Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Diferential

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Diferential

am tot vazut pe aici ca se vorbeste de diferentiale de 3.02, 3.96 sau alte cifre din astea. ce inseamna aceste coduri, ce reprezinta si care dintre ele este cel mai bun

Cutia de viteza diferentiala distribuie puterea motorului la roti (prin transmisia asigurata de arborele de intrare sau de arborele port-elice). Raportul transmisiei diferentiale reduce rotatiile transmisiei asigurate de arborele de intrare, inainte ca acesta sa ajunga la roti. Raporturile tipice ale automobilelor variaza de la 2,71 la 4,31. Cu cat este mai mare acest raport, cu atat va accelera mai rapid un motor la o anumita viteza.
    Nu exista ca un anumit raport sa fie cel mai bun pentru toate/orice motor-cutie de viteze, fiecare cu potriveaua lui.
    .. ________ ..
    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
    (Oo\==/oO)
    ..U...............U.
    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Acele cifre reprezinta raportul de demultiplicare a fiecarui grup. De exemplu: 3.46, grup de W123 300d/280/280e cardanul trebuie sa se invarta o de 3,46 ori ca sa se invarta roata o data.

Comment

si la mine, la motor de 2000, cutie in 5 trepte, care ar fi cel mai indicat? si cum imi dau seama daca e cel bun? scrie undeva pe el?

Comment

Pai...Depinde ce vrei sa-ti faca mashina. Daca vrei un demaraj puternic, sa rupi dintzii ursuletzilor prin orash, bagi un grup cu raport mare. Nu stiu ce grupuri s-au produs pentru W201, dar, in cazul cobrei, cel mai mare raport este cel de 200d shi anume 3.92. Iti scade in schimb viteza shi, teoretic, itzi creste consumul. Daca vrei sa ai o viteza maxima cat mai mare... ai nevoie de grup cu raportul cat mai mic. Atentie! Asta nu presupune un mers optim. Cel mai bine lashi grupul pe care il ai.

Comment

Daca nu ma insheala memoria, la 190 benzina raportul e 3.64. Danny, ia bagate in mizeria aia electronica si vezi daca da ceva pe acolo...

Comment

Manuala in 5 are diferential de 3,46 iar automatele si manuala in 4 au de 3,23. (astea sunt la 190E)
              Dar din ce vad eu .. raportul difera in functie de motorizare si cutie.. vad ca sunt si cu raport 3,64 , 3,07, 3,27
              Last edited by Danny_bb; 03-28-2008, 22:55 PM.

Comment

Working...
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF