Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Recomandare Ulei Motor CLK 230K 1999

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Recomandare Ulei Motor CLK 230K 1999

Trebuie sa fac schimbul de ulei si am o dilema. Personal inclin spre M1 0w40, mi se pare cam cel mai bun ulei de pe piata la pretul ala (37 ron litrul).

Partea mai delicata e ca absolut toti mecanicii cu care am vorbit mi-au zis "empiric" ca e prea subtire pentru motorul meu, ca o sa tacane, ca o sa manance ulei, ca il stric, ca nu stiu ce.

Pe de alta parte niciunul dintre ei nu a folosit asa ceva, pentru ca "e de porc" )

Are cineva experiente cu uleiul asta la masini mai vechi? De mentionat ca are 86,000 de km masina, tehnic vorbind e in stare foarte buna.

Mobil UK imi recomanda pe configurator Mobil Super™ 3000 X1 5W-40
    Last edited by a3ds; 07-02-2016, 17:16 PM.

Deobicei generatia veche mergea cu 10w40 eu la w211 e200 kompressor din 2003 trebuie sa bag doar 10w40 si doar cu asta a mers pana acum.In schimb generatiile mai noi de kompressor merg cu 5w40.
    Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

Comment

10w40 n-as baga nici in Dacie Am facut schimbul cu Shell Helix Ultra 5w40, inainte de asta am avut LM Synthoil HighTech tot 5w40. Proprietarul din Germania a bagat numai SHU 5w40/5w30.

Comment

Pentru cod motor M111 este recomandat 0w40 .
        Honda.

Comment

Ce ulei a avut masina pana acum? Exista o regula ca daca nu poti scadea vascozitatea uleiului ( de exemplu daca ai avut 10w nu pui 5w sau 0w sau daca ai avut 5w nu poti pune 0w).

Sent from my iPad using Tapatalk

Comment

Da, si mai e o regula inventata daca masina are multi km sa i pui vascozitate mai mare . Pui in motor uleiul recomandat de fabricant , alta regula nu exista .
            Honda.

Comment

Originally posted by Kay View Post
              Da, si mai e o regula inventata daca masina are multi km sa i pui vascozitate mai mare . Pui in motor uleiul recomandat de fabricant , alta regula nu exista .

Cu coditia ca si fostul proprietar si mecanicul lui sa fi respectat regulile de mai sus. Daca mecanicul era de tipul lasa domnule ca stiu eu sau ce domnule ma inveti tu pe mine? Norma uleiului care a fost pus ramane o enigma.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Comment

Working...
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF