Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Noua taxă auto poate lovi 2,8 MILIOANE de români

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pentru o masina NON-Euro, motor 1400 cmc, veche de 17 ani platesti o taxa de 364 euro.

Eu pentru troasca mea, 2148 cmc, 161 g/co2 bla bla cu tot cu deprecieri: 2306 Euro, fata de vreo 3000 si ceva cat a platit proprietarul initial din Romania cand a adus-o prin 2008.\

@Zeus: troaca o vinzi, si daca platesti o singura data timbru asta, mult mai bine.
    Ideea e ca sunt deprecierile astea care le vad eu importante si bune pentru un Mercedes ceva mai vechi cu motor maricel pe care vrei-l restaurezi sau sa-l tii bibelou sa te plimbi cu el vara la misto.
    Last edited by funkyhat; 01-23-2013, 12:57 PM.
    Mercedes Benz

Comment

• Partea buna este ca la masinile mai vechi de 15 ani se face reducere 90%.

Comment

• Sa luam exemplu asta: http://www.autovit.ro/mercedes-benz-180-C27604671.html
        Pentru masina asta ai sa platesti 594 EURO, fata de cat era pana acum( si sigur sigur era o suma imensa)

@viorelbalmez - corect. de asta e convenabil.

Oricum, mie mi se pare in regula. Intr-un fel sau altul trebuia sa fie impusa o astfel de taxa + economia tarii pe care o avem acum + cand am intrat in UE am semnat pentru treburile astea, asa ca...democratia costa.
        Mercedes Benz

Comment

• Originally posted by viorelbalmez View Post
          Partea buna este ca la masinile mai vechi de 15 ani se face reducere 90%.
          Nu vreau sa intru in polemica da calculati dumneavoastra aceasta taxa cu tot cu reducerea de 90% si o sa va surprinda rezultatul.
          Si la taxa de poluare/taxa de prima inmatriculare tot de 90% era reducerea.
          Asadar?Asteptati pana va veni randul fiecaruia la plata timbrului si atunci o sa vedeti cat de adevarat este.

Luat din postul cu stirea.
          Astfel, pentru o maºinã Dacia Duster Euro 5 de 1461 cmc , fabricatã în 2012, taxa de plãtit va scãdea de la 164 euro la 119 euro, în timp ce pentru un Volkswagen Golf 1390 cmc Euro 4, fabricatã în intervalul 2001-2003, taxa va creºte de la 147 euro la 264 euro.

Deci asta cu golful sustine doua dacii duster prin plata taxei.WTF, ce anume nu intelegeti?
          Last edited by gmihai24; 01-23-2013, 13:13 PM.

Comment

• Deci, cat am de plata la Baby a mea? W202 C180T din 96? Euro 2... Pana acum era 1610 euro (sau 1500 si ceva pe alte locuri)... Ajung in 600-700?
            W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
            W126 280SE Black Blue Metallic
            W126 300SE Anthracite Grey Metallic
            W126 500SE Nautical Blue Metallic
            W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
            W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

• Originally posted by dan500se View Post
              Deci, cat am de plata la Baby a mea? W202 C180T din 96? Euro 2... Pana acum era 1610 euro (sau 1500 si ceva pe alte locuri)... Ajung in 600-700?
              Platesti 594 EURO.
              Mercedes Benz

Comment

• Da... Asa este! Oricum, suna mai bine decat 1600!

Iar pentru W126 500SE ar fi 2586... Fata de cat era inainte nici nu mai socotesc...
                Last edited by dan500se; 01-23-2013, 13:18 PM.

Comment

• Originally posted by gmihai24 View Post
                  Nu vreau sa intru in polemica da calculati dumneavoastra aceasta taxa cu tot cu reducerea de 90% si o sa va surprinda rezultatul.
                  Asadar?Asteptati pana va veni randul fiecaruia la plata timbrului si atunci o sa vedeti cat de adevarat este.

Astfel, pentru o maºinã Dacia Duster Euro 5 de 1461 cmc , fabricatã în 2012, taxa de plãtit va scãdea de la 164 euro la 119 euro, în timp ce pentru un Volkswagen Golf 1390 cmc Euro 4, fabricatã în intervalul 2001-2003, taxa va creºte de la 147 euro la 264 euro.

Deci asta cu golful sustine doua dacii duster prin plata taxei.WTF, ce anume nu intelegeti?
                  Dacia are euro 5, Golf are euro 4. E o DIFERENTA.
                  Si crede-ma, e o diferenta fata de taxa trecuta si cea actuala. Nu sustin nici un fel de taxa, dar era inevitabila aparatia uneia, asa ca trebuie sa ne adaptam.
                  Mercedes Benz

Comment

• Am citit ce ati scris dragi colegi, si ma tem ca incep sa-i banuiesc pe astia de la conducerea tarii de inteligenta. Nu in avantajul nostru, dar oricum o oarecare inteligenta.

In alta ordine de idei, intre si eu: daca am o troaca mai mic sau egala cu euro 2, as putea calcula taxa actuala cu un 80% reducere?
                    Daca asta va fi asa se va tripla numarul de slepuri cu care ma intalnesc pe drum spre casa.
                    Ieri l-am vazut pe unul cu un Sprinter cu platforma in spate; pe platforma avea doua slepuri unul peste altul si toate erau incarcate pe un alt Sprinter tot cu platforma. Nici nu am stiut ca au voie sa circule asa...
                    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                    C180 W202, 1994
                    W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

• Cum am mai spus.Taxa se micsoreaza pe alocuri, se umple tara de masini sh iar statul are de castigat.

Comment

• Si cum e cu atribuire/recunoasterea normei de poluare? Am auzit ca ar fi cam nasoala treaba...

Comment

• @gmihai24: Ala nu e singurul scenariu care se poate realiza. Poate lumea nu mai cumpara jafuri, pune banu la saltea si mai au RABDARE pana sa isi cumpere fiecare o masina noua. Si asa avem prea multe masini pe strazi cu prea multi 'soferi', care au luat carnetul pe spaga.

Taxa asta mi se pare foarte misto dintr-un punct de vedere: Vrei masina?
                          1. iti iei o rabla de masina, ca sa fi scutit de taxe enorme (AKA texanii de care m-am saturat)
                          2. tii banu' deoparte si iti iei masina noua peste cativa ani.
                          3. daca ai bani, te doare in 14 de toate taxele si iti iei ce vrei.

Aduc in atentie faptul ca nivelul de trai trebuie sa fie decent pentru orice om, asa ca masina nu reprezinta o necesitate obligatorie intr-o familie (sau pentru oricine/orice). Cand iti cumperi o masina esti constient de taxele si toate rahaturile aferente care trebuie sa le platesti. Traiesti in tara asta, te supui unor reguli si legi care sunt cum sunt si esti constient de ele. N-are rost sa te scalambi si sa faci tam tam ca taxa e mare ca nu situ ce. Asta e, oricum ai dao la un momendat se baga o taxa de genul asta pentru ca, cum am spus si mai sus, E INEVITABILA.

Repet, sa ai masina nu e o obligatie. Cand vrei masina esti constient de ce ai de platit. Eu cand mi-am luat mercedesu', trecand de la logan, am luat in calcul toate tziganiile astora (taxe, consum, pretul motorinei etc) daca mi le permit sau nu. Cand nu o sa mi le mai permit vreodata (sper sa n-ajung in aceasta situatie) probabil o voi vinde.

Ce nu-mi plac mie e toate ratoielile astea ca e mult de platit ca nu stiu ce ca nu stiu cum.
                          Prietene, NU ESTI OBLIGAT SA AI MASINA.
                          Prietene, AI VRUT DEMOCRATIE, AI VRUT UNIUNE EUROPEANA.
                          Toate vin cu un PRET.

(+ toate tin de politica si de popor care si-a ales ce politica vrea sa aiba - pe langa atitudinea care a fost adoptata mereu pe sistemul 'las-o asa'-. 8 ani ...stim noi ce stim.)
                          Last edited by funkyhat; 01-23-2013, 13:50 PM.
                          Mercedes Benz

Comment

• Originally posted by gmihai24 View Post

Asa este. La o capacitate de 1998 (W115, W123, cum caut sa cumpar), taxa este in jur de 800 Euro. M-am bucurat initial, deoarece calculasem o capacitate mica si vechime de peste 15 ani.

Comment

• Originally posted by funkyhat View Post
                              ...iti iei o rabla de masina, ca sa fi scutit de taxe enorme (AKA texanii de care m-am saturat)
                              ...
                              Mi se pare relativ lipsit de intelepciune sa faci o astfel de remarca.
                              Desigur daca tu te-ai saturat numai de Tx-uri, e ok, eu avand Bp .

Ideea e ca masina mea de exemplu chiar daca arata mai urat decat un W124 250 diesel de exemplu e in stare tehnica mai buna decat 90% din omoloagele cu steluta de pe soselel patriei.
                              Trebuie inteles o data ca omul e cel care conteaza nu masina. Sunt o mie de circumstante care pot conduce la insusirea unei masini cu numere Bulgare. Sunt oameni de calitate, practici care au ales acesta varianta. De cele mai multe ori masinile tind sa fie ca si posesorii lor...in cazul de care vorbim, acestea vor fi practice si de calitate.
                              Cati nu circula cu motoare peste 3000 si fara asigurare sau radiate de la finante.

Cum ziceai mai sus, suntem in Uniunea Europeana deci practic nu te ma intreaba nimeni de ce te-ai saturat sau nu.
                              Iti doresc sa nu ajungi nici o data in pozitia de a nu-ti mai permite masina.
                              E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                              C180 W202, 1994
                              W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

• Originally posted by adidc View Post
                                Mi se pare relativ lipsit de intelepciune sa faci o astfel de remarca.
                                Desigur daca tu te-ai saturat numai de Tx-uri, e ok, eu avand Bp .

Ideea e ca masina mea de exemplu chiar daca arata mai urat decat un W124 250 diesel de exemplu e in stare tehnica mai buna decat 90% din omoloagele cu steluta de pe soselel patriei.
                                Trebuie inteles o data ca omul e cel care conteaza nu masina. Sunt o mie de circumstante care pot conduce la insusirea unei masini cu numere Bulgare. Sunt oameni de calitate, practici care au ales acesta varianta. De cele mai multe ori masinile tind sa fie ca si posesorii lor...in cazul de care vorbim, acestea vor fi practice si de calitate.
                                Cati nu circula cu motoare peste 3000 si fara asigurare sau radiate de la finante.

Cum ziceai mai sus, suntem in Uniunea Europeana deci practic nu te ma intreaba nimeni de ce te-ai saturat sau nu.
                                Iti doresc sa nu ajungi nici o data in pozitia de a nu-ti mai permite masina.
                                Poate nu m-am facut inteles, nu am o problema directa cu cei care si-au inmatriculat masina pe BG si sunt oameni 'cu caracter' cum s-ar zice. Am o problema cu 'smecherasii' astia care au un biemve sau mertan, 3000 de mii de wati de subwoffer in spate si toba modificata sa dea impresia de motor mare si sport. Urasc specimenele astea si mai ales le urasc cand asculta manele si/sau cum am specificat, isi modifica toba la esapament sa huruie mai tare, acel sunet misto fiind MISTO doar cand ai un motor de 4000 sub capota si chiar iese pe teava de esapament ceva calumea, nu chinuiala la un 1600 cmc sau 2000 cmc.

Scuza-ma ca n-am fost concret de la inceput in privinta acestui fapt. Si sunt sigur ca nu sunt singurul care-i satul de rahatii astia.

Nici mie nu mi-ar conveni sa am un Cadillac cu 6000 cmc si sa ma f*ta statul cu taxe si impozite de rahat. Si, la fel, mi-as imnatricula-o pe BG. Dar inainte m-as gandi bine daca imi permit sa o intretin si sa merg cu ea, nu cum fac unii, inmatriculeaza pe BG, apoi mor de foame si n-au bani de motorina/benzina. Asta e realitatea, multi in felul asta procedeaza. Se intampla totusi sa mai fie printe noi oameni, care cum spui si tu, o inmatriculeaza la vecini pentru ca asta e, nu se merita, dar isi permit sa o intretina, sa mearga cu ea si sa duca o viata la fel de buna, nu sa incline balanta gresit cum fac majoritatea.
                                Tocmai de aceea am zis eu de 'texani'
                                Last edited by funkyhat; 01-23-2013, 15:44 PM.
                                Mercedes Benz

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF