Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Decodare VIN

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Chassis

  Sales designation: A 140
  Order number: 0 3 278 70772
  Delivery date: 08 12 2003
  Market: AG,Europe
  Production order: N
  Paint code 1:
  375U - ATOLL BLUE - METALLIC PAINT
  Equipment:
  388A - CLOTH/LEATHER SLATE GREY
  Engine no.:
  166940 30 731878
  Transmission:
  716501 00 871789 [transmissionType = GM]
  Steering:
  Front axle 1:
  Rear axle 1:
  Rear axle 2:
  Battery 1:
  Fuel cell 1:
  Electric motor 1:
  SA code
  202B - OWNERS MANUAL AND SERVICE RECORD - GERMAN
  250B - MOBILO LIFE/EUROPE SERVICE PACKAGE
  278L - COMPANY EMPLOYEE
  280 - LEATHER STEERING WHEEL AND LEATHER GEAR SHIFT KNOB
  292 - SIDEBAG
  2XXL - FEDERAL REPUBLIC OF GERMANY
  345 - RAIN SENSOR
  380A - FABRIC CLASSIC HYROX
  441 - STEERING COLUMN, ADJUSTABLE
  567 - VARIO REAR SEAT
  580 - AIR CONDITIONER
  593 - ALL-ROUND WD-GREEN GLASS,HEATED REAR WINDOW-ESG,BF
  669 - SPARE WHEEL / FOLDING WHEEL
  723 - TRUNK COVERING
  756 - RADIO MB AUDIO 10 CD WITH VK/RDS
  804 - AEJ 03/1; 03/X
  875 - HEATED SCREEN WASH SYSTEM
  880 - CLOSING SYSTEM WITH INFRARED REMOTE CONTROL
  926 - [166.9] - 19990518 - EXHAUST GAS CLEANING WITH EURO 4 TECHNOLOGY
  926 - [168] - 19990723 - EXHAUST GAS CLEANING WITH EU4 TECHNOLOGY (EURO 4)
  932 - CONTAINER TO DRIVER SEAT
  939 - ODDMENTS BOX UNDER DRIVER SEAT, RIGHT
  985 - REG.DOC. AND COC DOC. EU4 TECHNOLOGY
  M14 - DISPLACEMENT 1.4 LITER
  M166 - R4-GASOLINE ENGINE M166
  U11 - CARPET MATS
  U46 - RUB STRIP ALL-ROUND
  375U - ATOLL BLUE - METALLIC PAINT
  388A - CLOTH/LEATHER SLATE GREY
  M166 - R4-GASOLINE ENGINE M166

  Prima serie e cea corecta.
  Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

  Comment


  • Multumesc frumos!
   Last edited by Florin_WES; 03-27-2017, 22:15 PM. Reason: Fără quote.

   Comment


   • Salutare,
    Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu decodificarea urmatoarei serii:
    WDB2020181F147045
    Multumesc anticipat.
    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

    Comment


    • Cu plăcere!

     WDB2020181F147045
     Baumuster 202018
     Sales name C180
     Order number 0 4 223 00035 (Destination: Branch Darmstadt)
     Delivery date 1994-08
     PAINT1 691 Light yellow (Lichtgelb)
     Interior color 701A - ? " CLOTH ""ANCORA"" BLACK" ?
     Engine 111920 12 039220
     Gearbox 722421 03 601423

     212 ECO STEERING
     212 *1 111.9__ 19951204 ECO STEERING
     212 *2 _______ 19951002 ELECTRONIC TRACTION SYSTEM (ETS)
     240 OUTSIDE TEMPERATURE INDICATOR
     260 TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
     291 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
     404 MULTI-CONTOUR SEAT, FRONT LEFT
     420 AUTOMATIC TRANSMISSION 4-GEAR
     420 *1 _______ 19951002 AUTOMATIC TRANSMISSION 4-GEAR
     420 *2 111.9__ 19951204 FSG TRANSMISSION (5+E MANUAL TRANSMISSION)
     430 HEADREST IN THE REAR, LEFT AND RIGHT
     440 TEMPOMAT (CRUISE CONTROL)
     512 MB RADIO SPECIAL WITH TRAFF. MESS., RDS
     551 ANTI-THEFT/ANTI-BREAK-IN WARNING SYSTEM
     570 FOLDING ARMREST, FRONT
     587 No code designation available - ? 587 Automatic climate control and electric window lifters (front doors)
     591 WD GREEN GLASS ALL-RND., HTD. REAR WIND.-ESG
     673 HIGH-CAPACITY BATTERY
     691 Light yellow (Lichtgelb)
     701A No code designation available - ? 701A " CLOTH ""ANCORA"" BLACK" ?
     819 CD CHANGER
     866 MODEL 202/129 TECHNICAL MODIFICATION MY 95
     873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
     959 EQUIPMENT PACKAGE ESPRIT
     Last edited by Florin_WES; 03-28-2017, 21:12 PM. Reason: Mai schimbai câteva coduri, care nu erau corecte. Verific restul și revin cu editare...
     Regulament general Club Mercedes.

     Comment


     • Chassis

      Sales designation: C180 [MODEL_IDX = 6]
      Order number: 0 4 223 00035
      Delivery date:
      Market: AG,Europe
      Production order:
      Paint code 1:
      691
      Equipment:
      701A
      Engine no.:
      111920 12 039220
      Transmission:
      722421 03 601423 [transmissionType = GA]
      Steering:
      Front axle 1:
      Rear axle 1:
      Rear axle 2:
      Battery 1:
      Fuel cell 1:
      Electric motor 1:
      SA code
      212 - ECO STEERING
      240 - OUTSIDE TEMPERATURE INDICATOR
      260 - TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
      291 - AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
      404 - MULTI-CONTOUR SEAT, FRONT LEFT
      420 - FSG TRANSMISSION (5+E MANUAL TRANSMISSION)
      430 - HEADREST IN THE REAR, LEFT AND RIGHT
      440 - TEMPOMAT (CRUISE CONTROL)
      512 - MB RADIO SPECIAL WITH TRAFF. MESS., RDS
      551 - ANTI-THEFT/ANTI-BREAK-IN WARNING SYSTEM
      570 - FOLDING ARMREST, FRONT
      587
      591 - WD GREEN GLASS ALL-RND., HTD. REAR WIND.-ESG
      673 - HIGH-CAPACITY BATTERY
      819 - CD CHANGER
      866 - MODEL 202/129 TECHNICAL MODIFICATION MY 95
      873 - SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
      959 - EQUIPMENT PACKAGE ESPRIT
      691 - BLUE HEAT-INSULATING GLASS ALL-AROUND, GLASS REAR
      Mie asta imi iese la tine vad niste coduri stranii Florine.M-am uitat si in epc idem.
      Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

      Comment


      • Originally posted by Florin_WES View Post
       212 ECO STEERING
       212 *1 111.9__ 19951204 ECO STEERING
       212 *2 _______ 19951002 ELECTRONIC TRACTION SYSTEM (ETS)
       240 OUTSIDE TEMPERATURE INDICATOR
       260 TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
       291 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
       404 MULTI-CONTOUR SEAT, FRONT LEFT
       420 AUTOMATIC TRANSMISSION 4-GEAR
       420 *1 _______ 19951002 AUTOMATIC TRANSMISSION 4-GEAR
       420 *2 111.9__ 19951204 FSG TRANSMISSION (5+E MANUAL TRANSMISSION)
       430 HEADREST IN THE REAR, LEFT AND RIGHT
       440 TEMPOMAT (CRUISE CONTROL)
       512 MB RADIO SPECIAL WITH TRAFF. MESS., RDS
       551 ANTI-THEFT/ANTI-BREAK-IN WARNING SYSTEM
       570 FOLDING ARMREST, FRONT
       587 No code designation available - ? 587 Automatic climate control and electric window lifters (front doors)
       591 WD GREEN GLASS ALL-RND., HTD. REAR WIND.-ESG
       673 HIGH-CAPACITY BATTERY
       691 Light yellow (Lichtgelb)
       701A No code designation available - ? 701A " CLOTH ""ANCORA"" BLACK" ?
       819 CD CHANGER
       866 MODEL 202/129 TECHNICAL MODIFICATION MY 95
       873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
       959 EQUIPMENT PACKAGE ESPRIT
       Originally posted by broscutza2001 View Post
       212 - ECO STEERING
       240 - OUTSIDE TEMPERATURE INDICATOR
       260 - TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
       291 - AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
       404 - MULTI-CONTOUR SEAT, FRONT LEFT
       420 - FSG TRANSMISSION (5+E MANUAL TRANSMISSION)
       430 - HEADREST IN THE REAR, LEFT AND RIGHT
       440 - TEMPOMAT (CRUISE CONTROL)
       512 - MB RADIO SPECIAL WITH TRAFF. MESS., RDS
       551 - ANTI-THEFT/ANTI-BREAK-IN WARNING SYSTEM
       570 - FOLDING ARMREST, FRONT
       587
       591 - WD GREEN GLASS ALL-RND., HTD. REAR WIND.-ESG
       673 - HIGH-CAPACITY BATTERY
       819 - CD CHANGER
       866 - MODEL 202/129 TECHNICAL MODIFICATION MY 95
       873 - SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
       959 - EQUIPMENT PACKAGE ESPRIT
       691 - BLUE HEAT-INSULATING GLASS ALL-AROUND, GLASS REAR

       Mie asta imi iese la tine vad niste coduri stranii Florine.M-am uitat si in epc idem.
       De multe ori am văzut ca EPC-ul interpretează greșit multe coduri...

       La decodarea pusă de mine, ce-i cu * apar ca a-2-a sau a-3-a variantă posibilă. Le-am lăsat așa, că nu știam care-i corect, pentru mașina respectivă.

       691 este codul de culoare, apare interpretat greșit de EPC. L-am modificat după...

       Ce apare cu ? - ?, le-am adăugat după, că nu aparea descrierea.
       Regulament general Club Mercedes.

       Comment


       • Buna seara,
        Domnilor, ajutat-mi cu o decodare pentru acest VIN. Va multumesc

        Si daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, cum si de la ce reprezentanta as putea obtine istoricul masinii.
        Va multumesc

        WDB2110241B407315

        Comment


        • Salutare,

         Tot cautand una alta , am dat peste asta :

         https://www.vindecoderz.com/EN/Mercedes-Benz

         Sper sa va foloseasca .
         Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

         Comment


         • WDB2110241B407315
          Baumuster 211024
          Sales name E 300 BLUETEC
          Order number 0 8 229 90222 (Destination: Branch Stuttgart)
          Delivery date 15 10 2008
          PAINT1 775U BRIGHT SILVER METALLIC CLEAR COAT PAINT
          Interior color 741A FABRIC, AVANTGARDE - BLACK / ANTHRACITE
          Engine 642920 40 764800
          Gearbox 722902 02 045579

          Additional info for engine:
          Engine 642920 40 764800
          AGG_VAR A 642 010 07 97
          ETV_BM 64292040
          Variant A 642 010 07 97
          Number for spare parts 64292040

          FOR THIS VEHICLE THE BASIC ENGINE A642010204780 CAN BE SUPPLIED ALTERNATIVELY

          110 FUEL AMOUNT FOR COLLECTION BY CUSTOMER
          202B OWNERS MANUAL AND SERVICE RECORD - GERMAN
          213 SPEED-SENSITIVE POWER STEERING/VARIO STEERING
          220 PARKTRONIC SYSTEM (PTS)
          229L GERMANY
          249 INSIDE AND OUTSIDE MIRROR AUTOMATIC DIMMING
          255B No code designation available
          260 TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
          260B AIRBAGLABEL - GERMAN/ENGLISH
          280 LEATHER STEERING WHEEL AND LEATHER GEAR SHIFT KNOB
          287 THROUGH-LOADING FEATURE
          2XXL FEDERAL REPUBLIC OF GERMANY
          332B INSTRUMENT CLUSTER LANGUAGE - GERMAN
          354 ANTENNA FOR TELEPHONE D/E-NET
          386 MOBILE PRE.-INSTALLATION (MTUS)
          404 MULTI-CONTOUR SEAT, FRONT LEFT
          427 AUTOMATIC TRANSMISSION 7-SPEED
          474 DIESEL PARTICULATE FILTER
          477 TIRE PRESSURE LOSS WARNER
          489 AIRMATIC DUAL CONTROL / AIR SUSPENSION SEMI-ACTIVE
          48N STEUERCODE WERK SINDELFINGEN/GRAZ
          512 COMAND APS WITH DVD CHANGER
          580 AIR CONDITIONER
          600 HEADLAMPS - CLEANING EQUIPMENT
          614 BI-XENON HEADLAMPS FOR RIGHT-HAND TRAFFIC
          619 CORNERING ILLUMINATION
          673 HIGH-CAPACITY BATTERY
          732 WOOD VERSION,BIRD'S EYE MAPLE BLACK/ANTHRACITE
          740A FABRIC, AVANTGARDE
          741A FABRIC, AVANTGARDE - BLACK / ANTHRACITE
          775U BRIGHT SILVER METALLIC CLEAR COAT PAINT
          809 AEJ 08/1
          873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
          910 DYNAMO WITH HIGHER CAPACITY (FFO)
          915 FUEL TANK WITH LARGER CAPACITY
          928 EXHAUST GAS CLEANING WITH EURO 5 TECHNOLOGY
          954 EQUIPMENT PACKAGE FOR AVANTGARDE VEHICLES
          967 COC PAPER EURO 5 TECH. W. REGISTRAT .CERT. PART 2
          A22 NEW CONVERTER GENERATION
          A24 JOINT FLANGE, 4-ARM 120
          A49 CONVERTER WITH 3 FRICTION DISKS
          A52 R- VALVE BODY ASSEMBLY WITH VGS 3
          F211 SERIES PRODUCTION 211
          FW LIMOUSINE
          G902 TRANSMISSION CODE VERSION 02
          GA AUTOMATIC TRANSMISSION
          HA REAR AXLE
          J52 ADDITIONAL CODE FOR DAMPING MAT
          K11 ADAPTIVE STOP LIGHT FLASHING
          K15 CONTROL CODE FOR SERVICE INTERVAL 15000 KM
          L LEFT-HAND STEERING
          M002 ENGINES WITH EXH.TURBOCHARGER WITH INTERCOOLER
          M020 BLUETEC
          M30 DISPLACEMENT 3.0 LITER
          M642 V6 DIESEL ENGINE OM642
          R01 SUMMER TIRES
          R11 LA 17" 5 DOUBLE SPOKE DESIGN
          U43 DIESEL - EXHAUST GAS CLEANING BLUETEC NSK
          U72 DVD PLAYER WITH REGIONAL CODE 2, EUROPE, JAPAN
          V06 SPEED -+ LOADINDEX 95W
          VL FRONT AXLE HALF, LEFT
          VR FRONT AXLE HALF, RIGHT
          Regulament general Club Mercedes.

          Comment


          • Va multumesc.
           Stie cineva sa-mi dea un sfat unde pot afla istoricul masinii?
           Ma duc la orice reprezentata si cer pursisimplu, sau cum este regula pentru a obtine aceste informatii?
           Va multumesc

           Comment


           • Da, la reprezentanță.
            Dacă ai vreun prieten care lucrează acolo, îți dă informațiile.
            Dacă te duci la altă reprezentanță, nu știu ce să zic, dacă nu este proprietarul cu tine.
            Reprezentanța poate vedea doar ce s-a făcut în reprezentanțele MB. Dacă service-urile au fost făcute în altă parte, nu apare.

            Baftă!
            Last edited by Florin_WES; 03-29-2017, 22:59 PM.
            Regulament general Club Mercedes.

            Comment


            • Buna seara,

             Rog decodare pentru:

             WDB2030351A184085

             Multumesc.

             Comment


             • Cu plăcere!

              WDB2030351A184085
              Baumuster 203035
              Sales name C 180
              Order number 0 0 362 53484 (Destination: Fahrzeug-Werke Lueg Bochum)
              Delivery date 07 06 2001
              PAINT1 040U BLACK
              Interior color 681A FABRIC/IMITATION LEATHER/MICROFIBER - BLACK/ANTHR.
              Engine 111951 32 241597
              Gearbox 716633 01 303968
              Lights units BOSCH

              026 SERIENVERSUCH SBC 3
              040U BLACK
              244 SPORTS SEATS, FRONT
              260 TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
              486 SPORTS SUSPENSION
              543 SUN VISOR WITH ADDITIONAL FUNCTION
              580 AIR CONDITIONER
              669 SPARE WHEEL / FOLDING WHEEL
              673 HIGH-CAPACITY BATTERY
              680A FABRIC/IMITATION LEATHER/MICROFIBER
              681A FABRIC/IMITATION LEATHER/MICROFIBER - BLACK/ANTHR.
              683 INVALID/L.A.,5-HOLE DESIGN "TURIN",16", WIDE TIRES
              693 ALL-ROUND WD-BLUE GLASS,BAND FILTER,REAR WINDOW-ES
              753 RADIO MB AUDIO 10
              802 Change of model year, the last figure shows the new model year
              873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
              875 HEATED SCREEN WASH SYSTEM
              926 EXHAUST GAS CLEANING WITH EURO 4 TECHNOLOGY
              954 EQUIPMENT PACKAGE FOR AVANTGARDE VEHICLES
              988 VEH. TIT. OF OWN. & COC DOC. + MODEL PLATE (MACH.)
              M111 R4-GASOLINE ENGINE M111
              Last edited by Florin_WES; 03-30-2017, 22:12 PM.
              Regulament general Club Mercedes.

              Comment


              • Buna ziua, puteti sa imi spuneti codul de motor pentru WDB2020201A477381?
               Va multumesc.

               Comment


               • Si codul de motor pentru WDB2020202F831962

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF