Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

O portitza de a scapa de radar

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    1. Contestaţia, împreună cu copii după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere, o depuneţi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie a judeţului în care vi s-a încheiat procesul-verbal trimisă prin poştă, recomandat cu confirmare de primire (cine nu ştie ce înseamnă acest lucru să solicite informaţii la poştă la trimiterea contestaţiei) în termen de maxim 15 zile de la întocmirea procesului-verbal (este bine cât mai repede). IPJ va trimite contestaţia dvs. la Judecătorie şi trebuie să vă dea răspunsul că a făcut acest lucru în maxim 30 de zile de la primirea contestaţiei. După aceasta veţi primi citaţie din partea Judecătoriei unde vi se va preciza data şi ora când trebuie să vă prezentaţi.


    Nu am testat-o!Si eu stiam ca tot la judecatoria de pe raza in care te-a oprit garcea trecuie sa contesti procesul verbal.
    Normal ar trebui sa se poata si in aceasta varianta(dar cred ca politia nu vrea sa faca acest lucru pentru a ne face pe noi sa ne lasam lehamite pentru a-si putea rotunji ei veniturile mai usor)

    Nu au nici un interes sa stim bine legislatia pentru ca atunci vom fi mult mai greu de muls...

    Comment


    • #17
      Originally posted by asfalttango View Post
      (dar cred ca politia nu vrea sa faca acest lucru pentru a ne face pe noi sa ne lasam lehamite pentru a-si putea rotunji ei veniturile mai usor)
      Nu au nici un interes sa stim bine legislatia pentru ca atunci vom fi mult mai greu de muls...
      La ce venituri te referi ?
      Incasarile din amenzi nu merg la bugetele locale ... ???
      http://goo.gl/YDT4L

      Comment


      • #18
        La incasarile lor personale...plus ca se zvoneste ca li se va face si lor comision ca celor de la GARDA FINANCIARA.

        Amenzile sunt incasate cu ajutorul sistemului de colectare a taxelor dar nu stiu sigur daca merg in bugetele locale(amenzile de circulatie) ci mai degraba cred ca se duc la bugetul de stat.

        Comment


        • #19
          Nu cred ca este posibil!
          Ca sa se intample ce spui tu, trebuie sa existe o prevedere legala in acest sens. La Garda Financiara exista.
          http://goo.gl/YDT4L

          Comment


          • #20
            sal asfalttango..unde ai gasit tu scris chestia aia cu distanta de 200m fata de la lea de inalta tensiune?

            Comment


            • #21
              Se cojesc partial nr. pe fata, acolo unde e camera fara echipaj. JAO pate deveni IAU. E o metoda de a ocoli radarul, care se practica.
              Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
              http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
              http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

              Comment


              • #22
                E un mod de a pacali radarul dar nu te gindesti si la cei carora le copiezi numerele?? Pina la urma e vorba doar de civilizatie!!!

                Comment


                • #23
                  Originally posted by burcuta View Post
                  sal asfalttango..unde ai gasit tu scris chestia aia cu distanta de 200m fata de la lea de inalta tensiune?
                  faza e ca scrie sa nu fie in apropiere de o linie de inalta tensiune dar chestia aia
                  cu aia 200 m nu o gasesc niciunde scrisa,,,
                  careva de pe forum stie ceva

                  Comment


                  • #24
                    Ce-mi vine sa ... celor ce isi sterg numerele. Politie de caca... Plus altele si altele care trec neobservate de politisti. Nu radarul este problema, problema este felul in care politia sta la pa^nda, camuflata, ascunsa. Sa monteze o suta de radare dar sa stim si noi unde sunt. Ma rog.. m-am enervat destul pentru seara asta. Spor la gasit metode de pacalit radarul. Aia cu cd-ul la oglinda nu l-a spus nimeni? Sau cu folia aia care se lipeste pe numere? Civilizatie cum spunea un domn mai sus. Cei care au mers cu masinile pe afara stiu ca acolo nu iti permiti sa te iei cu politia de epoleti, sa le pui mana pe umar, sa le vorbesti cu ,,prietene,, ,,frate,, etc... radarele sunt ce sunt, legile sunt cum sunt, etc.
                    Last edited by arhitect; 09-04-2008, 22:01 PM.
                    Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by burcuta View Post
                      faza e ca scrie sa nu fie in apropiere de o linie de inalta tensiune dar chestia aia
                      cu aia 200 m nu o gasesc niciunde scrisa,,,
                      careva de pe forum stie ceva


                      3. Aparatul radar de tip staţionar nu poate fi amplasat în apropierea unei surse puternice de radiaţii electromagnetice, adică un stâlp de radio, televiziune, telefonie mobilă sau, cel mai des, o instalaţie electrică de înaltă tensiune. Normele pentru proiectarea şi amplasarea unei locuinţe prevăd pentru evitarea poluării electromagnetice amplasarea locuinţei la cel puţin 200m de o reţea electrică de înaltă tensiune. Deci, aparatul radar trebuie să fie cel puţin la 200m de instalaţia electrică de înaltă tensiune, în afara câmpului electromagnetic. Aparatul radar staţionar are lungimea fasciculului de 400-500m. Dacă acest fascicul este îndreptat spre instalaţia electrică de înaltă tensiune în timpul măsurării ceea ce se poate determina foarte uşor din fotografie, atunci distanţa la care trebuie să fie amplasat aparatul radar staţionar creşte până la 400-500m funcţie de unghi.


                      Nu mai stiu sursa dar mi se pare destul de logica explicatia.Daca nu este respectata este alta problema...

                      Comment


                      • #26
                        Toate amenzile merg la bugetele locale exceptie facand cele penale si cele administrative

                        Comment


                        • #27
                          Mai cum iesi din Romania treci in alta dimensiune...Te anunta cu 100m cel putin ca e montat radarul. Sunt niste impertinenti cei de la Politie ca ne vaneaza ca pe rate. In primul rand platim rovinieta (pentru categorii de drumuri care noi nu le avem) plus taxa de drum din carburant care nu s-a scos. Au marit in continuare pretul benzinei peste taxa. Este o politica de saracire a Romaniei; problema este ca noi nu ne lasam calcati in picioare si atunci stoarcem bani si din piatra seaca.
                          Sunt magari,dupa ce ca ne pun sa platim rovinieata pentru ceva ce urmeaza sa beneficiem peste ani si ani ne mai si vaneaza. Nu mai zic nimic ca ma aprind si mai tare...Sunt impertinenti si fara rusine...
                          Last edited by cristian_sladariu; 10-17-2008, 14:57 PM.
                          Mercedes-Benz C180 Classic - 90KW

                          Comment


                          • #28
                            Contestatia se depune direct la judecatorie; eu asa am procedat in urma cu 2 saptamani

                            Comment


                            • #29
                              Tot ce scrie aici este foarte adevarat...ideal. Cred ca doar 5 % din radarele de pe marginile soselelor indeplinesc aceste rigori legale. Eu personal am primit 3 amenzi de radar, pe care nu le-am semnat. Doar una a ajuns prin posta, restul s-au pierdut pe drum. Deci e bine sa nu le semnezi indiferent de ce obiectie ai. Astfel introduci in calcul probabilitatea ca p-v sa nu iti mai fie adus la cunostinta si sa scapi de contestatii.
                              ORGANELE sunt obligate sa prezinte omolagarea aparatului, verificarea metrologica si atestatul profesional avizat al agentului. Eu le cer si ordinul de servici daca vad ca vor sa imi dea amenda. E mare probabilitatea ca el sa nu fie semnat, sau sa fie pentru alta locatie...spun asta fiindca am intalnit radar in afara localitatii care filma la limita localitatii... o mizerie totala. [Atunci am oprit masina si am intrebat de ce sta radarul in afara localitatii, iar ei mi-au aratat un indicator din spatele lor si au zis ca ala e semnul cu localitatea (era un semn administrativ cu orase infratite in comunitate, iar eu stiam)... mi-a fost rusine de rusinea lui si mila de presiunea care o pun pe ei comandantii cand e vorba de planuri de amenzi. Nu am mai zis nimic.]

                              Originally posted by arhitect View Post
                              Cei care au mers cu masinile pe afara stiu ca acolo nu iti permiti sa te iei cu politia de epoleti, sa le pui mana pe umar, sa le vorbesti cu ,,prietene,, ,,frate,, etc... radarele sunt ce sunt, legile sunt cum sunt, etc.
                              Mai dureros e ca nu noi facem asta... politistii fac asta cu noi si se comporta ca niste bisnitari in 80% din cazuri. O spun din proprie experienta. Atata timp cat te ameninta cu amenzi fictive sau iti imputa fapte care nu le-ai comis si pe urma te intreaba "Ce facem acum?" nu merita nici sa ii saluti!

                              Originally posted by barbarosa View Post
                              Contestatia se depune direct la judecatorie; eu asa am procedat in urma cu 2 saptamani
                              O.U.G. 2\2001 reglementeaza natura procesului verbal contraventional in genere... si este o "lex specialis"

                              legea 504/2004 ACTUALIZATA este legea Contenciosului Administrativ care prevede controlulu actelor administrative...deoarece p-v este un act administrativ unilateral se supune guvernarii acestei legi...indiferent cat ar spune unii ca "Lex speciali derogat generali". Aici mai putem adauga in antiteza "Lex posteriori derogat priori" si "Lex superiori derogat inferiori". Instanta va accepta acest rationament.
                              Inchizand paranteza va spun ca pana in 2007 plangerea se facea la politie ca o procedura prealabila... Am inteles ca motificata fiind legea 504/2004 plangerea se poate depune direct la sectia de contencios administrativ a judecatoriei de pe raza careia s-a constatat contraventia. Acest aspect nu are relevanta, eu personal am depusa in urma cu 2 luni o plangere prealabila (conform procedurii consacrate) la IPJ Mehedinti iar acestia au trimis-o ei la sectia de contencios. Asa ca oriunde se depune ea produce aceleasi efecte juridice.
                              Last edited by doktor4carz; 11-12-2008, 13:57 PM.
                              http://www.caesaralexandru.wordpress.com

                              Comment


                              • #30
                                Pentru cei care nu gandesc ca decat sa umble cu acte mai bine platesc o amenda (care de cele mai multe ori depaseste putin 100 de lei) si vor sa se ia de gat cu minunatul sistem: www.amenda.ro un link pentru initiere.
                                http://www.caesaralexandru.wordpress.com

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF