Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Interval regenerare DPF pentru om642

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Interval regenerare DPF pentru om642

    Salutare!

    Am o nedumerire si apelez la ajutorul Dvs.
    Pentru motorul 642 (3L V6 Diesel fara sistem AdBlue) la cati km se face regenerarea filtrului de particule? In cazul autoturismului meu dotat cu motorul mentionat mai devreme, procesul de regerare are loc uneori la ficare 50km(cel mai devreme), 100 sau 200km(cel mai mare interval sesizat de mine), indiferent de conditiile de mers - urban sau extraurban.
    Am sesizat ca gradul de incarcare al DPF este direct proportional cu nr de km, nu se incarca tinand cont de presiunea masurata de senzorul DPF (grad de umplere cenusa 0% - imediat dupa regenerare, presiunea este de 8-12hPa. La incrcare de 96% de exemlu, presiunea masurata de senzorul DPF este de doar 17hPa. Intervalul normal fiind de (-40....1250hPa ). Eu nu am vazut niciodata valori de peste 150, nici macar in accelerare.
    COncret: DPF se incarca 0,5%, 1% sau 2% particule diesel la fiecare 1 km parcurs, (indiferent de stilul de mers).
    Mentionez ca DPF este activ, nu s-a intervenit niciodata asupra acestuia. Motorul are 100mii km reali. Senzor NOU, original, montat si adaptat cu SD.
    Nicio eroare, totul functioneaza in parametrii setati de producator.

    Eu stiu (si va rog sa ma corectati daca gresesc) ca procesul de regenerare al DPF se declanseaza atunci cand:
    1- incarcarea filtrului de particule diesel dupa determinarea prin intermediul senzorului de presiune diferentiala este 100% (sau mai mare) - nu cred ca se aplica in cazul meu, intrucat valoarea masurata de senzor nu depaseste 100hPa.
    sau atunci cand
    2- cantitatea estimata de funingine ajunge la valoarea de 9 grame ( dar cum este masurata aceasta valoare? Este presetata in ECU in functie de km parcursi, distanta parcursa sau ore de functionare?)



    Ale voaste motoare 642 (nu 651 sau alte tipuri), cat de des fac regenerarea DPF?

    Va multumesc!


    http://www.w204.ro

  • #2
    "Încărcarea" ( procente %) este monitorizată de senzorul presiune diferențială. Adică diferența de presiune intrare / ieșire DPF.

    Cantitatea ( cea in grame), este calculata.

    Algoritmul este aproape simplu, adică după fiecare regenerare reușită, citește tot cu senzorul diferențial - diferența intrare / ieșire - iar daca nu este 0, adaugă și memorează o valoare calculata in grame.


    Sper că te-ai prins că nu are vreun cântar pt cenușă.


    Exemplu, daca bagi de 50 lei motorină și procesul normal de regenerare re-incepe ( la Euro4 este la fiecsre1K km iar de la Euro5 funcție de regim oraș/autostrada 400/800 sau chiar 250/500 km), atunci mașina calculează ( după gradul de "încărcare" determina timpul necesar regenerării), viteza, timpul și împarte la cantitatea de motorină din rezervor...și cum nu e greu sa își dea seama că nu îi ajunge motorină pt întreg procesul....o face, cât poate astfel încât să nu rămâi în drum ( mașina știe că în timpul regenerării consuma mult mai mult ).

    ​​​​​​Are toate datele despre consumul mediu normal, despre frecventa alimentării, etc


    Deasemenea, un furtun crăpat sau țeavă egr înfundată ( la Euro4), galerii admisie branburite, etc, pot opri la fel ca si lipsa motorinei, procesul de regenerare.

    Last edited by cl600; 10-28-2020, 11:00 AM.
    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


    www.mbretrofit.ro

    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

    Comment


    • #3
      Screenshot_20220308-224328_Gallery.jpg
      Am schimbat senzorul de presiune diferentiala ( cu modelul nou, piesa originala) adaptat/ resetat /reinitializat senzori și sistemul de injecție, iar rezultatul este pe deplin multumitor: DPF se incarca aproximativ 1% in 10km parcursi.
      Last edited by Mr.M; 03-08-2022, 22:57 PM.
      http://www.w204.ro

      Comment


      • #4
        Initial am schimbat senzorul cu unul fabricat de Bosch 0281006278, dar DPF se incarca tot rapid (1% la 1-2km parcursi). La sfatul unui coleg electrician am cumparat, montat si reinitiat senzorul de presiune diferentiala original - cod A6429050100 (pret ¬330 lei), iar managementul DPF este altul acum
        Last edited by Mr.M; 03-08-2022, 22:55 PM.
        http://www.w204.ro

        Comment

        Working...
        X
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF