Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Filtru particule - DPF (anulare, curatare, inlocuire)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Originally posted by E.Gabi View Post
  Salut..o problema am si eu cu al meu W212 si respectiv mi-a aparut chk engine ,la vreo 2 zile cand masina nu se mai tura mai sus de 3000 rpm.opream motorul si isi revenea...acum a aparut eroarea si nu-si mai revine.la un tester bosch mi-a aparut codul P245400 si ceva legat de DPF.daca ma puteti ajuta cu niste idei ar fi perfect...multumesc
  In primul rand fa o testare cu Star nu cu testere din astea universale , postezi eroarea si ne dam cu parerea.
  https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

  Comment


  • #32
   maine dimineata ma duc la mercedes si o sa vad acolo ce mi se spune...sper sa nu-mi tranteasca "inlocuire filtru particule".revin cu detalii

   Comment


   • #33
    Mai bine anulare decat inlocuire.

    Comment


    • #34
     Originally posted by E.Gabi View Post
     Salut..o problema am si eu cu al meu W212 si respectiv mi-a aparut chk engine ,la vreo 2 zile cand masina nu se mai tura mai sus de 3000 rpm.opream motorul si isi revenea...acum a aparut eroarea si nu-si mai revine.la un tester bosch mi-a aparut codul P245400 si ceva legat de DPF.daca ma puteti ajuta cu niste idei ar fi perfect...multumesc
     La tine, cred ca ajunge sa schimbi senzorul de presiune diferentiala cat mai repede, astfel masina isi va revenii singura.
     http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34     https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

     www.mbretrofit.ro

     Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

     Comment


     • #35
      Curatare DPF

      A incercat cineva solutia de curatare DPF din video de mai jos?

      https://www.youtube.com/watch?v=Use5fHw3A7c

      Comment


      • #36
       Detin un Mb C200 din 2010 diesel.mi sa aprins becul de la motor fara sa se mai stinga.L-am dus la tester si a iesit o eroare care indica faptul ca filtrul de particule e infundat.Cel de la reprezentanta a zis ca inainte sa merg la un service autorizat sa-mi curete filtrul sa merg la drum intins cu motorul turat.Am mers 30km in treapta 4-a turat intre 3500-4000 rpm.La o ora dupa ce am pornit motorul becul sa stins si motorul functioneaza la fel ca inainte.
       Pentru cine intampina aceasta problema poate incerca aceasta modalitate

       Comment


       • #37
        Salut, am și eu o problema cu DPF. Când da eroare când merge! Ce pot sãi fac, mașina este un E w212 și are 165k, an 2013 Facelift. M-a puteți ajuta?!?

        Comment


        • #38


         RAR, Mediu, direcția de taxe sunt de acord?

         In plin sezon pentru copilașii care mai și respira?

         Posesorul de MB care nu poate citi sau nu poate produce suficient sa isi repare mașina și care nu poate fi ajutat, poate incerca sa tragă pe nas direct din țeava de eșapament fara dpf, cat, egr.

         Aici la noi pe forum, nu se accepta soluții imbecile, oricare ar fi argumentele.

         Se sterge întreg postul și se baneaza userii cu astfel de propuneri.
         http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34         https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

         www.mbretrofit.ro

         Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

         Comment


         • #39
          Sunt de acord cu userul cl600.
          Imi este greu sa inteleg colegi de pe forum,, posesori de Mercedes, fara sa jignesc indirect pe nimeni, care: 1) merg cu becul aprins la carburant 2) carpeli de genul DPF OFF 3) ingrijorari de tipul masina consuma cu 2-3 litri in plus (diverse posturi pe forum...).

          Masina actuala este prima diesel pe care o utilizez in regim personal, mai intens (am avut doar benzine inainte). Isi face regenerarea cam la 1000 km, mers turat in jurul valorii de 2500 - 3000 ture. Nu se aprinde nimic in bord, in schimb miroase a alune incinse.

          Pe alte marci, unde am mai avut probleme cu DPF. O regenerare fortata nu schimba decat temporar problema (dau exemplu: daca filtrul e infundat 110%, fortat ajunge in 80-90% din tester); regenerarea la drum intins este cea mai safe.
          Nimeni din lumea auto nu spune nimic, dar in general un filtru de particule are o durata de viata de cam 200,000 km. Un mers preponderent extra-urban prelungeste durata de viata a acestuia (de exemplu, al meu R.Kangoo are 270,000 km si nicio prolbema in acest sens, viceversa colegii care au 160,000 km si deja filtrul este infundat iremediabil).

          Pentru colegii care sustin DPF/EGR OFF:
          - uiti intr-o zi valabilitatea ITP-ului si te opreste Politia. Esti obligat sa mergi la RAR. Ce faci ?
          - Te prinde o echipa mobila a RAR-ului ca masina ta "fumega" ca o turcoaica. Ce faci ?

          Intrebari retorice, nu ma astept la raspunsuri neaparat.

          Comment


          • #40
           Până una alta, Mercedes este cam singura marca care merge minim 450K km in regim taxi, fara nici un fel de problema la DPF, fara sa fie nevoie sa o turezi sau sa o regenerezi.

           Si gata, thread+ul întreg se sterge
           http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34           https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

           www.mbretrofit.ro

           Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

           Comment


           • #41
            De la niste ingineri....

            "Motorul diesel TDI, la fel ca ºi alte motoare diesel moderne, are nevoie de aceste sprint-uri mai lungi, în care, pe de o parte, func&#254;ioneazã pe o perioadã ceva mai lungã, mãcar vreo 30 minute, spre exemplu, iar pe de altã parte, mãcar pe vreo 15-20 minute poate merge la tura&#254;ii de 1,500-2,500 rpm, tura&#254;ii de traseu extra-urban, tura&#254;ii de autostradã, dacã vre&#254;i. Acestea sunt condi&#254;iile ideale pentru ca regenerarea sã aibã loc complet ºi corect – la asemenea tura&#254;ii la vitezã motorul se încãlzeºte complet ºi regenerarea are loc corect ºi stabil, fãrã cicluri de reducere a tura&#254;iilor pe la semafoare. Astfel, filtrul se va curã&#254;a complet ºi acest proces se va repeta de câte ori maºina va considera cã e nevoie, iar atunci ve&#254;i avea un filtru de particule DPF care va fi în stare bunã pe toatã durata de via&#254;ã a maºinii!"

            În concluzie, cred cã dacã mașina e în stare de funcționare bunã nu trebuie sã ai probleme cu acest DPF.
            Atașez și din manualul Mercede o pozã.
            Attached Files

            Comment


            • #42
             Buna seara,

             Sunt posesorul unui w204 din 2010, l-am achiziționat de curând si nu sunt familiarizat cu modul în care Mercedes își face automat curățarea DPF. Înainte am avut in mare parte VW sau Audi, la motoarele lor atunci când se făcea curățarea DPF creștea turatia motorului la 1.000 de ture si porneau ventilatoarele pe turatie maximă, cand procesul era gata, scădea turatia după care se opreau si ventilatoarele după ceva vreme.

             Din cate am citi in acest thread, la MB se schimba tonalitatea motorului, acelasi lucru mi s-a întâmplat și mie astăzi, motorul parca era mai zgomotos si cu ceva mai multe vibrații, dar turatia a rămas aceeași, undeva la 800 de rotații (mentionez ca eram pe loc). Nu am oprit motorul, temperatura apei era putin peste cele 2 linii de la nivelul de 80 de grade, la un moment dat a mers la 1.000 de rotații cand am băgat în marsalier ca sa plec de pe loc, după ce am plecat de pe loc probabil procesul s-a oprit, pt ca nu am mai simțit acea tonalitate joasă a motorului. Ajuns acasă a pornit din nou procesul, probabil, turatia nu a crescut mai mult de 800 de rotații, în spatele mașinii se simțea un miros acru si au pornit de cateva ori ventilatoarele ... dar putin, cateva secunde.

             În concluzie, nu imi dau seama dacă si-a facut regenerarea, am tinut masina pornit cam 20 de minute, nivelul combustibilului era cam un sfert de rezervor, în tot timpul cat masina a fost pe loc, cred ca in procesul de regenerare, pe consumul instantaneu range-ul a scăzut putin, dar vizibil, în mod normal nu se intampla asta.

             Intrebarea mea este cum anume se manifesta procesul de regenerare automata a DPF la MB, de unde stii cand s-a terminat ?

             Multumesc.

             Comment


             • #43
              Daca nu are alte probleme mașina, gen furtune umede, senzori, tuning, etc și are mai mereu motorină peste un sfert, nu ai treabă cu regenerarea. O poți opri sau porni oricând ai nevoie, știe să reia procesul de unde a rămas. Pe loc, sau la turații/viteze foarte mari, nu face regenerare.

              http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34              https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

              www.mbretrofit.ro

              Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF