Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Mercedesuri de vanzare

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Coupe-urile in stare buna s-au scumpit destul de mult in ultima vreme, insa in opinia mea sunt ceva mai special. Personal, caut unul facelift, desi sunt bine si ideea unuia pretabil pentru retro si cu un motor potent.

  Comment


  • Cele cu motor de 3000 or fi ele mai potente dar sunt betive rau de tot, mai ales daca o folosesti des prin oras te ruineaza. Iar ca sa o bagi la retro nu ai voie cu gpl, deci revenim la punctul 1.
   Din punctul meu de vedere optim este un 220 sau un 230 pe nonfacelift.
   Se pare ca facelifturile au o calitate usor mai slaba, lucru remarcat de toti cunoscatorii pe forumurile din afara. Adica rugina mai multa, vopseaua mai slaba calitativ. Asta s-a intamplat deoarece odata cu trecerea la w210 Mercedes a scazut calitatea, iar asta se vedea inca de la c124 facelift.
   Depinde si de gusturi, personal imi place si faceliftul, dar parca are un aer mai retro si mai colturos/clasic nonfaceliftul.
   Este absolut imposibil sa gasesti un coupe 300 cu km sub 250 de mii cu sub 6000 euro, fara rugina, fara scaune rupte, fara defecte.
   Gandind rational suma e mare pt o tigaie asa veche, dar pe termen lung e chiar o investitie. Practic daca o vinzi peste 2-3 ani o dai cu cel putin cat ai luat-o, ceea ce cu un plastic mai nou nu se va intampla in veci.

   Comment


   • Pui GPL fara jena, si inainte de ITP il dai jos. Mare lucru sa desfaci cateva suruburi o data pe an. Din economia facuta o faci in atelier, tu nu pui mana pe nimic.

    Comment


    • Practic inseamna sa umbli cu gpl neomologat, mantocareala ..
     Si gpl pe ke jetronic, alta pacoste, dupa ce ca e problematic sistemul ii mai tragi si gpl classic ( ca secvential nu se poa’)..

     Comment


     • PAi tu ce ai vrea? Sa ai motor mare, sa ai o masina clasica cu impozit zero si parca vad ca vrei sa o folosesti zilnic si sa consume daca se poate 2%.
      Arta cere sacrificii. Ori o iei ca masina de weekend in rest o conservi in garaj, ori daca vrei sa o freci zilnic intri la creatie.
      Totodata daca o folosesti zilnic va trebui sa o intretii mai bine, nu uita ca itp il faci la rar, or fi mai mofturosi oamenii acolo.

      Comment


      • Trebuie sa o intretii bine si daca o folosesti in weekend. Oricum eu nu caut coupe cu 3000 euro. Alea bune cu dotari sunt minim 5000-6000.
       Ideea aia era, ca decat un 300 benzina care consuma 20 in oras mai bine un 220/230 pe care il poti folosi si fara sa il tiganesti cu gaz.
       Impozit zero nu e principala problema la un 300, ci consumul de benzina. 1900 de lei pe an impozit nu e chiar asa catastrofa.
       Pana la urma iei masina in starea cea mai buna, mai putin conteaza ca e 300,220,230. ORicum w124 nu e o masina sport ci mai mult o barca confortabila.

       Comment


       • Salut colegi, caut sa cumpar un E-class din 2010(+- 2 ani). Problema cu care ma lovesc e ca pe site-urile noastre gasesc zeci de masini sub E10k iar cand ma uit pe autoscout24 preturile sunt considerabil mai mari. Sa inteleg ca ce gasesc la noi nu are rost sa le iau? La ce pret ar trebuii sa ma astept pentru un E din 2010, motor de 2.2 limuzina cutia de preferabil automata dar nu sunt total impotriva unei cutii manuale.

        Orice sfat e binevenit.

        Comment


        • Coupe-urile de start up - W124CE ( si sa te si bucuri de ele in acelasi ) incep de la 4000. Ma refer aici la un coupe cu dotari minimale : AC si patru geamuri. Apoi in functie de ce s-a investit in ele, pretul se ridica exponetial. Ceea ce nu intelege multe lume, e ca pe langa starea tablariei si cea mecanica binenteles, se adauga in balanta - chedere, plasticaraie,geamuri, parbrize * lunete care nu sunt deloc ieftine . mai pune un interior intreg cu pielea in stare buna si nu cartonata...Sau de alte dotari suplimentare de gen rollbox-uri, volan de lemn, casetofon, incalziri prin scaune etc etc etc.Vorbim de masini peste 25de ani..nu mai au cum sa arate ca noi...si sa fie date la pret minimal Colegul dcosmin ti-i minte masina aia de care iti spuneam si l-a care ai fost sceptic in prima faza ? S-a dat. 6 mioare. A ajuns in grup la un coleg. Asta dupa ce omul a alergat dupa vreo doua mai ieftine tara...cand a juns acolo gardul era vopsit si inauntrul leopardul.
         Doua stele si alerg dupa ele...
         1. Respecta
         2. Regulamentul

         Comment


         • Tu ai dreptate, ceva bun costa, dar nici la 6000 nu ai garantia ca e buna. Eu sunt sceptic doar privitor la ce se gaseste in tara. Nu contest ca poate era buna masina aia, dar cu 6000 mii iei una buna si din afara chiar de la prim proprietar si km sub 200 de mii. Si cu vopsea originala pe ea, aici am eu o problema cu astea revopsite. Ma rog, masini se gasesc o groaza in strainatate, doar rabdare si bani sa fie.

          Comment


          • Eu sfatuiesc pe toata lumea sa nu mai fie asa sceptica; si in Romania pot sa fie masini foarte bune, intretinute si iubite. Piata fara indoiala are o oferta mult mai redusa decat ce se poate gasi in afara...asta e cert - dar nu sunt imposibil de gasit. Raritatea in a gasi o masina cu istoric vine din faptul - ca in proportie de 80% cei care le detin sunt foarte atasati de ele iar daca le dau - le dau din urmatoarele motive : ori isi doresc o motorizare mai mare, ori se upgradeaza la un cabrio, ori nu au posibilitatea ( nu le vine la indemana mai exact din cauza de timp si pricepere ) sa isi upgradeze masina cu dotarile pe care si le-au dorit. Iar un procent foarte mic, trec pur si simplu la alta clasa MB, de gen SEC sau altceva. Acu doi ani a fost o faza, cu un coleg cu adevarat pasionat de tot ce tine de parte moto...si-a vandut masina pentru ca, pentru el a fost doar o etapa. Masina avea istoric, fusese a unui coleg timp de 5 ani, cel de care vorbesc a facut-o tipla. A stat un an la vanzare cu ea...si multi sceptici spuneau ...frate masina e asa de scumpa...A fost cea mai corecta masina vanduta in Romania la data aceea. A ajuns tot la un coleg care doar a confirmat ca banii dati nu au fost aruncati in vant. Masina e folosita zilnic ca daily driver. Atata timp cat se poate verifica un istoric la o masina in Romania...nu se merita de alergat dupa himere pe afara.Pentru ca si alergatul ala costa. Si nu putin. Si degeaba, zici ca "gasesti" super masina afara...cu 6000...daca la final cand adunci transport, inscriere, deplasarea pe afara, plus intretineri uzuale ce trebuie facute in tara...ajungi la 9000. Eu mi-am luat masina din Romania, acum 7 ani...si acum pot sa spun ca am luat o masina cinstita de la un om cinstit ( apropos tot de aici de pe forum ). Prejucacati de genul ..."aici nu gasesc"...mi se par exagerate, si intr-un fel este o lipsa de recunostere a faptului ca si in Romania nu pot exista oameni cel putin la fel de pasionati ca si in Germania sau Spania.O spun ca unul care a co-fondat un grup dedicat numai pe caroseria W124 coupe/ cabrio, singurul grup din Romania pe MB cel putin care are dedicate 3 intalniri pe an...si fara sa sune a lauda, stiu cam 90% din ce coupe-uri apar in piata...si cum sunt intretinute si cu ce bugete.
           Doua stele si alerg dupa ele...
           1. Respecta
           2. Regulamentul

           Comment


           • Poate vrea cineva un limo:
            https://www.olx.ro/oferta/mercedes-w...tml#75f1c885f4

            Comment


            • Salutare,

             O parere: https://www.olx.ro/oferta/vand-merce...tml#7b40e00050 !

             Comment


             • Ieftin și bun. Ar fi și mai bun dacă ar veni la pachet cu vânzătoarea. Mașină nu glumă...

              Comment


              • Originally posted by grizzlee View Post
               Limuzinele in 6 portiere, precum cea indicata de tine se folosesc in cortegiile funerare. Ideea din spate este ca familia defunctului sa urmeze limuzina dric, iar intratul si iesitul tb. sa fie facil pentru cei 4-6 membri ai familiei.

               Limuzinele in 4 portiere, streched, se folosesc la restul evenimentelor (nunti, evenimente, cortegiu VIP, etc).

               Subsemnatul a detinut o firma de servicii funerare timp de 6 ani.


               Comment


               • Să nu te superi pe mine, dar dă-mi voie să te contrazic... mai ales dacă zici că ai avut firmă de pompe funebre... Mașina aia nu are reductor, deci nu știe să meargă la pas!
                Aș fi pariat că a făcut transfer aeroprt-hotel, dar din moment ce rândul 2 are scaune rabatabile, nu mă arunc în a mă hazarda asupra destinației ei inițiale...
                Alte păreri?
                Lord W126 500SE -> 2.5D
                Lady W123 230C -> 240D
                W124 -> 200D
                W209 CLK200 Kompressor -> 1.8
                Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
                Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF