Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

mai merita facuta?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• mai merita facuta?

Va salut stimati colegi. Sunt posesorul unui MB 200 din '87 motor 102.922. Asta vara am plecat cu el la mare si la km 50 pe A2 a cedat eroic cu o bataie sfasietoare la motor. L-am adus acasa pe platforma si a zacut in fata blocului pana zilele trecute deoarece nu dispuneam de bani pentru a o duce in service macar pentru o constatare. Un prieten s-a oferit recent sa ma ajute si am dus-o la el la curte unde am inceput sa demontam chiulasa si baia de ulei pentru a descoperi motivul decesului. Pentru a nu lungi povestea arborele cotit e praf.
    Va adresez o serie de intrebari cu speranta ca cineva va avea cateva date concrete.
    Cat costa un arbore nou? Am intrebat la 2 magazine si ia pufnit rasul iar la reprezentanta inca nu am fost fiind descumpanit de reactiile primite.
    Are cineva un motor de acest tip, si la ce bani?
    Eu tind sa repar motorul pe care il am pe principiul ca dupa aia macar stiu ce am sub capota dar intrebarea esentiala ar fi:
    Mai merita?
    Aici ma refer strict la raportul dintre pretul reparatiei (piese, manopera fiind a mea si a prietenului meu, el mecanic cu experienta, eu novice) si pretul unui alt w124 pe la 200k de km in stare de functionare.
    Va multumesc anticipat.

Cine zice ca trebuie sa iei arbore cotit din magazin? Si la dezmembrari gasesti si banuiesc ca iesi mai ieftin decat cu alt motor.
    Oricum daca vrei sa schimbi motorul, noul motor poate fi la fel de rau ca al tau ca doar nu-l iei din magazin. In plus daca celelalte piese sunt bune la al tau merita sa-l repari.
    Eventual poate gasesti un motor pe o caroserie si-l poti proba, altfel tot loz in plic se cheama ca e.
    Last edited by dr_krl; 11-04-2010, 16:31 PM.

Comment

Parerea mea este sa iti iei un motor SH, cred ca poti gasi un motor bun la 300-400 euro, poti sa-l suni pe colegul "gorilutz" tel. 0722171330(Cosmin), sau lasa-i un mesaj aici, cred ca scapi mai ieftin, o zi buna, sper sa-ti fii fost de ajutor.

Comment

Daca motorul e pe benzina (nu stiu din codul ala daca e diesel sau benzina) am vreo doua care zac prin curte pe la socrul meu. Unul din ele stiu ca are arbore rectificat si segmenti noi. Vrei iti fac si poze la ele sa le vezi in ce stare sunt.

Comment

Am si eu un motor in curte - 4 cilindri, benzina,capac negru. Ma uit sa vad ce tip e si iti spun. Poate e bun vibrochenul.
          W 126 `87 300 SDL OM606 24v Automatic
          W 126 `86 300 SD OM617 Automatic
          W 124 `93 E250 D ex 300 D

- Bond - James Bond.
          - `Dullah - Abdullah.

Comment

Originally posted by florineasca View Post
            Daca motorul e pe benzina (nu stiu din codul ala daca e diesel sau benzina)
            Este benzinica de 105 / 109 cai puturosi . (Este modelul w124 200 , adica nu e w124 200 E de 118cp / 122cp)
            Last edited by w124researcher; 11-04-2010, 20:32 PM.
            Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

Comment

Corect! Motorul este un 4 cilindri benzina de 1996 cm3, pe carburatie. Un pret la acei arbori mai sus mentionati va rog. Va mentionez de acum ca nu dispun de bani serios ci strang cateva preturi pentru a sti cat ma costa sa o fac si daca merita sa ma sacrific iarna asta strangand bani pentru a o repara. Meritul este dat de posibilitatea de ai strange pana prin mai. Daca cumva aveti un arbore de acest model preturile sunt mai mult decat apreciate.
              Va multumesc pentru interes si promtitudine, voi mai reveni.

Comment

Ia unul de la dezmembrari, e 300 - 400 de euro. Urmareste bursa, sunt cateva la dezmembrat. Stiu ca Goril dezmembreaza / vinde asa ceva. Bafta !
                Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Daca se potriveste cel care il am eu, ti-l dau la un pret simbolic. Am voie sa spun cat aici? Sau pe PM?
                  W 126 `87 300 SDL OM606 24v Automatic
                  W 126 `86 300 SD OM617 Automatic
                  W 124 `93 E250 D ex 300 D

- Bond - James Bond.
                  - `Dullah - Abdullah.

Comment

Mai bine iei un motor la sh,ca daca arborele e praf(acu nu stiu daca e rupt sau altceva..) motorul sigur nu mai e in firea lui!
                    W124 E220 din 95

Comment

Precizarile de rigoare: Motorul nu l-am dat jos de pe masina dar i-am dat jos chiulasa si baia de ulei si la examinare arata OK, arbore este distrus deoarece un dobitoc de carbaci a pus niste cuzineti de cacao care s-au mancat si au distrus cimentarea arborelui. In plus ma ajuta prietenul mentionat cu munca si spatiul si atunci pot sa zic ca se merita sa pun eu osul dar sa scap de o vizita pe la jegosii de la RAR, cu care am avut mai multe certuri pe niste teme penibile in cateva situatii. Si bineinteles ideea de a sti tu ce ai pe masina, care a fost mentionata de un coleg. Motorul de schimb il consider o varianta ultima dar pe care trebuie sa o iau in calcul si pentru care trebuie sa fiu pregatit, in sensul de strans bani.
                      Pana acum sunt mai mult decat incantat de reactii si va multumesc tuturor, incep sa imi fac o idee, daca vreunul din arborii oferiti sunt compatibili o sa merg pe calea asta.

Comment

Cum zicea si Leo mai sus ca are arbore la pret simbolic, poate te plimbi deja anul acesta cu masina si nu mai astepti pana in luna mai anul viitor. Doar nu e mare lucru de reparat. Eu am desfacut si refacut complet un motor de W123 in curtea bloculu, singur, de ziceau vecinii ca de-ar vedea cei de la Mercedes ce a ajuns masina lor imi dadeau alta noua numai sa nu-i fac de ras. Era gripat pt ca a mers un idiot fara apa cu el, iar acum culmea e ca si functioneaza mai bine ca inainte.
                        Spor la lucru, ca daca ai si conditii in 2-3 zile il si terminati.

Comment

Ti-am promis cateva poze cu unul din motoare. Celalalt s-a dus intre timp. Am aflat si eu azi. Nu ma intreba sa-ti spun de care tip e. Sa o spuna cei care se pricep mai bine decat mine. Daca crezi ca te intereseaza si ti se potriveste, vorbim pe PM.
                          Am mai spus-o, motorul zace prin curte asa ca mai sunt urme de pamant pe el. Imi luasem gandul ca ii va mai fi cuiva de folos. Urma sa ajunga la fier vechi. Are arbore, si cuzineti la R1 si segmenti noi si nici doua ore de functionare, fostul proprietar schimbandu-l din cauza pompei de ulei pana la urma.
                          Attached Files

Comment

Fiind masina veche stergi seria si-l treci la RAR fara serie. Te vad de la capitala )

Comment

La prima vedere motorul este un 102,si ma bucur ca exista oameni in romania care inca mai ajuta alti oameni la ananghie,parca asta iti da puterea sa mergi mai departe....

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF