Mercedes recomanda pentru grup, ulei 75W85 care spre surprinderea mea costa in jur de 200ron litru' si la noi intra 1,1 litri. Se gaseste doar la reprezentanta, after-market nu am gasit. Știe cineva de ce este mai special, ca eu n-am reușit sa aflu pana acum...
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Sa ne consultam... Ulei grup w124!
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
1. "Trotineta" mea, este impecabila, daca vrei, iti pun si poze...
2. "Trotineta" mea este 100% made in Germany si nu le-as da pe alta trotineta after-market. Ca am mai multe!
3. Daca ai placerea, ai putea fi mai explicit in declarații ca sa înțeleagã si cei cu "trotinete"!
4. Toți cei din comunitate, meritam respect... Din orice punct de vedere!
5. Multumesc pentru explicatii... N-am inteles!
Comment
-
Buna ziua !
Cred ca notiunea de respect o intelegem diferit, indiferent de cat de "made in Germany" este trotineta in cauza...
Decat sa enumeri atat de ordonat atatea cuvinte/propozitii, era mai bine sa specifici precis ce anume nu intelegi din explicatia mea, cu atat mai mult cu cat se pare ca background-ul tau pe teme auto nu este prea ferm.
Nu inteleg aici cine sunt acei "altii" care n-au inteles, ca numai noi doi am scris aici, doar unul din noi nu a inteles si ala nu sunt eu... Si daca vrei sa ne rupem in gramatici, ortografii sau sintaxe, te astept pe PM, nu aici e locul...
Dragos
Comment
-
Originally posted by shahir View Post1. "Trotineta" mea, este impecabila, daca vrei, iti pun si poze...
Colegul Dragos nu a vrut sa fie malitios vis a vis de masina ta .
Din contra . Si-a gasit timp sa-ti raspunda si a fost amabil sa te ajute .
Tine aproape de dumnealui caci ai multe de invatat de la dansul pe teme auto .
Comment
-
La o simpla cautare am gasit asta: http://fiatshop.ro/ulei-transmisie-t...x-75w85/51.htm
Ca raspuns la intrebare: Inginerii proectanti au decis ca uleiul cu caracteristicile respective sunt cele mai potrivite. Poti baga si alt tip de ulei dar este raspunderea ta.Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
Onorez comenzi si in Bucuresti
Tel. 0736375626 Marian
Comment
-
Eu am înțeles aluzia. Doar ca Dragos nu a înțeles ceea ce am vrut eu sa spun...
- multe din problemele tehnice, mi le-am rezolvat singur pe parcursul timpului, sau pe forumuri externe. Numai ca am vrut sa aduc in discuție un subiect care, foarte mulți mecanici de la noi din tara nu-l pot dezbate, nu-l știu. Pun pariu, ca daca noi astia cu "trotinete" mergem la service, din 10, cel puțin 8 o sa ne recomande clasicele uleiuri de grup...
- de aceea apar probleme la grup, schimbãri de grup sau zgomote in acesta.
- cat de importante sunt cele doua bucsi care susțin grupul???
Comment
-
Uleiul gresit intr-un diferential cu LSD va scurta mai mult sau mai putin drastic viata mecanismului LSD in sine, dar nu va afecta mai deloc viata unui rulment sau a ansamblului pinion/coroana.
In 2014 banuiesc ca orice service are acces la informatii legate de tipul de ulei si cantitatea necesare unui diferential, ori pe baza tipului de vehicul/motorizarii acestuia ori pe baza VIN-ului masinii in cauza.
Mai sunt in schimb situatii in care masina aia trage remorci, caz in care in ar cam trebui alt tip de ulei decat cel recomandat de producator in mod uzual, si informatii legate de acest aspect nu se regasesc chiar intotdeauna in manualul masinii. Si atunci tot la mana mecanicului ajungi daca n-ai habar cu ce se mananca domeniul auto...
Zgomotele sau alte probleme ale grupurilor non-LSD apar 95% din cauza rularii fara ulei suficient, si nu din cauza tipului gresit de ulei ales. Ceilalti 5% vin de la reglarea incorecta a jocului si a petei de contact la schimbarea grupului conic, asa cum se practica foarte des in lumea masinilor de teren modificate extrem. De exemplu, eu am schimbat de doua ori in sase ani rapoartele in puntile masinii mele secundare, ca la roti de 31" si apoi de 33" in diametru nu se putea rula bine cu raportul OEM si cu cel ulterior lui.
Rulmentii aia dinauntru respectiv coroana ar fi extrem de happy sa fie imbaiati cu orice tip de ulei, dar daca idiotu' de proprietar nu casca ochii sub masina doar daca i-au cazut cheile acolo, el nu va vedea scurgerile care pot aparea la semeringurile de catre planetare, la cel al pinionului sau pe la busonul de golire al diferentialului...
Asa ca, din cand in cand, urcati-va masinile la inaltime si vedeti unde le doare, ca ele vor "spune" doar cand e prea tarziu... Adica atunci cand huruie sau bate ceva, fenomene asociate de obicei cu schimbarea imediata a directiei in care se va duce o parte din buget in perioada urmatoare...
Legat de bucsile de sustinere a grupului, cata vreme au fost puse acolo cu un scop, ca sa-si faca treaba ele trebuie sa fie in stare buna. In caz ca nu sunt, vei auzi asta, poate vei si simti asta, si pana la urma tot la un mecanic vei ajunge.
DragosLast edited by Heavy D.; 01-13-2014, 23:07 PM.
Comment
-
Salut Liviu,
Te rog sa imi spui si mie ce ulei trebuie sa folosesc pentru caruta mea (w124 260E 4mati din 89)
Este in reparatie capitala si daca tot am facut motorul, vreau sa schimb si uleiul din cutie si din diferentiale.
Domnisoara scot din ea
Comment
-
LSD = Limited slip differential
ASD = Automatisches Sperrdifferenzial in germana sau Automatic locking differential in englezaMercedes W124 200D - ex
Mercedes C124 CE200 - ex
Mercedes W124 300D Turbo - donatoare de organe
Mercedes W124 E250D - donatoare de organe
Mercedes C124 300CD - daily driven
Mercedes C124 300CE 12v
Mercedes C124 300CE 24v in proiect de restaurare
Mercedes S124 250TDT
Mercedes W210 E200 16v
Mercedes W906 2.2 CDI
Comment
Comment