Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Zgomot roti spate

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgomot roti spate

Salut,
    am o problema cu rotile din spate.
    De ceva vreme am inceput sa aud un zgomot ca de frecat metal pe metal.
    Am dat roata jos si am vazut ca placutele de frana freaca pe disc si in mers roata se incalzeste putin.
    Am incercat sa aerisesc putin franele dar fara nici o schimbare. Placutele sunt bune( aproape noi ) si discul nu este uzat.
    Ce altceva ma sfatuiti?
    Merci!

Salut,
    Verifica sa nu ramana cumva pistonasele intepenite in etrier, da etrierul jos de pe disc si scoate cu grija burdufurile alea de cauciuc si da cu putin spray de rugina sau WD40 ii intr-un flacon albatru cu scris galbrn.

Comment

Mi-am mai amintit ceva: Sapt trecuta am trecut pe roti de vara de aluminiu si a trebuit sa cumpar prezoane, am luat de la un schrot si le-am montat dar cand sa plec rotile din spate nu se invarteau, prezoanele erau prea lungi(cu vreo 1.5 cm), acum le-am schimbat si e ok, dar ma gandesc ca atunci cand am strans pe cele lungi sa nu fi fortat discul, sa-l fi miscat cumva inspre exterior, ca de atunci aud zgomotul...
      oricum etrierul il dau jos si il curat putin...poti sa imi spui la ce sa ma astept:chei, probleme?
      Merci!

Comment

Salut, frana de mana mai tine? Sub discurile de frana se afla niste arculete si un fel de placute de frana nu stiu cum le zice, s-ar putea ca atunci cand ai pus prezoanele mai lungi sa sa rupa ceva pe acolo.

Comment

Frana de mana tine f slab, dar asta dinainte de a pune rotile de vara, si oricum cand le-am pus nu am fortat plecarea de pe loc, am vazut ca rotile erau blocate si am oprit imediat

Comment

Sa ai grija la suruburile de la etrieri sa dai cu spray inainte ce eu am rupt unul si atata mi-o dat de lucru ca sa il desfac de m-am chimuit cateva ore bune si am stricat si vreo trei burghie.Mi se pare ca cu cheia de 17 se desface.Spor la treaba.

Comment

Salut! Sub discul de frana este mecanismul franei de mana, un sistem clasic pe saboti.
              Eu te-as sfatui sa-ti cumperi un set [complet], si sa-l schimbi.
              Prezoanele sigur au distrus cateva arcuri pe acolo.
              Cere ajutorul unui mecanic cand faci schimbul. Spatiul de lucru fiind foarte inghesuit nu strica putina experienta. Bafta!

Comment

S-a rezolvat, arcurile sabotilor erau rupte si sabotii nu stateau bine si frecau in mers.
                Merci de sfaturi

Comment

Salut am exact aceasi problema dupa un schimb de anvelope la priceputii de la ANVEROM (metro militari)
                  Acesti experti in ale rotilor/jentilor....cum se recomanda ei au reusit aceasta performanta.
                  Altceva ai mai avut la ea?Sau doar arcurile sabotilor trebuie schimbate?Spune-mi si mie te rog in detaliu ce ai schimb ca sa stiu ce piese sa cumpar.
                  Respect!
                  Last edited by Zeus; 12-13-2012, 15:56 PM.

Comment

Arcuri, arculete...

Buna ziua !

In 99.9% din situatii, prezoanele rotilor de tabla difera (sunt mai scurte) decat prezoanele rotilor de aliaj. Ca atare, jantele de tabla au setul lor de prezoane, cele de aliaj alt set de prezoane.

Cand un cretin foloseste prezoane mai lungi decat e necesar pentru acele jante, in afara de situatia "nu se mai invart rotile", cea avuta de colegul nostru si prezentata mai sus, de obicei se duc si sabotii, si setul de piese marunte.

Pentru exemplificare, maruntisurile arata asa:

Parking brake parts.jpg

Pentru cei care nu stiu cum arata tehnica ascunsa dupa discurile de frana spate, cand stau bine, sabotii franei de parcare tre' sa arate asa:

Parking brake shoes.jpg

Si ca idee, setul de piese marunte este disponibil si separat de sabotii in sine. Chiar si luate impreuna, costurile sunt lejere.

In plus, cand treaba cu suruburile se intampla pe aceleasi jante, sunt sanse ca in gauri sa fi ramas o saiba sau ceva de pe vreun prezon (sau puse de individul care a lucrat anterior acolo, ca am intalnit cazuri), si daca cei in cauza nu baga de seama, prezonul fara saiba va intra mai adanc decat trebuie, deranjand maruntaiele prezentate mai sus...

Dragos
                    Last edited by Heavy D.; 12-13-2012, 17:38 PM.

Comment

Mda, am patit-o eu, a trebuit sa pun roata de rezerva(pana) care evident era de tabla si am rupt toate arculetele alea pe acolo, nestiind ca trebuie sa folosesc alte prezoane.

Evident ca nu le-am schimbat nici acum dupa 6 luni, nu am frana de serviciu doar bag in viteza cand stationez...

Comment

Colegii o chestie legata de Arculetele alea la care va sfatuiesc sa fiti atenti cand le schimbati. NU ARUNCATI arcurile vechi. Pastrati-le pentru ca cele noi e posibil sa aiba diametrul mai mare cu 1 mm sau foarte putin oricum si sa frece prezoanele in ele si sa tot auzi un dang dang. In cazul in care aveti problema asta le puteti pune pe cele vechi inapoi.

Eu le-am aruncat din greseala ca am zis... DEH... is Bosch... cum sa nu potriveasca.

Comment

Salut baieti am si eu o problema legata de zgomotul de la rotile din spate dupa ce am schimbat placutzele de frana, cand iau curba mai in viteza se aude ca si cum ar atinge ceva,suntu este ceva de genu cand ai frana de mana trasa umpic si pleci de pe loc, oare ce poate fi ca am demontat tot pe acolo si nu se vede nimic sa atinga rulmentul este bun ?

Comment

Arcuri, arculete...

Buna seara !

@crstn_savu:

Ma indoiesc ca diametrul arculetelor sa deranjeze la un prezon mai lung decat trebuie. Inaltimea arcului, poate... Dar sa zicem totusi ca si diametrul deranjeaza.

Cate vreme, in stare montata, arculetele nu ating pe flansa butucului, sau chiar ramane loc destul, dupa cum se vede in poza cu sabotii, banuiesc ca e clar ca problema nu e de la arcuri. Mai ales ca, daca cele vechi au varfurile rupte, oricum trebuie arculete noi...

Ca in ultima instanta, totul se rezolva cu prezoanele corecte, asta e greu de inteles, se pare... In acest caz, "corecte" inseamna cel mult cu un milimetru dincolo de planul interior al flansei. Si nimic nu va mai face zgomot sau stres de alt fel.

Dragos
                            Last edited by Heavy D.; 12-15-2012, 23:56 PM.

Comment

Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF