                    X
                    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF