Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Proaspat posesor de Smart 800cc CDI - 2001. Help...!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Proaspat posesor de Smart 800cc CDI - 2001. Help...!

  Servus Tuturor.
  Mi-am imbogatit colectia Merceds cu un Smart 800cc, CDI - 2001. 30KW/41CP
  Masina nu am mai fost pornita de vreo 3 ani.
  Acum...am nevoie de ajutorul vostru pentru ca nici macar nu am mai condus vreodata asemenea titicar.

  Masina a pornit din prima. Si pare ca merge destul de rotund... A scos putin fum la inceput dar dupa cateva minute s-a oprit. Am dus-o pe roti vreo 4 km pana acasa.

  Ce am constatatȘ
  1. S-a miscat destul de greu de pe loc si o parte din drum a mers cu martorul frana de mana aprins. Probabi erau blocate rotile nefiind miscata atat de mult.
  2. Directia se misca cam greu. Nici nu stiu dcd are servo. Si dc are, cum as putea sa imi dau seama daca are pompa probleme?
  3. Nu stiu daca transmisia este automata sau doar semiautomata. Am citit un manual pt smart si acolo specifica ca in cazul setarii automate apare martorul ,,A,, in bord si dispui de un un comutator pe schimbator. Eu nu am acest comutator si am mers cu ea manual. Este doar semiautomata sau la turatii mari schimba singura?
  4. AM nevoie de urmatoarele repere:
  - Luneta (+montaj)
  - Bara fata
  - Bara spate
  Ma puteti ajuta c niste indicatii/sugestii?

  De asemenea, cu siguranta este nevoie de o verificare/ungere a rotilor si sitemului de franare. Pot sa o fac singur?

  Va multumesc pentru orice sugestie! • #2
  Ceau.
  Pentru 1 poti sa verifici franele daca a stat mult masina si s-au intepenit. un kit nou de placute nu ar strica si o verificare a pistonaselor de frana si bolturile etrierului. Pe spate la fel niste saboti noi si verificare cilindrul de frana si cablurile la frana de mana. La roti o verificare rulmenti
  La 2 majoritatea smarturilor fortwo primul model (City Coupe ii mai zice) nu au servo. Nici al meu nu are dar eu nu ii vad rostul la cauciucuri 134/145 cat are pe fata. Daca a ta are mai late s-ar putea sa fie asta problema
  La 3 O bagi in "Drive" si te uiti pe ceasul bord. La apsarea acelui buton de pe schimbator se modifca de la A la 1
  A este automat, 1 este manual. pe manual schimbi tu apasand maneta schimbator. In fata pentru viteza mai mare, in spate pentru viteza mai mica
  La 4 piesele in schrot sunt cam 300 de lei /element fata si 200lei /element spate. poti gasit si bara fata noua aftermarket la 233 si spate la 180,depinde de preferintele tale. Cele noi originale sunt scumpe, nu red ca merita pretul la cat de fragile sunt. se crapa repede mai ales cand e frig.

  Comment


  • #3
   Multumesc pentru raspuns.
   Eu nu am acle buton pe schimbator care ar ajuta la selectarea modului de condus. Banuies ca nu am si optiunea ,,A,,.

   Comment


   • #4
    Ceau.Daca nu ai butonul pe maneta de schimbator nu ai optiunea. "Softouch" ii spune. Deci nu poti sa treci pe manual sa schimbi tu vitezele, doar pe A - automat
    Se poate instala functia. Trebuie modificarile fizice la maneta si activare cu Star
    http://www.fq101.co.uk/how-to-guides...-softouch.html

    Comment


    • #5
     Am condus-o o singura data. 4-5 km. De unde am luat-o pana acasa. Ideea este ca eu am schimbat vitezele. Adica eu nu pot trece pe ,,A,, pt ca nu am buton dar pot schimba manual....

     Comment


     • #6
      Aaa... nu am citit eu atent articolul din linku ce l-am atsast. "Softouch is the facility to turn the car into automatic gear change mode"
      Deci nu ai Automatic ai doar Manual
      Tot iti trebuie functia instalata.
      Dar ca idee, eu doar pe manual o conduc, nu imi place cum perge pe "A" Schimba vitezele la turatie prea mare. frana de motor 0 si in afara considera ea ca e ok a 5-a la 90 in loc de a 6-a
      Ce imi convine este ca daca opresc brusc (la semafor de ex.) baga ea singura viteza 1 pe modul Manual

      Comment


      • #7
       Originally posted by cip_0425 View Post
       Am condus-o o singura data. 4-5 km. De unde am luat-o pana acasa. Ideea este ca eu am schimbat vitezele. Adica eu nu pot trece pe ,,A,, pt ca nu am buton dar pot schimba manual....
       daca esti din bucuresti te ajut eu cu activarea optiuni automat si te invat sa-i montezi si buton
       http://smartclubromania.ro/showthread.php?tid=3 facebook Laurentiu Adrian Smart

       Comment


       • #8
        [QUOTE=laurentiu 1;n911357]

        daca esti din bucuresti te ajut eu cu activarea optiuni automat si te invat sa-i montezi si buton[, tel 0735768543/QUOTE]

        http://smartclubromania.ro/showthread.php?tid=3 facebook Laurentiu Adrian Smart

        Comment


        • #9
         Multumesc, Laurentiu.
         Sunt din Bucuresti. Zona Republica. Ideea este ca masina a stat nepornita 2 ani. Si nemiscata. Cu luneta sparta. Este drept, a pornit imediat si a si mers. Dar este evident ca mergea infranata si,usor, pe parcurs si a mai dat drumul putin. Dar eu fiind la prima experienta cu un smart nu mi dau seama cum este sa mearga normal.
         Apoi, avand luneta sparta, a plouat in el. Eu ii voi scoate in zilele urmatoare scunele si mocheta. Trebuie uscata inauntru.
         Am nevoie de o oarecare inspectoe tehnica facuta de cineva care se pricepe pt a sti ce am de facut in continuare.
         Si mai am nevoie de o luneta cu telescoape....

         Comment


         • #10
          Asa e cand sta masina mai mult timp, se intepenesc franele, dar nu e foarte grav. Cum ai zis si tu si-au mai da drumul si isi vor mai da drumul pe parcurs ce mai circuli cu masina. Mai fa cateva ture cu ea ca nu se intampla nimic, doar sa fii atent sa nu lovesti ceva.
          Daca totusi trebuie intervenit la frana o sa ai 2 optiuni
          1. Cea preferata de mecanicii nostrii, una rapida fara prea multe batai de cap ( pentru ei) - alti etrieri. Second hand sau noi, daca ai bani de aruncat
          2. Una care o evita mecanicii deoarece dureaza mai mult si nu au ei timp de asa ceva. Kit reconditionare. Pistonas si garnituri noi+ curatare si vopsire etrieri
          Eu as merge pe varianta 2 deoarece in maxim 50 de lei ai etrier ca nou.

          Luneta gasesti pe olx la cei care dezmembreaza masini. Am vazut preturi de la 150 la 300 de lei. Sa fii atent sa nu fie intrerupta incalzirea.
          Telecoape nu iti recomand din schrot, eventual daca le iei bonus la haion, daca nu ia- le noi ca sunt mai ieftine decat second hand. Eu le-am luat cu 26 lei bucata, ceva firma poloneza

          Comment


          • #11
           Las sa prind putin mai cald in zilele urmatoare si ma apuc sa o desfac si sa scot din ea tot. Oricum trebuie sa ii lipesc si plafonul. Voi face si franele. Multumesc!!

           Comment

           Working...
           X
           Logan | Dacia Logan |Anulare DPF