Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Achizitie ML 250 CDI

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Achizitie ML 250 CDI

  Salutare baieti.

  Sunt nou pe acest forum, este prima mea postare si sper sa aflu de la voi cateva pareri.

  Doresc sa achizitionez noua ML 250 CDI. Ce parere aveti? Am inteles ca in trecut au fost ceva probleme cu 250 CDI 204hp pe C, E si S. Stiti ceva daca s-a remediat problema cu injectoarele? Chiar e un aspect ft important pt mine, ca asa as lua 350 CDI. Ma atrage mai mult 250ul din pricina taxelor mai mici, consumului mai mic. Pe hartie are performante bunicele.

 • #2
  *Noul ML, sorry am scris de pe tel. Din cate am gasit pe net, probleme au fost pe seria de motor OM 651. Poate ma lumineaza cineva de aici legat de problema aceasta. Cei de la MB bineinteles ca sustin ca s-a remediat, insa parca n-as face experimente pe 63k euro cat m-ar ajunge 250 cdi-ul.

  Comment


  • #3
   Daca ai bani de diferenta sa iei 350CDI...atunci cu siguranta ai bani si de diferenta de impozit...

   Despre ce vorbim noi aici?

   250 CDI 200€ impozit/an
   350 CDI 400€ impozit/an

   Valori aproximative luand in calcul si reducerea de 10% pt plati pana la 31 martie.


   Pe de alta parte, toate noile ML-uri care le-am vazut pe strada (pana acum) au fost 350CDI. N-am vazut un singur ML 250CDI. Dupa cum n-am vazut nici un S 250CDI...

   Eu as lua 350CDI...daca tot dai bani de o locuinta pe un SUV de ce sa mai ai ganduri negre ca o fii, ca o patii cu 2,2-ul cdi?

   Comment


   • #4
    Ma gandeam la 250 cdi pentru ca am inteles ca se comporta destul de bine pe ML. Cu masina nu merg la liniute. Va fi o masina de familie, utilizata atat urban cat si extraurban. Tinand cont ca vin de pe o Honda Accord 2010 2.2 i-dtec, diferenta la performante va fi, mai ales ca e SUV, alta senzatie.
    Asta incerc sa aflu, daca au mai fost probleme pe 250 CDI din 2010-2011 pana in prezent. Din cate am inteles, problema se manifesta aparand pe display "LIMP MODE" sau ceva de genul , turatia neurcand peste 3000 rpm.

    Am avut pe mana un ML 350 CDI o zi intreaga, de dimineata pana seara. Masina se comporta excelent, motorul e extrem de potent, confort peste X5 (principalul rival), chiar m-a impresionat extrem de tare. Insa la cum as utiliza eu masina (familie, copii) un 250 CDI ar fi mai potrivit.

    Astept pareri si sfaturi legat de problemele lui 250 CDI.

    Va multumesc pt raspunsuri.
    Last edited by alex2680; 03-03-2012, 12:49 PM.

    Comment


    • #5
     Parerea mea ar fii motorizarea 350 pt ca e mai reusit, mai fiabil si cu performante bunicele. Chiar daca e sub X5 sau Touareg , se vinde destul de bine in gama lui. Un alt avantaj ar fii si pretul mai bun la revanzare. Daca te uiti de exemplu la modelele Touareg, varianta de baza are o depreciere mai mare decat varianta 3.0tdi de exemplu.

     La achizitia de noua a modelului 250cdi vei beneficia de garantie, de care vei avea mare nevoie, dar si deprcierea masinii va fii pe masura.

     Comment


     • #6
      Din cate am citit despre modelu 250 CDI ii reusit; nu am auzit sa fi avut probleme ca in urma cu 6 luni cautam si eu E250 CDI dar pretul era cam ridicat dar castigi la revanzare pt ca deprecierea nu ii asa mare la motoru asta de 2,2.
      Un sfat ar fi sa iti iei un E250 CDI 4 Matic, aventual cu airmatic sa vezi acolo distractie si confort, eu am un E200 din 2010 si sunt foarte multumit.

      Comment


      • #7
       Originally posted by adrian.o View Post
       E250 CDI 4 Matic, aventual cu airmatic sa vezi acolo distractie si confort,
       Confort poate, dar de unde distractie cu motorul ala?

       Comment


       • #8
        Apropo, fara airmatic cum e ML-ul vechi? Ca nu am mers decat echipat cu airmatic. E diferenta mare la confort?

        Comment


        • #9
         Originally posted by alex2680 View Post
         Apropo, fara airmatic cum e ML-ul vechi? Ca nu am mers decat echipat cu airmatic. E diferenta mare la confort?
         Airmatic ofera un plus la confort, superior sistemului clasic. Dar are si dezavantajele lui. Greutate mai mare per ansablu al masinii, preturi mari la intretinere a sistemului.

         Daca te gandesti pt achizitia de noua a masinii, merita. La variantele second, mai ales rulate in ROmania e cam loterie.

         Comment


         • #10
          Cu airmatic ii un avantaj ca are perne de aer si ai setarea suspensiei in 2 feluri: 1. pe inaltime; 2.poti intari suspensia prin cele 2 functii Confort/Sport.
          La E class am Direct Control prin alegere E/S asta face ca masina sa iti schimbe vitezele la turatii mai mari si ii de folos la drum lung cand vrei sa simti cu adevarat ce poate masina;

          Comment


          • #11
           Am inteles. Multzam pt info. Astept in continuare pareri si sfaturi legate de 250 cdi. Inca nu am gasit la vreun dealer un ML 250 cdi de drive test, doar 350 au.

           Comment


           • #12
            Eu am un E250 cdi coupe. Citeste la "my car" despre problemele care le-am avut. Motorul e foarte ok! Totusi, pt un Ml as merge pe 350.
            16'' C350e
            16" 911 Carrera
            15" S350 Cdi

            Comment


            • #13
             Pielea Artico cum se mentine? Am avut un seria 3 cu piele eco si s.a mentinut perfect. Merita 2000k euro diferenta pt pielea naturala? Masina o voi lua alba cu interior negru.

             Comment


             • #14
              Am 23.000 km cu piele artico artificiala si e super ok. Nicio cuta, nicio urma de culoare. Dar la 2 saptamani maxim am spalat o mereu singur.
              Pe S'urile de le am avut, pana la 70.000 km, ceva urme de culoare(piele bej) dar mi-au cam facut cute pe margine...
              16'' C350e
              16" 911 Carrera
              15" S350 Cdi

              Comment


              • #15
               Drey63 ai PM de la mine.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF