Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sa se introduca asigurarile obligatorii RCA pentru termene de 1, 2 sau 3 luni de zile

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sa se introduca asigurarile obligatorii RCA pentru termene de 1, 2 sau 3 luni de zile

Doresc sa contribui la imbunatatirea activitatii de asigurare din Romania prin introducerea asigurarilor pentru autoturisme pe termene mai scurte de timp, de exemplu asigurare RCA pentru 1 luna de zile sau 2, 3 luni de zile.Si sa ramana si asigurarile RCA de 6 si 12 luni de zile.La alegere dupa cum ii convine fiecarui cetatean asigurat.

Avantajele asiguratilor, consumatorilor :

- nu mai blocheaza sume mari de bani pe perioade mai lungi cum ar fi 1 an de zile.

- reducerea cheltuielilor pe perioada de criza economica.

- iarna in intervalul decembrie-februarie din cauza vremii nefavorabile multi asigurati nu utilizeaza autoturismele proprietate personala dar platesc asigurarile RCA, CASCO.

- in cazul unui sofer care opteaza sa foloseasca autoturismul proprietate personala doar in concediul de odihna deoarece in restul anului mergand la servici foloseste autoturismul de serviciu, ar fi bine daca s-ar introduce de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, asigurarea obligatorie pe termen de 1 luna de zile.

Propunerea mea am inaintat-o ieri, in scris, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Romania.

Originally posted by Gheorghiu Rami View Post
    Doresc sa contribui la imbunatatirea activitatii de asigurare din Romania prin introducerea asigurarilor pentru autoturisme pe termene mai scurte ...

Propunerea mea am inaintat-o ieri, in scris, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Romania.
    Corect! Subscriu!

Comment

Tu crezi ca astia sunt prosti (asiguratorii)? N-o sa dea niciodata curs la o asa propunere, benefica de altfel pentru consumator, ar insemna sa piarda miliarde pe an.
      Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
      http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
      http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Nota zece!pacat ca doar noi,consumatorii apreciem asta..sa speram ca va fi intr-un ceas bun.

Comment

Propunerea mea cu asigurarile pe 1,2,3 luni ( asa cum sunt si in alte tari ) am postat-o pe www.petitieonline.ro
          Daca doriti astfel de asigurari pe termene scurte de timp , de 1 luna, 2 luni semnati petitia .http://www.petitieonline.ro/petitie-p54408047.html

Comment

De acord cu voi folosesc masina personala cel mult 2 luni pe an drept pentru care mise pare o mare teapa sa platesc pe 6 luni degeaba....am bagat si eu o semnatura ..

Comment

Sustin si eu,
              Am semnat petitia ! Am trimis link-ul tuturor din lista mea de messenger.

Sa dea domnul sa iasa ceva .

Toate cele bune !
              W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
              http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

Comment

Multumesc mult celor ce sprijina aceasta initiativa corecta, cea prin care sa se introduca odata cu asigurarile auto obligatorii pe termene de 1, 2 sau 3 luni in plus fata de cele existente de 6 si 12 luni, mai multe posibilitati de asigurare pentru asigurati si folosirea mai optima de catre acestia a resurselor lor financiare.

Comment

Originally posted by carmine View Post
                  Tu crezi ca astia sunt prosti (asiguratorii)? N-o sa dea niciodata curs la o asa propunere, benefica de altfel pentru consumator, ar insemna sa piarda miliarde pe an.
                  Ai dreptate, dar nu stiu daca e din acelasi pdv pe care il consider si eu, si anume pt cineva care are putina nevoie de masina de ex in ultima zi de asigurare pe o luna si-ar face toate cumparaturile mari, ar rezolva treburile pt care trebuie sa se deplaseze mai prin oras sau prin afara, urmand ca, cel mai mult probabil o sapt sau chiar 2 sa nu mai mearga cu masina aceea, sau doar asa pe furis sa mearga in apropiere pt chestii marunte(dupa paine, la prieteni in apropiere), asta mai ales cei care stau in zone periferice, credeti-ma ca e asa, pt ca si eu stau in zona periferica de oras.....pt cei care stau chiar la tara nu mai are rost sa vb ca si-ar face numai cand tre sa vina pe la oras

Treaba oricum ar putea-o face asiguratorii sa fie in avantajul lor pt ca ei stabilesc preturile, si anume daca pt 6 luni platesti 3 mil, ei pt o luna sa puna un tarif de 1mil si anume dublu decat proportia
                  Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

Si eu am fost in pozitia de a nu putea face asigurare doar pe perioada verii, ca dar atat voiam sa folosesc masina, insa la noi nimic nu se poate!
                    W110-2.0 D 1966
                    W115-2.0 D 1971
                    W123-2.4 D 1982

Comment

Sunt Foarte deacord! Tari mari din europa au aceasta solutie compleata cu scoaterea autoturismului din circulatie ( Radiere ) la cerere pt cateva luni sau chiar ani! Asa ne-am permite si noi sa fim colectionari sau buni contribuabili in schimbul foloaselor pe care ni le aduce autoturismul!
                      De exemplu in Italia exista formula de platit Taxe (asigurare, impozit si toate taxele de drum) doar pentru Sambata si Duminica ! Cei care au Ferari, Porsche, Jaguar, ETC de colectie, le scot doar la sfarsit de saptamana pentru expozitii sau sa le mai dezmorteasca. In rest la pastrare.
                      In Germania poti radia o masina intr-o zi, platesti doar o mica taxa sa-ti pastrezi numarul de inmatriculare in caz ca nu ai accidente ca sa platesti taxe cat mai mici, iar cand vrei sa pui in miscare masina o inmatriculezi doar in cateva ore cu asigurare pe cate zile vrei !
                      De ce la noi nu s-ar putea ?!
                      Eu personal am un 124 ca imi place mult, o masina de teren pentru iarna la vanatoare si o berlina de zi cu zi. Sunt disperat cand ma gandesc doar la impozit 1720 lei pe an, plus asigurare, rovinieta... Mi se rupe sufletul...si va trebuii sa renunt la cel putin unul din fiare ca nu mai fac fata, dar daca l-ad putea suspenda pe cateva luni rand pe rand pe fiecare, ar fi alta viata....

Comment

Am semnat si eu petitia ...

In aceeasi situatie sunt si motocicletele, care circula indeosebi vara. Multi isi fac RCA pe 6 luni doar pe perioada verii si apoi circula fara inca 2-3 luni cat mai tine vremea ... In cazul asta ar avea de castigat asiguratorii, pentru ca majoritatea in loc sa-si faca doar pe 6 luni, si-ar face pe 6+3 luni de exemplu ...

Problema pusa de NinjaV12 este insa una cat se poate de acuta ... Autoritatile nu vor vrea asigurari pe perioade scurte pentru ca sunt incapabile sa verifice in permanenta masinile. Cred ca ar circula o gramada de masini pe la sate, asa cum spune si Ninja, fara asigurare. Si nu stiu cat de bine m-as simti sa stiu ca oricand poate intra un bou in mine care nu are RCA pentru ca "las' ca merge si-asa", si sa trebuiasca sa ma judec cu el ca sa-mi recuperez dauna ...

Toate cele bune !
                        Last edited by Orvo; 05-30-2011, 08:03 AM.

Comment

Mai nou sa ai masina cu numere de rromania vor astia sa ne faca ori fraieri ori fitza maxima, si anume amainte s-a votat de catre parlament ca, pt orice masina introdusa in tzara mai devreme de 2007 la prima revanzare sa se plateasca pt reinmatriculare taxa de poluare pt ca sa nu mai fie nushce discriminare intre masinile care au platit si cele care nu, desi aceasta contravine legislatiei pt ca inainte de 2007 s-a platit vama!!! ...dar nah, asta-i tzara piticului, blondei si a chiorului. Deci sa vedeti acuma cate masini o sa mai treaca portile rar-ului pt revanzare.....somaj tehnic o sa fie =)))))
                          Eu de ex mai nou avand masina cu numere straine am putut sa imi fac asigurare pe o luna la 50Ron si pana expira verificarea ma pot pupa in partea pe care stau pe scaun :P

Deci efectiv astia vor cu tot dinadinsul sa nu mai inmatriculeze nimeni masini in tzara asta, ca alta explicatie logica nu vad!
                          Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

Propunerea mea cu asigurarile pe 1,2,3 luni ( asa cum sunt si in alte tari ) am postat-o pe www.petitieonline.ro
                            Daca doriti astfel de asigurari pe termene scurte de timp , de 1 luna, 2 luni semnati petitia .http://www.petitieonline.ro/petitie-p54408047.html
                            Sper ca aceasta initiativa sa continue .
                            Colegii care cunosc situatia asigurarilor auto in tarile UE sunt rugati sa posteze aici .

Comment

Sunt si eu plecat in Franta de ceva anisori si stiu ca se poate lua asigurare si pe o luna dar e mai putin avantajos(costa destul de mult...)....si ma gandesc ca si la noi daca or sa bage asigurari pe o luna...2 ,3 or sa coste oarecum aproape cat una pe 6 luni,cum a spus Carmine,asiguratorii nu sunt prosti...

Treaba cu asigurarea pe o luna se aplica la noi doar in cazul masinilor cu nr rosii pe perioada provizorie de trei luni,si imi aduc bine aminte ca in 2009 am platit pentru un Golf 3 din 1996,motor 1,9diesel cam un milion asigurarea pe o luna...deci cum am zis nu sunt prosti

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF