Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Cel mai fiabil benzinar Mercedes ?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #46
  BAIETI ! MAYBACH 24V ,10.000cmc si 1000cp era gandit in 2001. Oare era fiabil ? Au mai trecut cam 2 ani pana l-au scos din cauza ca nu gaseau materialul care sa reziste ''torturii'' din cutia de viteze!!!
  BMW-ul este facut de neamt!
  Pe MERCEDES l-a creat DUMNEZEU !!!

  Comment


  • #47
   Da foarte interesant un V24. Era o idee de-a cupla 2 V12 M120 si cilindreea marita la 15litri.
   Attached Files
   BENZ G, altceva ce ?

   Comment


   • #48
    55AMG-ul euro 3 simplu aspirat de pe E si S??
    Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

    Comment


    • #49
     Da, e si pe W210 si pe S-classe W220.

     Comment


     • #50
      Vin si eu din urma cu al meu (w202, c180, 122cp, 90kw, M111 921 )fabricatie 96, prima inmatriculare 97.Km actuali 149743(reali nu magarii).I-am facut o tortura de peste 35000 de km fara ai schimba filtre,ulei,etc.Apoi m-am dus la casa auto mb sa ii schimb uleiul si consumabilele si totul era primavara.Pana si uleiul se incadra in standarde de uzura normale la testele facute asupra lui de catre un prieten ce lucreaza acolo.Deci eu pot spune ca e un motor bun.Stiu ca sunt cretin si idiot dar am vrut sa vad fiabilitatea lui in sarcina maxima.In toti acei km nu a dat nici un semn de oboseala.un salut la toata lumea.

      Comment


      • #51
       Originally posted by gmihai24 View Post
       Vin si eu din urma cu al meu (w202, c180, 122cp, 90kw, M111 921 )fabricatie 96, prima inmatriculare 97.Km actuali 149743(reali nu magarii).I-am facut o tortura de peste 35000 de km fara ai schimba filtre,ulei,etc.Apoi m-am dus la casa auto mb sa ii schimb uleiul si consumabilele si totul era primavara.Pana si uleiul se incadra in standarde de uzura normale la testele facute asupra lui de catre un prieten ce lucreaza acolo.Deci eu pot spune ca e un motor bun.Stiu ca sunt cretin si idiot dar am vrut sa vad fiabilitatea lui in sarcina maxima.In toti acei km nu a dat nici un semn de oboseala.un salut la toata lumea.
       Vorba calculatorului: date insuficiente!
       a/ despre ce tip de ulei este vorba?
       b/ cat % a fost in urban si cat in extraurban?
       c/ stilul de conducere - linistit, mediu, agresiv?
       d/ temperatura medie de lucru - minim, maxim, cat la %;
       e/ Ceva aditivi de conditionare metal, ulei pe parcurs?
       f/ Pe care tipuri de drum s-a circulat? - asfalt, beton, gropi de Romania etc.?

       Comment


       • #52
        Tip ulei Mobil 1 10w40 ,tipul de condus a variat in functie de tronsoanele de drum.Am rulat normal in oras si destul de agresiv pe autostrada(urban cam 35% ).In jur de 1000km adunati sau efectuat pe drum neasfaltat(zona montana cu un drum destul de urat) cu cinci persoane si ustensile de pescuit.{}Starea drumurilor de aici este buna ,nu am cum sa ma plang.A fost destul de forjata masina.Nu am decat cuvinte de lauda la acest capitol.Nu va mai avea parte de astfel de tratament.Doar vroiam sa aflu pe pielea mea ce detin in curte.De aproximativ un an si jumatate de cand o detin nu a trebuit decat sa curat contactele manetei de semnalizare si sa ii schimb consumabilele intre 14000-16000 km(fac in jur de 2500km pe luna naveta sevici+iesiri la cumparaturi si alte cele).Nu am folosit nici un aditiv si nici nu voi folosi vreodata.Bafta.
        Last edited by gmihai24; 07-03-2012, 17:26 PM.

        Comment


        • #53
         Mobil 1 cu indicele 10w40 nu exista in Romania. Poate in Spania, fiind mai avansata pe toate planurile decat Romania, poate o fii.

         Comment


         • #54
          Mobil 1 0w40 scuze,nu mai pot sa modific postul.Doar de doua ori iam facut schimbul normal ca apoi a urmat <tortura>

          Comment


          • #55
           Nu ma prea pricep la motoare, totusi am cochetat cu ideea de a lua un mercedes E class din acelea foste taxiuri in Germania - merg cu gas petrolier compresat - nu am aflat multe informatii despre ce tip de motorizare au am vazut numai ca au motoare de 1800 cc si nu stiu daca merg mixt benzina / GPC, dar am vazut multe cu peste 500.000 km am vazut si cu 700.000 mii si ma indoiesc ca au motoarele refacute, dupa cate stiu cu taxi de germania sunt ceva reguli stricte, maxim 5 ani, controale, etc. ; inca nu stiu bine cu ce se mananc acel gas petrolier compresat (am dedus ca ar fii gas de pe conducta bagat in butelii la presiunea la care vine). Oricum una peste alta chiar daca sunt motoare mici 1800cc pe un E class cred ca-s foarte fiabile.
           Make Love, Not war

           Comment


           • #56
            Daca te referi la motoarele M271-272 1800cc,pot sa spun ca sunt destul de problematice -valul de balansare,distributia si consum de ulei au dat mare batai de cap prorietarilor.

            Comment


            • #57
             Cel mai fiabil benzinar e-М102 care s-au pus pe-123,124 si 201.

             Comment


             • #58
              Eu detin un 2,3 l din 89,w124, e fantastic, l am probat vreo 2000 km ,pe autostrada si serpentine,are cam tot ce i trebuie , consum firesc intre 8 si 16% afara/bucuresti depinde cum o calci,sint multumit, are cca 250-300k km si nu papa gram de ulei.
              L am forjat din secunda 1 ,5700t/min , i am produs o mica dauna, la manetonul de la pistonul 1 , s au miscat cuzinetii ,inclusiv un guler pe margine ,dar, cu rabdare l am remediat. Am schimbat toata linia de cuzineti pe manetoane, avea uzura mica pe arbore 16-18 sutimi ,au venit ca turnati cuzinetii standard,la manetonul cu problema l am slefuit fin cu smirgel de 2000 si 1000 , l am scos bine in cota , i am pus indigo sub cuzinet si merge fara greturi , i am facut un rodaj usurel si schimb de ulei si filtru dupa 1000 de km , l am dat pe liqui molly 10w40 cu bisulfura de molibden ,plus un metabond ,e ca nou motorul,s a simtit metabondul imediat la cca 50 km .Nu papa ulei ,am ceva gaze de carter ,dar fuge de rupe , n am ce sa i reprosez , turatia variaza putin intre 750-800 la relanti dar in rest e ok , fiind break , imi da niste senzatii unice,motorul urla ca un V6 , n am ce sa i reprosez.
              Motorul cred ca mai duce 100 k km minim compresia e buna 8,5-8,6 pe fiecare piston ,este elastic, se infige bine la drum , are 27 de ani si trage bine , multi mi au spus sa fac motorul ca n o sa tina , dar se pare ca mina mea fina si ochiul meu de vultur a rezolvat problema. Am cumparat o de vreo 2 luni si ceva, motorul merge mai bine decit atunci cind l am luat , in probe l am deranjat putin la cuzineti , acum e ceas ,nu am nici o pierdere pe nicaieri , simeringuri,garnituri ,bujii,capac delco, filtre ,totul nou. Eu zic doar atit ,daca un motor dupa 27 de ani si vreo 300 k km functioneaza asa, dupa operatiile suferite si ulei schimbat cind isi aducea mosul aminte (fostul proprietar baga 10w40 de la GM, cel pt Cielo) atunci cred ca si acest motor poate intra in categoria motoare fiabile
              Am schimbat de asemeni , uleiuri peste tot , cam tot ce era nevoie, inclusiv discuri si placute(brembo si ate) ,imi da siguranta pe orice drum, cauciucuri si genti originale , nu regret nici o secunda ca am ales acest Tankulet. E doar o opinie daca aveti si alte experiente ,va rog sa ma preveniti ,poate inca nu stiu prea multe despre acest motor.
              Last edited by bagerajungle; 07-26-2016, 10:44 AM.

              Comment


              • #59
               Ca sa nu mai deschid un alt topic, ma intereseaza sa aflu ce tip de motor am montat pe masina ca sa ii pot determina norma de poluare. Din vin decoder se pare ca tipul motorului este ""Engine 113967 30 731459"". Vin ul este WDD2193751A064502. Va multumesc !
               "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

               Comment


               • #60
                Motor-M113.967

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF