La 124 cel putin stiu ca sunt ornamentele alea longitudinale care pleaca de la baza stalpilor parbrizului si ajung pana langa luneta. Odata indepartate, se pot vedea punctele de sudura ale plafonului, puncte care se pot indeparta cu ajutorul unei bormasini cu un burghiu adecvat. Ideal ar fi sa fie strapunsa doar prima foaie de tabla si nu gaura data pana ajungi in partea ailalta a grinzii de sustinere. Dupa indepartarea plafonului care devine extrem de simpla in acest moment, se monteaza plafonul de la masina donatoare (cel cu trapa), unde in prealabil s-a facut aceeasi operatiune. Se sudeaza in argon pana la umplerea punctelor cu sudura, se slefuieste, se vopseste plafonul dupa caz etc.
Obs:
1. Tinand cont ca acele puncte de sudura sunt facute de roboti s-ar putea sa ai surpriza ca acele puncte de sudura sa se potriveasca perfect. Daca ar fi fost plafoane identice cu siguranta s-ar fi intamplat acest lucru. Insa cum un plafon este cel cu trapa nu stiu daca toate punctele de sudura se vor potrivi perfect.
2. Prin acest procedeu nu este afectata structura de rezistenta a masinii.
3. Ai nevoie de un tinichigiu care a mai facut aceasta operatiune.
4. Singurele locuri unde bagi flexul e in interior sub plafon la traversa frontala si trebuie avut grija la gaurile de prindere ale parasolarelor sa nu le faci praf cu flexul pt ca apoi stai cu parasolarul in mana. Si asta daca tinichigiul respectiv nu are rabdare sa desfaca la fel si punctele de sudura respective.
5. Recomand aceasta operatiune in locul taierii stalpilor care afecteaza si structura de rezistenta si implica costuri mai mari cu vopsitul apoi. Daca cele doua plafoane ai norocul sa fie vopsite cu aceeasi culoare, cu grija lucrat, cred ca nici nu mai e nevoie sa vopsesti decat jgheabul de sub acele ornamente.
Obs:
1. Tinand cont ca acele puncte de sudura sunt facute de roboti s-ar putea sa ai surpriza ca acele puncte de sudura sa se potriveasca perfect. Daca ar fi fost plafoane identice cu siguranta s-ar fi intamplat acest lucru. Insa cum un plafon este cel cu trapa nu stiu daca toate punctele de sudura se vor potrivi perfect.
2. Prin acest procedeu nu este afectata structura de rezistenta a masinii.
3. Ai nevoie de un tinichigiu care a mai facut aceasta operatiune.
4. Singurele locuri unde bagi flexul e in interior sub plafon la traversa frontala si trebuie avut grija la gaurile de prindere ale parasolarelor sa nu le faci praf cu flexul pt ca apoi stai cu parasolarul in mana. Si asta daca tinichigiul respectiv nu are rabdare sa desfaca la fel si punctele de sudura respective.
5. Recomand aceasta operatiune in locul taierii stalpilor care afecteaza si structura de rezistenta si implica costuri mai mari cu vopsitul apoi. Daca cele doua plafoane ai norocul sa fie vopsite cu aceeasi culoare, cu grija lucrat, cred ca nici nu mai e nevoie sa vopsesti decat jgheabul de sub acele ornamente.
Comment