If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Noua taxă auto poate lovi 2,8 MILIOANE de români
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Singurul calculator care conteaza este cel de la ANAF, adica acolo unde se plateste.
Restul sunt "jmecherii" de facut bani pe baza INCERTITUDINILOR specifice statului de drepti din Romania Socialista de Paiata.
Pana se termina cu balbaiala specifica in emiterea si aplicarea unor legi in Romania, o intrebare : de ce in Romania nu se accepta de catre RAR montarea unor sisteme de epurare catalitice ptr. masiniile non euro? Stiu ca in Germania pe un diesel non euro poti sa pui catalizator euro 2 ( costa vreo 1500 de euro ) si esti perfect legal. Eu zic ca decat sa taxexe aberant, mai bine incurajeaza proprietarii sa-si doteze masinile cu sisteme de epurare mai performante.
Asta daca se doreste o poluare mai redusa, daca se doreste sustinerea productiei de ,,plastice'' si un buget mai gras, atunci bineinteles ca toate ,,rablele'' trebuie taxate la greu.
De fapt politicienii sunt interesati de calitatea mediului, tot atat de mult cat sunt interesati de craterele de pe Luna! Deci ce se doreste? Guvernantii vreau un buget cladit pe taxe si amenzi, bancherii vreau ca toata lumea sa fie datoare lor si fabricantii de ,,plastice'' vreau sa le sustinem productia si sa ne schimbam masina anual. Dar toti uita ca traim intr-o tara tot mai saraca, o tara lipsita de cel mai important element care poate sustine o economie viabila: patura de mijloc instarita!
In USA si H-UE un adaus comercial de 7-8% este UN MARE SUCCES.
Peste 10% te calca fiscul de nu mai dormi 5 ani, asociatia camerelor de comert - care te elimina pe 10 ani, de nu te mai vezi pe lumea asta.
In colonia EX-H-UE romanica minim 50% inseamna faliment.
Care politicieni? Javrele care STIU ca la menestere se exista gasti de derbedei contabili cu tema facuta sa linga imediat scopul "sefului"? Si urmeaza o masina cracanata sau o vila? Ca au PESTE TOT salarii sau venituri de peste 10 ori mai mari decat cei care transpira la munca?
Ce interes au sa dezvolte o ceva? Nici macar in dragoste 1 + 1 nu fac 2 CUM ESTE OBLIGATORIU in contabilitate.
Doar in creierul bolnav al contabililor din gasca MARILOR TERORISTI ECONOMICI din romanica mica se APROBA.
Oriunde in alta parte AR FACE PUSCARIE DE NU SI-AR CUNOASTE NICI JUMATATEA. Daca s-ar recunoaste in oglinda!
De la 3200 anu trecut. Dupa care am sa platesc impozit cam 2000lei pe an.
WAIT FOR ME !!!
Ma duc la bulgari. SI asa diseara plec sa ajut pe cineva sa inmatriculeze 2 masini acolo :-)
Perfect de-acord, un exemplu de urmat!
Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!
Totul despre TAXA AUTO 2023. Calculeaza cat va fi noua taxa auto pentru masina ta cu ajutorul aplicatiei Calculator TIMBRU DE MEDIU 2023 si Calculator taxa auto 2023.
Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
Va rugam sa le schimbati din User Settings.
Pai cum sa gaseasca un om normal o asa bazdahanie?
SIDA-Ponta este, din partea mea DESCALIFICAT. Ca un oarecare cunoscator in ale motoarelor de autovehicule.
Conform anexei 3, cu cat creste capacitatea cilindrica a motorului, creste poluarea.
Care om normal, mecanic sau inginer SUPORTA ASTA?
Din pacate, anexa a fost elaborata de contabili. Pardon. ECONOMISTI, ca am fost deja apostrofat.
Deja s-a remarcat prin unele postari anterioare ca in lumea civilizata se TAXEAZA puterea motorului, INDIFERENT DE NATURA COMBUSTIBILULUI.
Mai mult.
Astazi, la "consultare", s-a amestecat nomenclatura.
Cica ?masini? = Lastun, Tata, Matiz, Dacie... .
Suntem aici pentru ca am avut oportunitatea de a simti placerea conducerii unei masini adevarate.
Nu prea stiu unde vom ajunge cu ASTIA!
Guvernantii nu gandesc pe termen lung, ei gandesc pe termen scurt, sa aduca bani la buget cat mai repede, mai ales ca anu asta trebuie platita prima transa din imprumutul de la FMI, daca ar sta cineva si ar analiza cate masini s-au inscris pe bulgaria de cand e nebunia asta de taxa , si-ar da seama ca au facut cea mai mare prostie, pentru ca daca ar fii pus o taxa acceptabila cum au bulgarii, apoi ar fii avut de castigat: din asigurare, impozit, itp, rar, etc, inmultind cu numarul de masini inscrise pe bulgaria sau alte tari ar fi iesit mai castigati, nu sa schimbe la fiecare 2,3 ani legea, si apoi sa fie obligati sa restituie banii luati pe taxa de poluare.Cred ca ar trebui consultate si legile altor tari , si gasita o formula acceptabila, dar nu se vrea, interesul este sa jacmaneasca oamenii, ei ne pun rabdarea la incercare sa vedem cat rezistam, in ritmul asta folosirea unui autovehicul in romania va deveni un lux.
Proiectul de lege a fost trecut prin Ordonanta de Urgenta:
GUVERNUL ROMÂNIEI
ORDONANȚÃ
pentru modificarea și completarea Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
În temeiul art.108 din Constituþia României, republicatã, ºi al art. I pct.1 poz.8 din Legea nr.1/2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanþe,
Guvernul României adoptã prezenta ordonanþã.
Art. I. Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012 se modificã și se completeazã dupã cum urmeazã:
Titlul legii va avea urmãtorul cuprins :
“ Lege privind timbrul de mediu pentru autovehicule”
2. Articolul 1 alin (1) va avea urmãtorul cuprins:
„(1) Prezenta lege stabilește cadrul legal privind instituirea timbrului de mediu pentru autovehicule denumit in continuare timbru de mediu”.
3. La articolul 2, litera d) va avea urmãtorul cuprins:
“d) scoatere din parcul auto național - orice acțiune care are ca rezultat radierea autovehiculului radiat, inclusiv dauna totalã, cu excepția casãrii și dezmembrãrii.”
4. La articolul 2, litera l) va avea urmãtorul cuprins:
“l) timbrul de mediu - reprezintã suma datoratã de cãtre contribuabil pentru emisiile poluante provenite de la autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 ºi N1, N2, N3. “
5. “La articolul 2, dupã litera l), se introduce o nouã literã, lit. m), cu urmãtorul cuprins:
“ m) daunã totalã reprezintã avarierea iremediabilã a autovehiculul în urma cãruia asiguratorul plãtește contravaloarea poliței de asigurare. “
6. La articolul 4, dupã litera c) a alineatului (1) se introduc douã noi litere, literele d) și e), cu urmãtorul cuprins:
„d) cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, în România, asupra unui autovehicul rulat ºi pentru care nu a fost achitatã taxa specialã pentru autoturisme ºi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, sau taxa pe poluare pentru autovehicule, precum și taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule ºi care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementãrilor legale în vigoare la momentul înmatriculãrii;
e) pentru care s-a dispus de cãtre instanțe restituirea sau înmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme ºi autovehicule, conform Legii nr. 571/2003, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, sau taxei pe poluare pentru autovehicule, precum și taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule;”
7. La articolul 4, alineatul (2) se abroga;
8. Articolul 6 va avea urmãtorul cuprins:
“Art. 6 - (1) Suma de platã reprezentând timbrul de mediu se calculeazã pe baza elementelor prevãzute la anexele nr. 1-4, dupã cum urmeazã:
a) pentru autovehiculele cãrora le corespund normele de poluare Euro 5, Euro 4 sau Euro 3, timbrul de mediu se calculeazã pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) prevãzute la anexa nr. 1, ºi a cotei de reducere a timbrului de mediu, prevãzutã în coloana nr. 2 din anexa nr. 2, dupã formula:
Suma de platã = [(A x B x(100 - C)]/100, unde:
A = valoarea combinatã a emisiilor de CO2, exprimatã în grame/km menționate in Cartea de Identitate a Vehiculului;
B = valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante, exprimatã în Euro/1 gram CO2, prevãzutã în anexa nr. 1;
C = cota de reducere a timbrului prevãzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2
b) pentru autovehiculele din categoria M1 cãrora le corespund normele de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 ºi pentru care nu este specificatã valoarea combinatã a emisiilor de CO2, dupã formula:
Suma de platã = [E x D x (100 -C)]/100,
unde:
C = cota de reducere a timbrului prevãzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2;
D = cilindreea – capacitatea cilindrica;
E = timbrul de mediu, prevãzut în coloana nr. 3 din anexa nr. 3;
c) formula prevãzutã la lit. b) se aplicã ºi pentru autovehiculele din categoria M1 cãrora le corespund normele de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 care nu deþin omologare europeanã de tip ºi pentru care nu este specificatã valoarea combinatã a emisiilor de C02;
d) formula prevãzutã la lit. b) se aplicã ºi pentru autovehiculele din categoriile M2, M3, N1, N2 ºi N3, pentru care timbrul de mediu este prevãzutã în coloana nr. 2 din anexa nr. 4;
(2) Norma de poluare Euro ºi valoarea emisiei de CO2, la care se face referire la alin. (1), sunt cele menþionate de Regia Autonomã "Registrul Auto Român" în cartea de identitate a vehiculului, în conformitate cu prevederile normelor metodologice de aplicare a prezentei legi. Pentru autovehiculele care nu deþin omologare europeanã de tip a întregului vehicul, aceste elemente se determinã în conformitate cu reglementãrile în vigoare.
(3) Pentru autovehiculele cãrora le corespunde norma de poluare Euro 6, timbrul de mediu se va determina pe baza formulei prevãzute la alin. (1) litera (a) , odatã cu intrarea în vigoare a normei Euro 6 pentru înmatricularea, vânzarea ºi introducerea în circulaþie a vehiculelor noi, conform Regulamentului (CE) nr. 715/2007 al Parlamentului European ºi al Consiliului din 20 iunie 2007 privind omologarea de tip a autovehiculelor în ceea ce priveºte emisiile provenind de la vehiculele uºoare pentru pasageri ºi de la vehiculele uºoare comerciale (Euro 5 ºi Euro 6) ºi privind accesul la informaþiile referitoare la repararea ºi întreþinerea vehiculelor;
(4) Cota de reducere a timbrului de mediu, prevãzutã în anexa nr. 2, este stabilitã în funcþie de vechimea autovehiculului.
(5) Vechimea autovehiculului se calculeazã în funcþie de data primei înmatriculãri a acestuia.
(6) Atunci când persoana care solicitã înmatricularea sau prima transcriere a dreptului de proprietate asupra autovehiculului nu poate face dovada datei înmatriculãrii autovehiculului, timbrul se calculeazã în funcþie de anul fabricaþiei.
8. La articolul 7 alineatul (3), dupã litera b) se introduce o nouã litera, litera c), cu urmãtorul cuprins:
“c) documentul emis de asigurator care atesta faptul ca autovehiculul a suferit dauna totala;”
9. La articolul 8 alineatul (1), dupã litera d) se introduc douã noi litere, lit. e) și f), cu urmãtorul cuprins:
“e) dobândite prin moștenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii;
f) dobândite prin partaj. “
10. La articolului 8, alineatul (1) litera b) si alineatul (2) se abrogã.
11. Articolele 9 si 11 se abroga.
12. Dupã articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 111 , cu urmãtorul cuprins:
“ Art. 111 - Timbrul de mediu se elibereazã si se aplica pe Cartea de Identitate a Vehiculului de cãtre Direcția Regim Permise de conducere si Înmatriculare a Vehiculelor la primirea dovezii de plata a timbrului de mediu.”
13. Articolul 12 se abroga.
14. La articolul 14 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
”(2) Modelul timbrului de mediu se stabilește prin normele metodologice.”
Art. II - Anexele nr. 1- 4 fac parte integrantã din prezenta ordonanțã.
Art. III. - În termen de 15 de zile de la data publicãrii prezentei ordonanțe în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerul Mediului ºi Schimbãrilor Climatice împreunã cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanþelor Publice ºi Ministerul Transporturilor vor elabora normele metodologice de aplicare, care vor fi aprobate prin hotãrâre a Guvernului.
Art. IV.- În tot cuprinsul legii, sintagma “taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule definit ca taxa” se înlocuiește prin sintagma “timbrul de mediu”.
Art. V.-. Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012, precum ºi cu cele aduse prin prezenta ordonanta, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.
Nu a INTRAT IN VIGOARE pentru ca nu a fost publicat in M.O.
A fost aprobat in guvern.
De la adresa indicata in postul meu anterior, se pot citi nu numai modificarile postate de dvs., cat si INTREGUL CONTINUT, CU ANEXE CU TOT.
Pe timbruldemediu@afm.ro. scrie ca se mai fac consultari la tel. ... sau e-mail PANA PE 30.01.
Nu cred ca specialistii, oamenii normali cu bun simt vor fi luati in considerare.
Apoi vom avea instructiuni+instructiuni. Conform obiceiului casei, atunci vom sti unde si cu ce cereri cu dop (eventual "etichete" cuSUTE la dosare) vom rezolva problemele. Din greseala in greseala / iuteala de condei contra viloaie /, SPRE VICTORIA FINALA
Nu a INTRAT IN VIGOARE pentru ca nu a fost publicat in M.O.
A fost aprobat in guvern.
De la adresa indicata in postul meu anterior, se pot citi nu numai modificarile postate de dvs., cat si INTREGUL CONTINUT, CU ANEXE CU TOT.
Pe timbruldemediu@afm.ro. scrie ca se mai fac consultari la tel. ... sau e-mail PANA PE 30.01.
Nu cred ca specialistii, oamenii normali cu bun simt vor fi luati in considerare.
Apoi vom avea instructiuni+instructiuni. Conform obiceiului casei, atunci vom sti unde si cu ce cereri cu dop (eventual "etichete" cuSUTE la dosare) vom rezolva problemele. Din greseala in greseala / iuteala de condei contra viloaie /, SPRE VICTORIA FINALA
Nu am zis ca a intrat in vigoare. Pur si simplu ca legea s-a aprobat. In 15 zile o sa fie publicata. Din pacate, vad ca ''dezbaterea publica'', a fost o gluma.
Din cate stiu eu din cursurile de la drept o lege intra in vigoare la 3 zile de la publicarea in monitorul oficial, sau dupa caz daca este consemnat in lege data intrarii in vigoare.
De acum nu mai conteaza cand se publica. Problema, este ca nu s-a schimbat absolut nimic dupa ''dezbaterea publica''. Din ciclul ''cainii latra, ursul merge'', vom avea in final o taxa de timbru. Nu mai ramane decat sa ne ''conformam''.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment