Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozite...impozite....

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Impozite...impozite....

Salutare dragi colegi!
    Venind dupa o zi obositoare de la scarbiciu' am gasit in posta o scrisorica mica ce mi se adresa. O fac publica....atat ) !
    Attached Files
    pasiunea NU cunoaste limite !
    My project - click! MBUNIVERSE

Acelas lucru am primit si eu cu diferenta ca e pe 3 ani iar suma datorata pe an fara penalizari este de 2200 RON. Deja ma gandesc la puscaria datornicilor.

Comment

38 milioane..hmm............anu trecut cat a fost? tot atat? pana la sfarsitu lunii tre sa-i versi.....Astia de la Finante ti-o fi citit semnatura pe forum de-au vazut ca n-ai limite la pasiune....

Comment

Cine-si permite ca sa posede asa ceva, isi permite si impozitele. Un W140 600 SEL costa in anii 90 peste 200000 DM (marci germane).

Doua lucruri sunt certe pe lumea asta: moartea si impozitele.

PS. Interesant e ca scrie in instiintare marca modelul, VIN-ul, cmc.
        Pe instiintarile din Cluj nu scrie decat impozit auto si suma.
        Last edited by Diesel; 03-09-2009, 18:51 PM.

Comment

Bună ideea cu acest topic, să nu mai existe întrebări de genul ...oare cât este impozitul pentru...
          Motor 1755 cmc. , 135 lei , anul 2009 , locaţia Sibiu.
          Pentru motorul 1799 cmc. nu mai ştiu unde am pus chitanţa , dar tot cam pe acolo.
          Am impresia că impozitul se calculează din 200 cmc în 200 , dar nu ştiu sigur.

Comment

Dapi sa i manance canceru`)

Comment

Urata senzatie....
              1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
              2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
              Si o panarama de scuter

Comment

Ehe ca, colegul nostru nu e singurel...Un coleg de lucru are un aro si pana acum platea un impozit de vreo 100-200ron pe an,iar acum i-a venit si lui 2400 ron pe an.Nici masina nu valoreaza atata.
                Stiu si io 2 MB 600 Sel,de prin imprejurimi, si ii durere ce bine arata masinile.Da la impozitul asta cine isi va mai permite?

Colegul hannymax ce decizie ai luat?

Comment

Mda... nu e o surpriza. Asa se calculeaza impozitele incepand cu anul 2007. Macar de ar ramane asa! Peste putin timp cand se va calcula impozitul auto si in functie de norma de poluare, atunci sa vezi surprize surprize, de te ia durerea de inima cand deschizi plicu...

Pentru cine inca nu stie cum se calculeaza impozitul auto in prezent cititi aici:

Cum calculati cat aveti de plata incepand cu 2007

Calculul impozitului pe masina se face in functie de numarul de cmc, dupa cum urmeaza:
                  - pana la 1.600 cmc: 8 lei/200 cmc;
                  - intre 1.601 si 2.000 cmc: 15 lei/ 200 cmc
                  - intre 2.001 si 2.600 cmc: 30 lei/ 200 cmc
                  - intre 2.601 si 3.000 cmc: 60 lei/200cmc
                  - peste 3.001 cmc: 120 lei/ 200 cmc
                  - autobuze, autocare, microbuze: 24 lei/ 200 cmc
                  - masa totala autorizata de pana la 12 t: 25 lei/ 200 cmc
                  - tractoare inmatriculate: 16 lei/ 200 cmc

Exemplu de calcul:

La o capacitate cilindrica de 1.390 cmc. Se imparte capacitatea totala la 200 cmc, iar rezultatul se inmulteste cu 8 lei, suma reprezentand valoarea impozitului pe fiecare 200 cmc.
                  1.390: 200 = 6,95
                  6,95 x 8 lei = 55,6 lei (suma totala de plata)

Comment

... si nu e mai bine de mine ? Ca nu platesc nimic? Noroc ca exista Bulgarica (cat o mai tine smecheria)... ca sigur gaseste statu` roman vre`o chichita sa ne faca sa le platim tot lor impozite si taxe aberante !!!

Comment

Oare nu exista vreo metoda europeana (legala) de a contesta aceste impozite?
                      Sunt complet aberante, total disproportionate, atat fata de valoarea bunului (de obicei sunt masini ceva mai vechi dar cu motoare mari) si disproportionate comparativ cu alte impozite (impozitul pt o masina de 3000cmc este mai mare o data si jumate deca o casa+teren de 300mp, de ala pentru 6000cmc nici nu mai discut).
                      Ca sa ma exprim oficial eu ma simt lezat ca cetatean de catre aceste impozite. Mi se ingradeste dreptul la posesie de bunuri.
                      Ca sa ma exprim neoficial, ma simt furat pe fata, in mod legal, si ma cuprinde o frustrare imensa ca nu am ce face.
                      Prin urmare, chiar nu se poate face nimic? (Eu declar, spre rusinea mea, ca nu prea cunosc legile tarii mele, asta e, nu mi le-a predat nimeni, niciodata, si eu singur nu le-am studiat. Doar poate este cineva mai cunoscator, care sa ne faca un pic de lumina aici.)
                      hannymax, sincer, te compatimesc, inteleg perfect ce inseamna sa fii pasionat de masini si sa vina unu de la finante care sa-si bata joc de lucrul asta!

Comment

Asta cu partea legala e fasss ! Te ia cu '' Statul suntem NOI'' deci pt binele patriei si prosperitatea populatiei GLOBALE, acum platesti cat pt 3 masini de 2000 cc.
                        Nu cred ca suma te enerveaza cel mai rau in situatia asta ci felul in care trebui sa platesti banii, cel putin in Bucuresti. Stai pe un hol cel putin o ora, fara scaune ,fara aer, de utilitati nu mai zic ca daca te ia ceva nevoi ai dat de dracu ca nu exista WC sau in cel mai bun caz daca e ar trebuii pus semnul cu biohazard...... Te trimite de cel putin 2-3 ori la ''Xerox'' care cu siguranta trebui sa fie la cel putin 2 nivele diferenta iar lift nu exista, nu mai zic de acea femeie fardata strident care se uita pe sub ochelari la tine si iti raspunde cu ''Mdea mai, o iei pe hol si la stanga .....aoleooo.. !
                        Stai la coada cu toti ''oamenii' care isi platesc taxele la parcari, case etc....Daca se platesc sume diferentiate doar de lux de ce nu imi fac birou special sau cum cred ca ar fi normal la suma asta sa le dau un bip sa ma sune ei si sa vina acasa sa le dau banii....Dar si ei fac parte tot din 'stat' si nu le pasa.......
                        Last edited by rommy20005; 03-10-2009, 04:56 AM.

Comment

Originally posted by coolshark View Post
                          O
                          Sunt complet aberante, total disproportionate, atat fata de valoarea bunului (de obicei sunt masini ceva mai vechi dar cu motoare mari) si disproportionate comparativ cu alte impozite (impozitul pt o masina de 3000cmc este mai mare o data si jumate deca o casa+teren de 300mp, de ala pentru 6000cmc nici nu mai discut).
                          Hehe... si ca o alta faza tare... eu platesc impozitu` la garaj de 2 ori mai mult decat platesc la apartament. Si hai ziceam daca garajul era amplasat intr`o zona buna in centrul orasului ... dar asa... ce pot sa fac decat sa ma consider barosan... cu 2 apartamente... de fapt un apartament si o vila (garajul) la cat platesc pe el anual

Comment

Originally posted by rommy20005 View Post
                            Nu cred ca suma te enerveaza cel mai rau in situatia asta ci felul in care trebui sa platesti banii, cel putin in Bucuresti.
                            Ba pe mine ma enerveaza cel mai tare suma. Din fericire la Iasi am cam scapat de problemele alea de care zici tu. Este si aici coada cate o data dar nu prea mare, si in plus sunt niste angajate foarte amabile, in 10 sec iti explica tot ce ai nevoie, iti dau un print cu situatia datoriilor, banilor achitati, etc. Deci plata banilor nu e o problema, de luat, ne iau banii super-rapid.

SUMELE sunt insa O NESIMTIRE!!!

Comment

Originally posted by rommy20005 View Post
                              Asta cu partea legala e fasss ! Te ia cu '' Statul suntem NOI'' deci pt binele patriei si prosperitatea populatiei GLOBALE, acum platesti cat pt 3 masini de 2000 cc.
                              .......

Daca ai plati la 6000cmc cat pt 3 masini de 2000cmc, acel impozit ar fi parfum...

La 2000cmc impozitul anual e 150 de lei, 3x150lei e pomana curata in comparatie cu 3800lei.

Legat de comparatia impozitelor auto cu cele pe imobile, am intrebat un director mare in finante locale si mi-a raspuns textual: D-le, de o casa are nevoie toata lumea ca sa locuiasca, dar o masina e un lux pt ca nu e o necesitate stricta. Astfel se explica ca impozitul la o masina in valoare de 5000euro de 2000cmc e identic cu impozitul la un apartament cu 3 camere de o valoare prezenta de, sa spunem, 80000euro.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF