Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Restaurare w201 190D din 1986

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Restaurare w201 190D din 1986

  Aici este masina care am cumparat-o anul trecut ,prima data am cumparat un set nou de stopuri /triple? spate pentru ca cele vechi nu se vedeau foarte bine becurile cand era soare puternic afara .


  masina arata destul de bine in modul general , dar am observat si niste defecte :


  defectele sunt vizibile , stiu ca multi ar spune ca sunt acceptabile si se poate umbla cu masina ...insa mie nu imi place !

 • #2
  dupa discutii cu mine insami ...

  dupa multe discutii cu mine ...adica eu cu mine am luat decizia de a face ceva cu masina ca sa nu imi fie rusine sa umblu cu ea , asa ca am inceput sa o desfac , sa o spal cu pompa ...sa o curat .

  ziua 1 , incepe demontarea :
  ziua 2, motor si transmisie afara :

  apoi o spalare foarte agresiva cu pompa sub presiune :

  Comment


  • #3
   ziua 3 , continua demontarea, spalarea , moment in care descopar mai multe locuri cu rugina :   moment in care iau decizia radicala de a repara totul la masina !

   Comment


   • #4
    ziua 4 , incepe curatarea locurilor si schimbarea table ruginite . am cumparat 2 praguri noi de la piese auto ....    daca tot e motorul scos ... ma uit la bujiile incandescente si la ce mai e pe acolo. dau jos admisia schimb bujiile , vad ca se scurge ceva ulei pe la garnitura cartus filtru ulei, asa ca iau o garnitura noua si o schimb pe cea veche, sa speram ca nu o sa mai curga.

    Comment


    • #5
     ziua 5 curat bine sudurile facute cu o zi inainte si apoi dau totul cu un strat de grund alb , observ ca sub pompa de frana este vopseaua umflata si dedesupt rugina cat cuprinde, asa ca ma pun pe sablat , fac metalul curat , indepartez masticul care nu vrea sa vina jos, dupa care mai sablez odata locul si apoi il degresez si dau cu grund


     ajung la praguri ...cele noi cumparate din magazinul de piese auto . cu stupoare observ fara sa vreau ca aceste praguri NOI , facute de un "producator" ca sa folosesc termenul vanzatorilor auto , si sa nu ii spun pe nume ....adica falsificator de piese . pragurile noi sunt din o tabla de 2-3 ori mai subtire decat cele originale , si binenteles ca forma lor se potriveste aproxmativ ...destul de bine dar nu perfect . asa ca iau o decizie de a schimba doar elemente din prag , nu cred ca avea rost sa pun aceste praguri care le consider niste glume proaste si sa renunt la cele originale . aici e ce a iesit , praguri hibrid


     ziua 6 : vad ruginile de la usile fata si aripile fata asa ca iau decizia de a le schimba complet cu unele care nu au rugina , dar de alta culoare . consider ca e mai bine un element fara sudura pe el dar revopsit decat unul cu sudura dar culoare originala .
     dau jos usile , si mai spal odata masina peste tot , inclusiv interior . la temperatura de afara se usuca foarte repede .


     ziua 7 : ma ocup de petele mici de rugina din interior , partea spate . evit pe cat posibil sablatul , dar il folosesc daca este nevoie , apoi dau cu un strat de grund :     Comment


     • #6
      ziua 8 continui cu sudurile ....... poze aleatorii . sudura, polizat ....grunduit
      Comment


      • #7
       ziua 9 ajung la portbagaj unde observ ceva rugina , ma pun sa curat sablez , si vad ca deja sunt prea mari gaurile. asa ca ma hotarasc sa decupez panourile respective de pe o alta masina , unde nu sunt ruginite si sa le inlocuiesc

       ziua 10 ma apuc si matuiesc , adica dau cu smirghiel ( hartie abraziva ) de 400 , pe interioarele si lateralele de la usile de culoare albastra si pe interiorul si lateralele de la capota , a venit si un prieten asa ca am luat la mana piesele cu smirghiel de 600 ca sa fie treaba ok . vorbesc cu vopsitorul care zice ca sa le vopsesc eu ciobaneste acolo la mine , ca atunci cand o sa vina masina la el la vopsit , oricum matuieste totul s ii mai trage un start ca sa fie totul uniform ...

       ziua 11 fac ce zice vopsitorul ) adica ...il chem pe un ucenic de a lui sa sufle vopseaua ca eu sunt mult pe langa la vopsit ))       Comment


       • #8
        ziua 12 in care sunt foarte obosit , spal motorul si alte piese de la masina :


        in ziua 13 nu fac nimic ca sunt superstitios

        Comment


        • #9
         Felicitari, te-ai apucat seriors, nu gluma ... asteptam poze in continuare!


         Bafta in continuare.
         Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

         W126 280SE
         W123 280CE
         W126 500SEC
         W220 500L

         'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

         Comment


         • #10
          Felicitari!

          Te urmãresc cu interes.

          Comment


          • #11
           sper sa gasesc pe undeva si o presa de arcuri ...sa schimb fuzete ...inainte de a ajunge masina la vopsitorie nu prea imi permit sa cumpar una care sa o folosesc odata in viata

           Comment


           • #12
            Felicitari pentru munca depusa ! Cred ca va iesi foarte frumos pina la urma - voi urmari cu interes topicul !
            Daca tot ai desfacut nu te-a tentat sa montezi instalatie de AC?
            Stefan

            Comment


            • #13
             dog : montez aer conditionat , ABS , 5 viteze , geamuri electrice . probabil si trapa electrica daca nu e foarte mult de demontat / montat .

             Comment


             • #14
              vad ca threadul nu prea este de interes dupa putinele raspunsuri primite, insa am sa continui sa pun poze cu proiectul deja inceput .


              ar fi a 13-a zi de lucru , zi in care a si plouat de la pranz incoace, noroc ca dimineata e destul de lunga si am reusit sa fug un pic si pe la masina .
              Am inceput prin zchizitia a 2 cutii de mastic pensulabil si a unei pensule pentru mastic .
              apoi am dat toate sudurile cu mastic , dupa care am mai retusat pe unde era nevoie . masticarea sudurilor din praguri :


              masticarea sudurilor din compartimentul motor :              Comment


              • #15
               continuarea zilei a 13-a ........mai fac un post pt ca dupa cum sitit cineva a pus o limita de 10 poze in fiecare post .....

               masticarea sudurilor din interiorul masinii :

               a celor din portbagaj :


               si daca tot stateam degeaba am zis ca poate nu ar fi rau sa merg sa cumpar niste vopsea sa revopsesc compartimentul motor . odata cumparata vopseaua m-am pus pe impachetat chestiile care nu le vreau vopsite in alb )
               acestea fiind facute m-am dus sa iau pistolul de vopsit .......dar in decursul a 5 minute cerul a devenit gri inchis si mi-era clar ca vine ceva super ploaie cat de curand asa ca am abandonat totul si am mers sa fac alte chestii care aduc bani in casa , nu consuma )))

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF